arkadaşlar asp ye yeni başlayanların sorunu olan localhostta sayfa görüntüleyemiyorum; probleminin neyden kaynaklandığını çözdüm İlk sistem kurulurken NTFS çbuk biçimlendirme ve NTFS normal biçimlendirmede NTFS çabuk biçimlendir ile sistem kurarsak locallhost çalışmıyor o yüzden bu tür problemi olanlar sistemi tekrar kursun ve NTFS normal ile biçimlesinler sorunları %100 çözülecektir.
LOCALHOST PROBLEMİ TARİHE KARIŞTI :)
Elçin bahararkadaşlar asp ye yeni başlayanların sorunu olan localhostta sayfa görüntüleyemiyorum; probleminin neyden kaynaklandığını çözdüm İlk sistem kurulurken NTFS çbuk biçimlendirme ve NTFS normal biçimlendirmede NTFS çabuk biçimlendir ile sistem kurarsak locallhost çalışmıyor o yüzden bu tür problemi olanlar sistemi tekrar kursun ve NTFS normal ile biçimlesinler sorunları %100 çözülecektir.yanlış anlama ama ilk defa sende duyuyorum bunu. Hiç başıma gelmedi böyle bir hata başıma.direk kurarım çalıştırım.
neredeyse 1 yıldır yavaş format uygulamıyorum.
Ben localhostta sayfa görüntüleyemiyordum.Tüm hocalarıma danıştım ama ne yaptıysak problemi çözemedik bu sabah aklıma geldi ve format çektim makinama ama bu sefer NTFS normal yani yavaşta biçimledim ISS yi kurdum ve prolemsiz çalıştı bilgi vermek amaçlı yazdım bunu problemi olan varsa denesin diye kötümü ettim yani...
AMAÇ BİLGİ PAYLAŞIMI SAĞLAMAK.
Bende php de localhostta sayfa gelmiyordu sorunda şuydu not defterinde kodları yazdıgımda <?php?> taglarında php yazmayınca gelmiyordu ama frontpage de yaptıgım programlarda hiç sorun kalmadı yaptıgın şeyleri bide orda dene bende böle oldu kafayı yemiştim ama neden açılmıyor diye .... sonunda kendim farkına vardım ...
Elçin baharBen localhostta sayfa görüntüleyemiyordum.Tüm hocalarıma danıştım ama ne yaptıysak problemi çözemedik bu sabah aklıma geldi ve format çektim makinama ama bu sefer NTFS normal yani yavaşta biçimledim ISS yi kurdum ve prolemsiz çalıştı bilgi vermek amaçlı yazdım bunu problemi olan varsa denesin diye kötümü ettim yani...sadece sendemi oluyordu bu. ben ilk defa burda böyle bir hata duyuyorum.AMAÇ BİLGİ PAYLAŞIMI SAĞLAMAK.
Alakası yok sürücü biçimleme ile =D Ama senin sorunun oyle giderildiyse ne qüzel sevindim senin adına. Sorun aynı bilgisayarda hem apache hem IIS calısmaz. Şöyle Devam edelim;
Başlat + Çalıştır tıklayın. Çalıştır'a "Inetmgr" yazıp Enter a basın. Daha sonra açılan IIS kontrol penceresinden. Sol taraftaki bilgisayar adınıza tıklayıp menüyü açın. Hemen altındaki Web siteleri menüsünüde açın. O menü altında "Varsıyalan Web Sitesi" bölümü var onun üzerinde sağ tuş yapıp özellikler sekmesine tıklayın. Açılan pencerede "TCP. Bağ. Nok." var. Oradaki "80" değerine örnek bi rakam girin kullanılmayan bir port mesela benimki "8080" bunu yazın ve "Tamam" diyip pencereyi kapatın. Artık herşey tamam. Bundan sonra yapacağınız şey ise şöyle. Asp dosyalarınızı çalıştırırken şöyle çalıştırın. "http://localhost:8080/websitem/default.asp" gibi. Apache server'inizde bi değişiklik olmadığı için php'yi eskisi gibi. "http://localhost/websitem/" şeklinde çalıştırabilirsiniz.
