"Linux Windows'a benzemiyor!"

CHIP Online
01-10-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Linux'un babası Torvalds'ın "Linux Windows'a benzedi" sözüne en sert tepki bakın kimden geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/linux-windows-a-benzemiyor_15501.html

Resimlerle: Windows'tan Linux'a doğru...

Red Hat CEO'su Jim Whitehurst, daha önce Linux gittikçe Windows'a mı benziyor? haberiyle aktardığımız, Linus Torvalds'ın görüşlerine karşı çıktı.

Whitehurst, Red Hat'ın şirket konferanssında Torvalds'ın görüşlerine karşılık verdi. Whitehurst'a göre Linux büyüyor ve özellikler açısından zenginleşiyor. Ona göre sistemin şişmesi, ancak kimsenin istemediği özelliklerin eklenmesiyle gerçekleşiyor.

"Linux büyümeye devam etti ve kullanılışlılığı genişlemeye devam ediyor. İnsanların istediği işlevler ekleniyor. Linus ile yorumu hakkında konuşmadım. Ben bunu şişme olarak görmüyorum. Şişme ve fazlalık, kimsenin istemediği özellikleri eklemeye başladığınızda ortaya çıkar. Linux kullanıcılarının doğası katılımcı olmalarıdır. Linux'un büyüdüğünü düşünüyorum ama bunun insanların istediği özelliklerle gerçekleştiğini ve başkalarından farklı olarak modüler bir şekilde gerçekleştiğini düşünüyorum. Bu büyümeyi olumlu görüyorum" diyen Whitehurst, olaya Linux'un babasından farklı bakıyor.


Tüm konu: "Linux Windows'a benzemiyor!"

İzleyin: iPhone'da Linux devri

Resimlerle: Windows'tan Linux'a doğru...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Linux şişti mi? Gelişti mi? Peki ya Windows?

Thrystan
01-10-2009, 19:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
155 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Ne ilginç Linux gelişiyor windows ise şişiyor :D
 
Ya bu fanatik linuxcular ne kadar gereksiz konuşuyor böyle. Bu adamlar birbirlerine çatmaktan iş yapamaz zaten.
 
Linus Amca gayet doğru söylemiş birileri artık taşın altına elini koymalı birşeyler yapmalı. Kernel bu kadar yeni özelliği kaldırmakta zorlanıyor.

ahmetan
07-10-2009, 15:10   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

şu ilginç farklara bakın  :D
Ne ilginç? Linuxçular gelişiyor, windowscular ise microsoftla övünüp şişiyorlar,
Evet linuxçular sürekli kendini geliştirmek zorundadır, windowsçu laptop arıza yapınca ya servise götürür yada kaldırıp atar kendine yeni makine alır, çünkü içinde ne var? nasıl çalışıyor diye merak etmez. Benim tanıdığım windowsçular böyle. En azından Linux kullanıcısını fanatiklikle suçlayıp Linux'un gelişiminden ürken arkadaşlar; "bir zaman gelirde windows mindows kalmazsa bende mi kendi kendime kurulum yapmak zorunda kalacağım bu pc ye? " diye düşünen arkadaşlardır. Yoksa isteyen istediğini kullanıyor kim karışır.
İşletim sisteminin giderek şişmesi olayına gelirsek, benim ilk defa win95 kurduğum makine halen elimde olupta vista kurmaya kalksaydım ne olurdu acaba. başta hd yetmezdi ama aynı makineye bugün linux kurabilirdim öğle değil mi?