Linksys WRT54GL'yi dibine kadar kullanayım

sercan_
29-07-2008, 19:00   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
66 mesaj

Herkese merhaba. İşyerinde zamanında alınmış ve halihazırda access point olarak kullanılan bir adet Linksys WRT54GL wireless router var. İnternete bağlanmak için de bir adet USR 9115 ADSL modem mevcut. Mevcut sistem normal şekilde işliyor aslında, ama ben WRT54GL'nin üzerine DD-WRT'nin VPN versiyonunu yükleyip hem bandwith managament, QoS, access restrictions olaylarına dalayım, hem de DHCP Server işini WRT54GL'ye devredeyim diyorum. Zira bazı makinelerin IP'lerinin sabit olmasını istiyorum, ama statik IP atamak pek işime gelmiyor. DD-WRT'yi yükleyince, MAC adreslerine router üzerinden sürekli IP kiralayabiliyoruz.

DD-WRT'yi kazasız belasız yükledik. Yalnız sorun şu ki, ne DD-WRT'yi yüklemeden önce, ne de yükledikten sonra linksys üzerinden nete çıkmayı beceremedim. Kurulum klavuzlarının tümünde, modeminizi Linksys'in üzerindeki internet kısmına takın diyor. eyvallah kabul, takıyorum. kullandığımız switch'i de (Surecom EP-816VX, 16 port) linksys'in 1 no'lu ethernet portuna bağlıyorum. ama bir türlü linksys üzerinden nete bağlanamadım. her ne kadar alakası olmadığını bilsem de switch'i devreden çıkarıp bilgisayarı linksys'e direk bağlayıp denedim, yine olmadı. router konfigürasyonu konusunda pek bilgili değilim açıkçası, dolayısıyla büyük ihtimalle linksys'in konfigürasyon ekranında atladığım birşeyler var. (PC'ler linksys'in DHCP'sinden otomatik IP alıyor ve birbirlerini görüyorlar, sadece internete çıkışta sorunumuz var.)

tecrübesi olan, yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çok minnettar olur, çocuğumu keserim Kahkaha

sercan_
31-07-2008, 09:48   |  #2  
OP Üye
66 mesaj

arkadaşlar problemi çözdüm, sorun router değil modem ayarlarından kaynaklanıyormuş. bu tür bağlantılarda modemin, tüm kontrolü router'a devredebilmek için "bridged mode"da çalıştırılması gerekiyormuş. bunu yaptığınız anda PPPoE ayarları, NAT ayarları DHCP dahil her şey router üzerinden ayarlanmaya başlanıyor. ADSL şifrenizi bile modeme değil router'a giriyorsunuz, modem sadece köprü görevi görüyor (adı üstünde, bridge :)

benzer sorunlara sahip arkadaşlar varsa çözümünde yardımcı olabilirim.

tufan333
16-04-2009, 18:33   |  #3  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba Sercan_
Bende Linksys WRT54GL var ben buna bağlantı yapamıyorum Modemi Bridge modunda ayarlıyorum ama yinede İnternet gelmiyor yardımcı olur musun lütfen

sercan_
17-04-2009, 09:41   |  #4  
OP Üye
66 mesaj

Selam Tufan,

öncelikle şunu sorayım, router'ın üzerinde kendi yazılımı mı duruyor yoksa benim yaptığın gibi 3. parti bir yazılım ile flash işlemi yaptın mı? her iki durumda da aynı işlemleri yapıcaz gerçi ama eğer dd-wrt ile flash'ladıysan adım adım yönlendirebilirim. öteki türlü router menüleri arasında yolunu biraz kendin bulman lazım :) ama hepsi aşağı yukarı aynı zaten.

şimdi, anladığım kadarıyla modem'i direk bilgisayarına bağlayıp bridged mode'a aldın, sonra modemi direkt olarak router'ın internet yazan port'una bağladın. normal şartlarda şimdi yapman gereken, bilgisayarını router'a bağlayıp router'ın konfigürasyon arayüzüne girmek. Normal şartlarda standart router ip'si 192.168.1.1'dir.

browser'ının adres satırına http://192.168.1.1 yazıp enter'a bas. konfigürasyon arayüzünün standart giriş bilgileri, kullanıcı adı boş ve şifre admin şeklindeydi yanlış hatırlamıyorsam. ama olmazsa ürünle beraber gelen dokümanda standart şifreleri mutlaka veriyordur.

şifre ekranını geçtikten sonra modemin konfigürasyon arayüzüne ulaşıyorsun. burda yapman gereken, bağlantı menüsüne TTNET kullanıcı adını ve şifreni girmek. (genelde kullanıcıadı@ttnet ve şifre telefon numarası şeklinde oluyor, ttnet'ten, ya da hangi servis sağlayıcıyı kullanıyorsan ondan vermiş olmaları lazım sana bunları) Ayarları kaydedip router'ı yeniden başlattıktan sonra internete çıkabiliyor olman lazım. (router'ı yeniden başlatmak için ayarlar kaydedildikten sonra babadan kalma yöntemi kullanabilirsin: fişi çıkar, 10 saniye bekle, sonra yine tak :))

olmazsa takıldığın yerde mesaj atarsın yine. Kolay gelsin.

tufan333
22-04-2009, 14:28   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba Sercan_

Linksys modem arayüzünde ayarları otomatik tanımla yaptım sorun çözüldü kendi kendine ayarladı şimdi internete bağlanabiliyorum ayrıca hızı da çok iyi herkese tavsiye ederim.
Zaman ayırıp cevap yazdığın ve yardımcı olduğun için teşekkürler.
Saygılarımla....

baykep
26-05-2010, 00:28   |  #6  
Taze Üye
18 mesaj

Sevgili sercan, kablosuz aldığım zayıf interneti kendi evimde kablolu ve kablosuz olarak dağıtmak için Linksys wrt54gl access point aldım. Firmware ve dd-wrt (v.24 SP2) yüklemesi yaptım. Buraya kadar sorun yok. Ama bir türlü ayarlarını yapıp internet alamadım. Karşıdaki modem airties 5450 v2 modem setupına wireless'tan bağlanıyorum istediğim ayarları yapabiliyorum. Burada kablosuz bölümünde mesh seçeneği var buraya benim cihazın MAC adresini girdim. Benim cihazda wireless kısmında wireless mode Repeater bridge (repeater modunda da aynı) olarak ayarladım SSID aynı adı verdim wireless security bölümüne şifreyi girdim. Ama internet alamıyorum. Modem setup'ına baktığımda Kablosuz bölümünde bağlı cihazlar kısmında Benim cihaz görünüyor. Bağlantı mükemmel diyor. Ama internet alamıyorum (cihazın internet ışığı yanmıyor). Hangi ayarları eksik yapıyorum acaba. Yardımcı olursan çok sevinirim.