Linux kullanan arkadaşlar bir yardım pls

Omeraydas
11-09-2007, 16:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaşlar şimdi ben windows kullanıyourm ama arkadaşım linux kullanıyor sizce linux pardus ve vista kullanan arkadaşlarıma soruyorum sizcede hangisi daha iyi ben bilgisayardan çok fazla anlamam ancak bir önceki topicte verdiğim bilgisayara bakarsanız sizce ona hangi işletim sistemi iyi gider xp,pardus,linux,vista bana yazıp gönderin şimdiden teşekkürler

Barip
11-09-2007, 16:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
233 mesaj

bence vista kullanman daha iyi

Kapalı Hesap (53751)
11-09-2007, 16:49   |  #3  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Dediğiniz gibi bilgisayardan fazla anlamıyorsanız işletim sisteminde Microsoft derim XP ve Vista bölümü ise donanımınıza ve zevkinize kalmış

gökhan19
11-09-2007, 17:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
Barip
bence vista kullanman daha
Evet vista kullanması daha iyi.Bence linuxla falan hiç uğraşma değmiyo.İleri teknoloji kullan yani vista..Alkış

LinuxDelisi
11-09-2007, 17:39   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj

Merhabalar

Vista yada Xp kullan o dahja kolaydır diyen arkadaşlara bi sorum olacak acaba hiç Linux kullandınızmı?

Bu ayki Chip dergisini almanızı öneriyorum Kubuntu iso su veriyor ayrıca Kubuntu kurulumunuda gayet anlaşılır bi dille anlatıyor ayrıca Kubuntuyu sanal pc ye kurmak ve Kubuntu yu direk windows ta iken kurmanın yollarını anlatıyor gerçekten chip dergisini tebrik ediyorum bu ay Linux konusunda gayet başarılı bi iş çıkardı sonsuz teşekkürler Chip

Bu ayki Chip dergisinde ömründe Linux görmemiş bi insan çok kolay bi şekilde kuracaktır öğrenecektir ve farklı bi dünya ile tanışmanın mutluluğunu yaşayacaktır Vista yı sorunsuz bi şekilde kullanabilmeniz için 2048 mb bellek tam performans alabilmeniz içinse 4096 mb belleğinizin olması lazım yani 4gb inanmayanlar internette dilediği kadar araştırabilir...

Kubuntu linuxta ise 256 mb ram da 3 boyutlu masaüstünü çalıştırabilirsiniz

Linux mu windowsmu bence bu karara varmak için internette detaylı bi araştırma yapın kullanın uzun bi süre deneyin ve kendiniz kararı verin

Linuxmu daha fazla donanım tanır windowsmu kendiniz deneyin kendi belirleyeceğiniz bi pc ye önce windows kurun ama donanımlarla beraber gelen driverleri kurmadan ve sonrada Linux kurun bakalım hangisi daha fazla donanım tanıyor

Başlığı açan arkadaş eğer bu ayki Chip dergisini almamış iseniz bayiden bi chip dergisi alın okuyun kurun kullanın kendiniz karar verin

Kubuntu 3 boyutlu videolar

Pardus 3 boyutlu video

Linux konusunda aşağıdaki linkede bakmanızı öneririm

Kolay gelsi

Son Düzenleme: LinuxDelisi ~ 11 Eylül 2007 17:52
gökhan19
11-09-2007, 17:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
LinuxDelisi
Merhabalar

Vista yada Xp kullan o dahja kolaydır diyen arkadaşlara bi sorum olacak acaba hiç Linux kullandınızmı?

Bu ayki Chip dergisini almanızı öneriyorum Kubuntu iso su veriyor ayrıca Kubuntu kurulumunuda gayet anlaşılır bi dille anlatıyor ayrıca Kubuntuyu sanal pc ye kurmak ve Kubuntu yu direk windows ta iken kurmanın yollarını anlatıyor gerçekten chip dergisini tebrik ediyorum bu ay Linux konusunda gayet başarılı bi iş çıkardı sonsuz teşekkürler Chip

Bu ayki Chip dergisinde ömründe Linux görmemiş bi insan çok kolay bi şekilde kuracaktır öğrenecektir ve farklı bi dünya ile tanışmanın mutluluğunu yaşayacaktır Vista yı sorunsuz bi şekilde kullanabilmeniz için 2048 mb bellek tam performans alabilmeniz içinse 4096 mb belleğinizin olması lazım yani 4gb inanmayanlar internette dilediği kadar araştırabilir...

