live sync de fotoğraflarım

HPQ-User
24-03-2010, 14:14   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ibalcim sormuş:
fotoğraflarımı windows live syncde eşitledim. ama fotoğraflarımı kendi bilgisayarımda açamıyorum.
selamlar

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windowss xp
ie 8

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB6.4; .NET CLR 2.0.50727)

Netron
25-03-2010, 03:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
468 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Windows Live Fotoğraf Galerisi

Fotoğraf Galerisi, Windows Görüntüleme Bileşeni’ne (WIC) bağımlı Fotoğraf Galerisi’ndeki bazı işlevler için bir Windows Görüntüleme Bileşeni (WIC) güncelleştirmesi gereklidir. Windows Vista’da Windows Update hizmetini devre dışı bırakırsanız, bu WIC güncelleştirmesi yüklenmez ve Fotoğraf Galerisi’ndeki bazı işlevler (örneğin, fotoğraflarınıza kişi etiketleri kaydetme) çalışmaz.
Windows Update’i etkinleştirmek için, bilgisayarınızda Administrator olarak oturum açın ve sonra aşağıdakileri deneyin: 1. Başlat’ı tıklatın ve sonra Aramaya Başla kutusunu tıklatın. 2. Hizmetler yazın ve ENTER tuşuna basın. 3. Windows Update’i sağ tıklatın ve sonra Özellikler’i seçin. 4. Başlangıç Türü’nü Otomatik olarak ayarlayın ve sonra Başlat’ı tıklatın. Windows Update’in çalıştığını doğrulamak için: 1. Başlat’ı tıklatın ve sonra Aramaya Başla kutusunu tıklatın. 2. Hizmetler yazın ve ENTER tuşuna basın. 3. Sol bölmede Güncelleştirmeleri Denetle’yi tıklatın. Güncelleştirmeler algılanırsa ve 80244021 hatasını almazsanız hizmet başarıyla başlamıştır.
Fotoğraf Galerisi eşitleme dosya sınırları değişebilir Fotoğraf Galerisi eşitleme dosya sınırları değişebilir. Dosya sınırları eşitlediğiniz tüm klasörler için geçerlidir. Windows Live Sync (http://sync.live.com) sitesini ziyaret ettiğinizde hangi dosyaların eşitlenmek üzere ayarlandığını görebilir ve değiştirebilirsiniz. Eşitleme sınırıyla ilgili bir hata iletisi alırsanız, bazı dosyaları yeni bir klasöre taşıyın ve sonra yeniden eşitleyin. Fotoğraf Galerisi eşitleme için, Windows ile birlikte gelen örnek resimler meta veriler farklı olduğundan kopya olarak eşitleniyor Bu soruna geçici bir çözüm için, galeriyi eşitlemeden önce örnek resimleri silebilir ya da kopyaları silebilirsiniz. Fotoğraf Galerisi eşitleme işlevi için Windows Masaüstü Fotoğraf Galerisi’ne eklendiğinde bir hata oluşuyor Bu sorunun oluşmaması için Masaüstü’nü eşitlememelisiniz. Masaüstü’nü kitaplığınıza eklediyseniz kaldırabilirsiniz:

- Gezinti bölmesinde Masaüstü klasörünü sağ tıklatın ve sonra Galeriden kaldır’ı tıklatın.

