bak şimdi canım kardeşim.
daha 3-5 yıl önce senin abilerin aynısını mozilla firefox ve google chrome için diyorlardı.
internet explorer o zamanlar %80 kullanım oranına sahipti.
şu an firefox en yüksek kullanım oranına sahip(ie7 ve 6'yı ayırırsak)
chrome her gün yükseliyor.
ve bunlar hala ie'den çok daha güvenli.
nedeni ise özgür yazılımın bir parçası olan açık kaynak felsefesinden kaynaklanıyor.
bu şekilde ortak havuz oluşturulduğundan dolayı tekerlek yeniden icat edilmek zorunda kalmıyor.
programlar hem daha hızlı, hem daha güvenli, hem daha konforlu oluyor.
linux zaten bu programların asıl çalışma platformu.
açık kaynak bir şeyde güvenlik açığı oluşturacak bir kod en fazla birkaç saat içerisinde tespit edilir.
dolayısıyla beta harici full sürümler yayınlanmadan önce illa ki açıklar giderilir.
düşün ki milyonda bir ihtimal giderilmedi, her şeye rağmen windows'tan daha hızlı giderilir.
microsoft şirketi bir kere kapalı kaynak olduğundan içinde ne var bilemiyorsun
birçok kişi microsoft şirketinin istatistik ve benzeri şeyler yapmak amacıyla içine virüs koyduğundan bahsediyor.
microsoft zaten bunu inkar bile etmiyor, herşeyi kılıfına uydurmuşlar.
antivirüs programları zaten windows'un yarım kaldığı noktaları tamamlıyor.
dolayısıyla linux'te hiçbir zaman antivirüs ve antispy programı olmamıştır
şimdi birkaç kişi var diyecek, onlar windows'taki virüsleri linux üzerinden taratmak için,
senin koyduğun meşhur virüsü ben biliyorum, 34 dakika içerisinde sorun giderildi, Windows'ta ise 7 yıldır kapatılmayan güvenlik açıkları var.(win7'de taaa 98 zamanlarından kalma açıklar var)
Çünkü birinin kodlarını sadece şirket çalışanları görüyor, öbürünü ise bütün dünya.
Şimdi Windows'u kötü göstermeye çalışmıyorum.
Win7 çok klas bir işletim sistemi, ben şu an win7 kullanıyorum.
Linux'un özellikle oyun ve grafik alanında gelişmesi lazım bence
Ama güvenlik ve hız olarak nasa, fbi, cia, pentagon, bankalar, cern deneyi, süper bilgisayarlar linux'u tercih ediyor.
Doğruya doğru.
Al bak dünyanın en pahalı ve hızlı 20 süper bilgisayarı ne kullanıyor
[img]http://www.habertux.com/wp-conte ... %C3%BCs%C3%BC-2.png[/img]