Lİnux Sorularım

minnoş_97
17-08-2008, 12:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,115 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Linux hakkında bazı sorularım var;
1)Swap alanı nedir?Zorunlumudur?
2)Windows Vista kullanıyorum en kolay alışabileceğim linux dağıtımı hangisi?
3)lİnuxta ad-aware,avast vb. güvenlik programlarım ile silent storm oyunu çalışır mı?

baDibere
17-08-2008, 12:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
205 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

1) Swap alanı sabit sürücünüzün bir kısmını "RAM" olarak kullanmanızı yarayan bir alandır. Zorunlu değildir ve eğer Swap alanı ayıracaksanız 1-2 gb yeterlidir, fazlası gereksiz gibidir.

2) Hiç Windows Vista kullanmadım ve 9 ay önce WinXP'den Pardus'a geçtim ve şu anda WinXP'yi hiç aramıyorum. Genelde çoğu Linux dağıtımının kullanımı aynıdır. Eğer sınırsız Türkçe destek arıyorsanız Pardus, yok destek sorun değil benim için diyorsanız Pardus, Ubuntu, Mandriva ve openSUSE aklıma ilk gelenler. Ama bence kendiniz iyi bir araştırma yapmalısınız.

3) Linux'ta Ad-Aware, Avast gibi yazılımların kullanılmasına gerek yoktur. Bu yüzden çalışır mı bilmiyorum. Linux'ta virüs gibi bir dert olmadığı için gereksizdirler. Bunun yanında ClamAv, BitDefender yazılımlarının Linux sürümleri vardır ki bunlar Windows virüslerini bulmaya yaramaktadır ki bu Windows virüsleri Linux sistemlere zarar verememektedir. Silent Storm oyunu çalışır mı bilmiyorum. Bunu öğrenmek için Wine veya Wine tabanlı PlayonLinux yazılımları ile yüklemeyi denemek gerekir. Wine ile çalışan yazılımlar http://appdb.winehq.com adresinde listelenmiştir.