linux ödevi

nadir akdag
17-10-2009, 12:06   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
204 mesaj

arkadaşlar linuxla ilgili ödevim var sorular;
linux ı server olarak kullanabilmek için hangi özellikleri tamamlamamız gerekmektedir?
linux nasıl server olarak kullanılır?

Mustafa Can
17-10-2009, 12:58   |  #2  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

hazır dağıtımlar var

ECHELON_
17-10-2009, 13:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

red hatı kullanmak gerekir alanında ün yapmıştır ve zordur red hat türkiyede ve dünyada uzmanı olan kişi az sayıdadır türkiyede sertifkasyon kursu geçenlerde açılmıştı sadece türkiyede red hat server uzmanı 10 u bulmaz süper para kazanabilirler

Banned
17-10-2009, 13:31   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Ülkemizdeki işyerlerinde genelde linux server olarak pardus tercih edilmektedir. Bu nedenle ayrıntılı bilgiyi pardusta bulabileceğinizi düşünüyorum. Pardusun resmi forum / destek sitesi. Pardusla ilgili her türlü bilgiyi, araştırarak, sorarak, gerekirse konu açarak bulabilirsiniz.

bahr
21-10-2009, 20:59   |  #5  
Yeni Üye
46 mesaj

Linux'un bir çok sürümü server olarak kullanılabilir.Bu kişilerin istediklerie bağlıdır.
Debian türevleri olarak:
*Debian
*Ubuntu
vs..
BSD türevleri de server olarak kullanılabilir.
Bunların haricinde Red Hat da server olarak kullanılabilir.
Ayrıca bazıları tarafından tercih edilen CentOS da server olarak tercih edilmekte.
Kullanılabilirlik ve kişilerin isteklerine göre değişir seçimler.Soru biraz eksik kalmış tam olarak soruyu söylersen daha fazla yardımcı olabiliriz.

simonare
24-10-2009, 00:33   |  #6  
Üye
71 mesaj

benim tanidiklarim server maksadi ile pardus ile debian kullaniyor. pardus ozellikle gui acisindan daha zayif ama islevsellik olarak zengin bir yapiya sahip (boyle biliyorum), debian ise kullanilmasi kolay bir isletim sistemi diye biliyorum. yanlisim olabilir zira bu isletim sistemlerini sahsen kullanmadim. bunlar gorduklerimden edindigim ufak izlenimler

simonare
24-10-2009, 00:35   |  #7  
Üye
71 mesaj

unutmadan eklemek isterim. Burada cok yanlis birsey var, bir proje verilir bir odev verilir ama o odeve bu tip sitelerde cozum bulunamaz. bulunsa bile eksik ve tamamlanmamis olur. bunun yaninda odevler ogrenim icindir bunuda unutmamak gerek. anlamadiginiz yeri sorarsiniz bu dogaldir ama burada odevin kendisi soruluyor. bu yanlis. google a "Linux server" yazin bakalim ne(ler) cikacak