İyi akşamlar arkadaşlar konu yanlış yerde sanırım ama mesela ben windows 7 aldım onu istediğim kadar kurabilir miyim? Yani ilk kurduğumda lisansı aktifleştirceğim ama 2. kurduğumda uyarı almaz mıyım daha önceden aktifleşmiş diye benim olduğumu nerden anlayacak? Şimdiden teşekkürler
Lisans Anahtarı
Peki nasıl anlıyorlar bunu ben o kısmı anlamıyorum? Yani sonuçta yeni bilgisayar alabilirim, format atmak neyse de. Ona kurarım. Farklı donanım v.s. Windows paketi alınca illa tek bir donanıma mı kurulabiliyor? Ya da daha önce kurduğum bilgisayara kurduğumu nerden anlıyor?
Kurarsında , kara listeye alınabilir key numarası..sakat iş yani , uğraştırır : )
Güncelleştirmelerin çekildiği sıklığa göre mi anlıyorlar napıyorlar ki :D Evdeki iki bilgisayara da kurdum diyelim. Nerden bilecek ki? Hayır yani olasılıklar, kombinasyonlar çok bunu nasıl ayırt ediyorlar anlamış değilim. Ve başarılı bir şekilde de korsan kullanımları yakalıyorlar :)
microsoft bu...siz , ben ,ahmet,mehmet değil.....
Hayır yani ona göre kuralım evdeki bilgisayarlara :) Gerçi paket elimizde olduğu için bir sorun olmaz sanırım. Anında telefon açıp doğrulama yaparız. Kurmasaydınız başka bilgisayara derler mi acaba :D
Peki nasıl anlıyorlar bunu ben o kısmı anlamıyorum? Yani sonuçta yeni bilgisayar alabilirim, format atmak neyse de. Ona kurarım. Farklı donanım v.s. Windows paketi alınca illa tek bir donanıma mı kurulabiliyor? Ya da daha önce kurduğum bilgisayara kurduğumu nerden anlıyor?Sistem çook basit. Her ürün sistem anakartınıza "zimmetlenir".Üç defa anakart değiştirebilrisiniz. Üçüncü değişim sonrasında MS'i arama zorundasınız. Bunun dışında belki de sınırsız etkinleştrme mümkün , anakart anı kaldığı sürece.
Aynı anda kullanımı bloklama ise Key ile mümkün. Sistem devamlı MS sunuclarıyla iletişim kurduğu için...
ben xp mi 5-6 pc ye kurmuştum..
kurduktan sonra MS yi arayıp ''evet parça değşikliği yapmadım,etkinleştirme numarasını alabilirmiyim'' demşitim ve onlarda her defasında vermişti..
bilmiyorum acaba windows 7 de de bu böle olucak mı ama tahmin ediyorum böle devam edicek : )
yanlız bu bilgi , illegal mi ne oldu : )
Bende de Xp home vardı Altın sarısı CD orjinaldi < biraz araştırma yaptım Aynı anda 3 Farklı pcye lisanslıyabiliyormuşum denedim 3 pc dede etkinleştirme olduydu.. hiç sorunsuz kullandım ama Win7 de nasıl acaba Sanırım 3 pc lisanslabilir xp de ki gibi... Aldığınız DVD ye göre değişiyor kullanım sınırı bence Alırken bi sormanızda fayda var ... Tek kullanımlık olanlar genelde oem cd yada üzerinde üretici logosu olan cd ve DVD ler oldugunu düşünüyorum... Şu anda piyasada korsan Win7 kullanan çok kişi var, bu kişiler oem üretici lisanslama şekliyle kullanıyorlar sanırım ileri zamanlarda kullandıkları keyler kara listeye alınıp engellenebilir... bu şekilde aynı keyi kullanan yüzlerce kişi oldugunu söyleyebilirim<< çünkü deneme amacıyla sanal pc üzerine kurdum etkinleştirildi... bu keyi kullanan kaç kişi var acaba hala merak ediyorum.. ve bunun sonu nereye varır?
En iyisi XP Pro canının istedği kadar PC ye kur
Hangi ürünü 3-5 bilgisayar için alabiliyorsunuz, bu Windows 7'ye özel birşey değil ki...
Korsan Kullanmak daha mantıklı bir durumda şu anda.Sen 250-260 lira bayıl sonra tek bilgisayar için , ne anasının gözü buBütün Windows'lar yada yazılımlar tek bir bilgisayar için lisanslanır(Özel paketler yada üreticinin sunduğu kampanyalar hariç)
Windows 7'yi crackli kullanacağınıza, RC sürümünü belli bir süre kullanın yada hiç olmadı Linux kullanın...
Ayrıca inceleyin (Windows 7 Home Premium aile paketi) ;
https://www.chip.com.tr/forum/win ... olacak_t120433.html
http://store.microsoft.com/micro ... ck/product/87DFFF11