arkadaşlar benim bi mailistim var isteyen kişilerin üye olup sitemden haberdar olduğu oldukça yüklü kullanıcı bu mailist newsletterıma üye olmuş.
ancak benim bunu hosttan yollayamayacağımı söyledi host yetkilisi sistem kaynaklarını tüketiyormuş.
bunun için farklı arayışlar içine girdim bunlardan biri localde mail server kurup mailleri kendi makinamdan atmaktı çok cazip gerçektende.
merak mail server var duymuşsunuzdur onu kurdum sorunsuz şekilde install gerçekleşti ancak bi arkadaş bana ait olan domainin mx ayarlarını kendi kişisel bilgisayarımın o an ki ip'sine yönlendirmem gerektiğini söyledi.
ayrıca meram mail server da toplu mail atma yerini de bulamadım..
bunu geçtim
diğer bi yok yine kendi makinamdan php'nin mail fonksiyonunu kullanrak mail atmaktı basit gibi görünen bi çözüm kullanışlı da.
ancak apache php vesaire kurdum çalıştırdım yine sorun yok.
mail atmaya çalıştığımda maillerin başarıyla ulaştığını söylüyor ancak mailler gitmiyor aynı scripti hostuma yükledim ve ordan bi kaç mail denedim yine gittiğini söyledi ancak bu sefer gerçektende host üzerinden belirttiğim maillere script mailler göndermeyi başardı.
neden makinamda php kullanarak toplu mail atamıyorum.
bu konuda da internette php.ini configure edilmeli falan deniliyor ancak ilk defa böyle si bi işle uğraşıyorum yardım edebileceğinize eminim.
iyi akşamlar