Linux: 15 kilometre taşı...

CHIP Online
20-01-2010, 00:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Linux'un 10 yılda geçtiği 15 kritik virajı, tarihler ve tüm yaşananlar eşliğinde mercek altına aldık

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/linux-15-kilometre-tasi_17410.html

Resimlerle: Linux: 10 yılde geçilen 15 kilometre taşı...

Linux... Bugün için Windows'a nazaran oldukça dar bir kullanıcı kitlesine sahip olan bu açık kaynak kodlu işletim sistemi, geliştirildiği ilk günden bu yana farklı sürümleriyle karşımıza çıktı. Fedora, Red Hat, OpenSuse ve Ubuntu gibi farklı kollar altında kullanıcılarıyla bütünleşen Linux'a birçok kullanıcı adeta "öcü" gözüyle baktı; zira Windows'a göre kullanımı bir haylü güç olan ve uygulama bakımından son derece kısıtlı desteği olan Linux'un kendilerine göre olmadığını düşündüler.

Oysa Linux her geçen gün kendini biraz daha geliştirirken, yıllar öncesinin Linux'una göre kullanıcılar için artık çok daha makul seviyelere gelmiş durumda.

Bu makalemizde Linux'un son 10 yıl içerisinde geçirdiği evreleri ve son halini masaya yatıracağız. İşte Linux'un evrimi...

Not: Makalemizin devamına ulaşmak için galeri sayfalarımıza göz atabilirsiniz.

Tüm konu: Linux: 15 kilometre taşı...

Resimlerle: Linux: 10 yılde geçilen 15 kilometre taşı...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Linux'u hiç kullandınız mı ya da ileride kullanmayı planlıyor musunuz?

posicor
20-01-2010, 11:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj

Valla, 10 senedir kullanıyorum ama  şu anda sadece laptop'ta default.Ev masaüstümde de denedim bir süre kullanmayı ama olmadı.MS Office ve oyunlar yüzünden windows'dan kopamıyorum, wine'ı da sevemedim bir türlü :)

Laptop'da ise Pardus 2008.2 64 bit yüklü,  bi ara 2009'a geçeceğim ama bildiğim kadarıyla 64 bit versiyonu çıkmadı henüz, yaza filan geçerim herhalde.

Linux'u ağır oyun oynamayan herkese tavsiye ederim.Kullanımı düşündüğünüzden daha basit ve eğlenceli.

Son Düzenleme: posicor ~ 20 Ocak 2010 11:06
Dogukanlinux
21-01-2010, 20:04   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: posicor  
Valla, 10 senedir kullanıyorum ama  şu anda sadece laptop'ta default.Ev masaüstümde de denedim bir süre kullanmayı ama olmadı.MS Office ve oyunlar yüzünden windows'dan kopamıyorum, wine'ı da sevemedim bir türlü :)

Laptop'da ise Pardus 2008.2 64 bit yüklü,  bi ara 2009'a geçeceğim ama bildiğim kadarıyla 64 bit versiyonu çıkmadı henüz, yaza filan geçerim herhalde.

Linux'u ağır oyun oynamayan herkese tavsiye ederim.Kullanımı düşündüğünüzden daha basit ve eğlenceli.

Pardus'un şimdilik hiçbir versiyonunun 64 bit desteği yoktur. Laptop'unuzda 2008.2 64 bit sürümünün yüklü olması imkansız.

Kapalı Hesap (135391)
22-01-2010, 18:13   |  #4  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Pardus kullandım yine Cd bulsam kullanırım :D