linux başlangıç

prison
23-05-2009, 22:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
585 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

selam arkadaşlar ben bir konu hakkında öneri arıyorum:Linux kullanan arkadaşlar ben şu anda xp kullanıyorum ama linux denemek istiyorum.Linux u d ye kurmak istiyorum.c de xp varken d ye linux kurmak ne kadar sağlıklı yada ne kadar çalışır bu kanuda önerilerinizi bekliyorum.Bu arada linux u nerden indirebilirim.Program hakkında kullanımı vs.ne kadar bilgi paylaşırsanız çok memnun olurum.Şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim..

sislekdemir
24-05-2009, 22:14   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

D'ye kurmanızda hiçbir sakınca yoktur, ancak öncesinde bilmeniz gereken birkaç ufak nokta var, linux'u d sürücünüze kurduktan sonra bazı linux sürümleri fat ve ntfs'e kurulabildiklerini iddia etseler de çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum bu yüzden d sürücünüzün formatı ext2, ext3 türü bir bölüm olacaktır. Bu noktada ext2fs gibi ek uygulamalar ile xp'nizdeyken de bu bölüme erişebilirsiniz yoksa xp bu bölümü artık tanımayacaktır.

İkincisi eğer linux gözünüzü korkutuyorsa ilk etapta, VirtualBox benzeri bir sanal bilgisayar içerisinde deneyebilir ya da live cd diye adlandırdığımız tamamen cd den çalışan ve bilgisayarınızda iz bırakmayan sürümleri deneyebilirsiniz ancak size tavsiyem adam akıllı oturup ben bunu öğreneceğim diyorsanız kurmanızdır. Ben şahsen son 4 yıldır kişisel bilgisayarıma Windows kurmuyorum sadece linux kuruludur ve eğer lisanslı cedega da kullanıyorsanız inanın her şey için yeterlidir linux.