Linux Server

SLayeR06
13-10-2009, 00:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,

Siz linux uzmanlarına sormak istediğim birkaç soru var, bir firmanın yurtdışındaki şubesinde IT Chief'im. Direk konuya gireyim:

İşyerimde bugüne kadar yapmak istediklerimi firewall aracılığı ile hallettim, firewall ile yaptıklarım sırası ile ;

1- Content filter
2- Statik Dhcp (mac adres eşitlemesi ile ip rezervi)
3- İntrusion Detection and Prevention
4- Antivirus
5- Anti-spam
6- Firewall
7- Bandwidth Management
8- Schedule (internetin hangi saatlerde verilip verilmeyeceği firewall denetimlerinden yapıyorum)
9- Dhcp Server
10-Lan-Wan denetimleri.

Ben bunları zaten firewall aracılığı ile yapabiliyorum. Şimdi bunlara ek olarak AD ve Exchange server kuracağım. Fakat bunların tamamını Linux serverlarla yapabilirmiyim? Daha önce hep windows serverlarla çalıştım, ilk defa linux deneyeceğim, çok övüldü. Acaba bu isteklerime yanıt verirmi? Bana kesin ve katî cevaplar verirseniz nasipse bende linux ailesine katılacağım. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

bahr
21-10-2009, 21:07   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Tabii.Active Directory yerine LDAP sistemi, Exchange Server yerine de şu qmail benzeri sistemler kullanabilirsiniz.Bu konular hakkında detaylı bilgim yok, araştırırsanız sizin için daha net bilgiler ortaya çıkacaktır.Şimdiden kolay gelsin =).