Masaüstü kitaplığını Sync web sitesinden kaldırmak için:
1. http://sync.live.com adresine gidin ve Windows Live ID’nizle oturum açın.
2. Kişisel Klasörler listesinde Masaüstü klasörünü tıklatın ve sonra Bu klasörü kaldır’ı tıklatın.
Fotoğraf Galerisi’nin Windows Server 2008 üzerinde çalışması için Masaüstü Deneyimi paketi gerekiyor Windows Server 2008 çalışan bilgisayarlarda, Fotoğraf Galerisi için Masaüstü Deneyimi özelliği gereklidir.
Windows Server 2008′in Masaüstü Denetimi özelliğini yükleme konusunda yardım için şu adrese gidin: When you do not install the Desktop Experience feature of Windows Server 2008, programs that require programs that are included in Desktop Experience do not run
“Bu benim!” özelliği ilk kullanıldığında ad ve soyadı görüntülenmeyebilir “Bu benim!” özelliğini kullanarak ilk defa bir fotoğrafta kendinizi etiketlediğinizde boş bir ad görürseniz, Sign In adresine gidin, oturum açın ve adınızı ve soyadınızı ayarlamak üzere profilinizi düzenleyin. (Not: Bu gibi bilgiler herkes tarafından görülebilir)
Eski bir Fotoğraf Galerisi sürümü kullanıyorsanız ve Windows Live üzerinde bir alan oluşturmadıysanız, Windows Live Spaces’ta yayımlama yapmaya çalıştığınızda bir hata (kod 0×801941f6) alabilirsiniz Bu hatayı alırsanız, Spaces - Windows Live adresine gidin, Windows Live ID’nizle oturum açın ve sonra bir alan oluşturun. Ardından, yeniden Fotoğraf Galerisi’nden yeniden yayımlamayı deneyin. Alternatif olarak, Fotoğraf Galerisi’nin en son sürümüne yükseltmek de (Essentials - Windows Live) bu sorunu giderir. Eski bir FolderShare sürümü kullanıyorsanız Fotoğraf Galerisi yanıt vermeyi durdurabilir Bilgisayarınızda eski bir FolderShare sürümü (yapı 1331.0415 ve öncesi) yüklüyse, Fotoğraf Galerisi uzun bir süre yanıt vermeyi durdurabilir. Bu sorunu gidermek için, Fotoğraf Galerisi’ni kapatın, FolderShare’i kapatın ve sonra FolderShare’i kaldırın.

Windows Live Sync

Sync sınırlamaları
- Her birinde en fazla 20.000 dosya bulunan en fazla 20 klasörü eşitleyebilirsiniz.
- Dosyalar 4 gigabayttan (GB) büyük olamaz.
-Sync eşleştirilmiş ağ sürücüleriyle çalışmaz.
Windows Vista ile Windows XP arasında Sync’in bir uyumsuzluk sorunu var Windows Vista çalıştıran bir bilgisayarla Windows XP çalıştıran bir bilgisayar arasında dosya eşitliyorsanız ve Windows Vista üzerindeki Belgeler klasörünü Windows XP üzerindeki Belgelerim klasörüyle eşitlemeye çalışırsanız bir hata iletisi alırsınız. Bu sorunu gidermek için, Belgeler ve Belgelerim klasörlerinin altındaki alt klasörleri tek tek eşitleyin.
Yol çok uzun olduğunuzda bilgisayarınız eşitlenen bir klasöre olan bağlantısı kesilebilir Bilgisayarınızın eşitlenen bir klasöre olan bağlantısı kesilirse, bu, başka bir bilgisayardan eklenen bir dosyanın bilgisayarınızdaki bir klasör yolunun uzunluğunun 255 karakteri aşmasına neden olduğu anlamına gelir. Bu soruna geçici bir çözüm için, eşitlenen klasörü daha kısa bir yola yeniden bağlayın. Bir klasöre yeniden bağlamayla ilgili yönergeler için şu adrese gidin:

Computer disconnects from a synchronized folder Harici sabit sürücüler tam olarak desteklenmiyor Sync ile harici sabit sürücülerdeki klasörleri eşitleyebilirsiniz; ancak eşitlenen bir klasörün bulunduğu bir basit diskin bağlantısını keserseniz, sabit sürücü yeniden bağlandığında eşitlenen klasörü yeniden bağlamanız gerekir.
Windows çalıştıran bir bilgisayarla Mac OS çalıştıran bir bilgisayar arasında eşitleme başarısız oluyor Bu soruna geçici bir çözüm için iki bilgisayarda da şifrelemeyi devre dışı bırakın. Şifrelemeyi devre dışı bırakmayla ilgili yönergeler için şu adrese gidin: Can't synchronize folders between a computer running Windows and a computer running Mac OS Eski bir FolderShare sürümü yüklüyse Sync çalışamıyor Bilgisayarınızda eski bir FolderShare sürümü (yapı 1331.0415 ve öncesi) yüklüyse, Windows Live Sync ürünü FolderShare işlevinin yerini almakla birlikte, Windows Live Temel Parçalar paketini yüklediğinizde bu eski sürüm otomatik olarak kaldırılmaz. Sonuç olarak Sync çalışamaz. Bu sorunu gidermek için, FolderShare’i kapatın ve sonra kaldırın.

Alıntıdır.