Kubuntu linuxta ise 256 mb ram da 3 boyutlu masaüstünü çalıştırabilirsiniz

Linux mu windowsmu bence bu karara varmak için internette detaylı bi araştırma yapın kullanın uzun bi süre deneyin ve kendiniz kararı verin

Linuxmu daha fazla donanım tanır windowsmu kendiniz deneyin kendi belirleyeceğiniz bi pc ye önce windows kurun ama donanımlarla beraber gelen driverleri kurmadan ve sonrada Linux kurun bakalım hangisi daha fazla donanım tanıyor

Başlığı açan arkadaş eğer bu ayki Chip dergisini almamış iseniz bayiden bi chip dergisi alın okuyun kurun kullanın kendiniz karar verin

Kubuntu 3 boyutlu videolar

Pardus 3 boyutlu video

Linux konusunda aşağıdaki linkede bakmanızı öneririm

Kolay

Bende ubuntu cdsi var zaten 7.04 olan. 3 kere denedim ama beğenmedim gerçektende çok kötü..

LinuxDelisi
11-09-2007, 19:06   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

Kötü diyip kötülemekle olmuyor

neyi kötüymüş?

Omeraydas
12-09-2007, 23:00   |  #8  
OP Taze Üye
10 mesaj

beyler size tek bir sorum olacak zaten kavga etmenize gerek yok çünkü yeni bilgisayar alınca yapacam bu linux olayını o yüzden sakin olun ayrıca benim öğrenmek istediğim diğer bir şey ise eğer world of warcraft kullanıyorsan linux kullanan arkadaş wow linuxta kullanılıyor bir cevaplar mısın ya da bu konu ile ilgili bir bilgisi olan arkadaşım beni yanıtlasın.
Şimdiden teşekkürler

black_flood
12-09-2007, 23:28   |  #9  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

yaw kaba olacakta arkadaşım kafadan kontakmısın sen birkere pc ve işletim sistemi kavramını bilmeyen biri ne anlasın macosmuş linuxmuş yada ms microsoftmuş.sadece en basitini ister görsel olsun sadece ileri komutuna tıkladığında herşey çalışsın.bunu bir linuxta yada macosta yapmayı başarabildinmi acaba???????????????? ben yaptım linuxta ama bunuda yapmak için iyi taklacı olmak lazım az buz bir komut yada eklentiyle olmuyor linuxta.eğer pc kullanmadan falandan filandan anlamıyorsan arkadaşım tek sana önerilebilir şey ms xp ve vista.biraz işletim sistemi nedir ne işe yara vede komut satırı kavramı nedir ne işe yara nasıl kullanılırı öğrenmeye başla sonrasındada linux yada macosa sarmayı dene.adam bunları bilmeden linuxu nasıl kullanacak acaba???? komut satırına root komutunu bile çekemeyeceğine göre linuxta şimdilik linuctan kesinliklen uzak durmalı boşunada ortalığı verveleye getirme çok biliyor gibi.mantıken bende linux diyorum ama bilmiyorsa kullanamaz boşuna tırmalayıp yırtma kendini kolay kullanım yönünden sadece microsoft en iyisidir.

Omeraydas
12-09-2007, 23:31   |  #10  
OP Taze Üye
10 mesaj

valla arkadaşım gerçekten biraz ağır oldu ama dediğin gibi saol ben bir bilgisayar kursuna gidip orda işletim sistemi ve kodlama göriim belki internet sitesi yapmayı da öğrenirim çok saol genede

black_flood
13-09-2007, 08:33   |  #11  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

benim lafım sana değildi ama sana gibi göründüğü içinde özür dilerim bu denli ağır konuştuğum için ama bu linux ve macosçular beni çıldırtıyor.yani aynı platformda olsak kesin birini boğazlarım bu asabilik ile.acemi bilmiş konuşmaları yokmu birde direk linux iyi kullan diye ya neresi iyi anlamıyorumki linux ve macosun alanı ayrı bir ms ile kıyaslanamazki.ben LinuxDelisi
ne kızıp saydım ama arada sende kaynadın :( umarım birdaha budenli saçma piskopat tavırlara sürükleyecek linux macos ve ms kavgası olmaz.aynısı bazı oyun sitelerindede denk geliyor 5 saat hatta 9 saat süren tartışma sonunda kabulleniyorlar msin alanının farklı olduğunu yoksa onlara göre hepsinin amacı aynı msn aç nete gir banka işlemi yap bu kadar dar düşünceli olmayalım lütfen.kullanıcılara sağlanan imkanları kullanım kolaylığı en çabuk ve en iyi destek alınabilen yazılım uygulama uyumluluğu bunları düşünün ondan sonra normal bir kullanıcıya linux yada macos derken cevap verin işkembeden linux yada macos demeyin!!!!!!!!!!!!

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 13 Eylül 2007 16:56