Arkadaşlar linux mint 7(gloria) dağıtımını kullanyorum.. Ama şöyle bir problemim var. Dns ayarlarını nasıl değiştiririm ??? Xp'de ıp/tcp ayarlarından manuel girebiliyorduk... Linuxda nasıl ? Lütfen biri yardım etsin... :(
Linux Mint kullanıyorum DNS ayarı (Çözüldü) !
terminale girip yönetici hakları ile giriş yapın ardından /etc/resolv.conf dosyasına girip ayarları değiştirin
sudo gedit /etc/resolv.conf yazın gedit aracı varsa şifreyi girince açılıcaktır yoksa terminalde neyle yazıyorsanız onla deneyin
örneğin ben mac os terminalde sudo vi /etc/resolv.conf komutu ile direk girebiliyorum , değiştiriyorum
ama bulunduğu dizin /etc/resolv.conf terminalden yapamıyorsanız gizli dosyaları aktif edip etc klasörü altında dediğim dosyayı bulup değiştrin
bargutiterminale girip yönetici hakları ile giriş yapın ardından /etc/resolv.conf dosyasına girip ayarları değiştirincevap için teşekkürler.. peki grafik tabanlı olarak yapabileceğim bir yer varmı ? (terminale girmeden ?)sudo gedit /etc/resolv.conf yazın gedit aracı varsa şifreyi girince açılıcaktır yoksa terminalde neyle yazıyorsanız onla deneyin
örneğin ben mac os terminalde sudo vi /etc/resolv.conf komutu ile direk girebiliyorum , değiştiriyorum
ama bulunduğu dizin /etc/resolv.conf terminalden yapamıyorsanız gizli dosyaları aktif edip etc klasörü altında dediğim dosyayı bulup değiş
valla şu an net olarak hatırlamıyorum ben bunu grafikten daha kolay bir yöntem olarak gördüğüm için hiç aklıma gelmedi alternatif bir yol ama tahminim olduğu yönünde :)
valla şu an net olarak hatırlamıyorum ben bunu grafikten daha kolay bir yöntem olarak gördüğüm için hiç aklıma gelmedi alternatif bir yol ama tahminim olduğu yönünde :)Biraz geç yanıt vereceğim ama olsun ben sonra çözdüm ağ bağlantı simgesinden düzenle diyorsun hepsi o kadar :DBu arada artık Linux Mint 8 (Helena) kullanıyorum gayet güzel oldu.....
Son Düzenleme: Boracalin ~ 03 Ocak 2010 17:08
Sorunuzun cevabını bu başlık altında bulabilirsiniz.Sağolun ama ben çözdüm olayı :Dhttp://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,121.msg214.html#
windoztan daha kolaymış meğer....