Bende normal NTFS biçiminde çalışmıyordu. Sadece FAT biçiminde çalışıyor. Üstelik apache olmamasına rağmen. İnternette çözümle ilgili bir sürü şey var büyük oranda da çalıştırdım ama yine de bazı kodlarda sorun çıkıyordu. %100 olmuyor yani. Acaba Windows'la ilgili olabilir mi?
windowsla ilgili değil doğaldır illaki sorun çıkar.. sql server kurarsan bi sorun olmaz.. ama xp'de vistada bilmem nede bazı modüllerin botların çalışmaması normal..
her zaman ntfs fast olarak biçimlendiririm şuana kadar hiç bi sorunum olmadı...
sadece bir tesadüf diyelim seninkine sonra arkadaşlarda da aynı sorun yaşanır ve buraya gelip sana kafa tutmasınlar boşuna format attırıp bizi uraştırdın diye :)
bence formata gerek yok c'deki inetpub daki wwwroota sağ tıklayıp güvenlik seçeneğindeki internet konuk hesabını aktif yaparsanız sorununuz çözülür büyük ihtimal..
MalcolmXBende normal NTFS biçiminde çalışmıyordu. Sadece FAT biçiminde çalışıyor. Üstelik apache olmamasına rağmen. İnternette çözümle ilgili bir sürü şey var büyük oranda da çalıştırdım ama yine de bazı kodlarda sorun çıkıyordu. %100 olmuyor yani. Acaba Windows'la ilgili olabilir mi?Arkadaşım, bu olay, kullandığınız web dizinin NTFS ayarlarını IIS_WPG veya gerekli IIS kullanıcılarına izin vermediğinizden dolayı oluyor... veya USERS ve GUEST deny'ları bulunuyorsa...Bazı kodlarda da sorun çıkması demek ki o kodlar bir dizine yazmaya çalışıyor...
Şimdi biraz daha açalım:Web dosyalarınızın olduğu dizine X diyelim...
X dizininin güvenlik ayarlarında, Users veya IIS_makinaismi (veya hangi usersa) yoksa zaten giremez kimse... Sen kendi makinende de girsen, Web tarayıcılar direk "Yabancı/Ziyaretçi"dir...
Web dizininin IIS_Kullanıcısına en az okuma ve çalıştırma izni olması gerekir. Aslında bahsettiğiniz iyi oldu. XP kullanılmaya başlanalı 8 sene, NT çıkalı 12 sene oluyor ama halen en az işlenmiş bir konu bu demekki..
Sorunun bir portu iki farklı server yazılımın dinlemeye çalışmasından kaynaklanıyor. Bildiğiniz üzere windows üzerinde bir portu sadece bir program kullanabilir. Bu yüzden IIS 80(Web) portunu dinliyorken. Apache bu portu IIS bırakmadığı sürece dinleyemez.
Çözüm için 3 seçeneğiniz var;
1. IIS'ın portunu 81 yapabilir ve http://localhost:81 şeklinde erişebilirsiniz.
2. Apache ve IIS'ı sırayla kullanabilirsiniz. Apache'ı çalıştırmadan IIS'i durdurmanız gerekmektedir.
3. IIS üzerine PHP,mySQL ve ihtiyacınız olan diğer eklentileri kurarak kullanabilirsiniz.
Birde belki tam yeri burası değil ama forumda ASP ile ASP.NET'in bir bölümde toplanması beni rahatsız etti. İkisi farklı diller ve gelebilecek sorularda farklı ama aynı havuz içindeler. Böylece biri soru sorudğunda eğer başlığında belirtmesse asp tarafından mı yoksa asp.net tarafından mı sorduğunu anlamak için girip konunun hepsini okumak gerekiyor.
ASP/ASP.NET giib C,C++ bir yana C#'ta ayrı tutulursa daha ergonomik olacaktır.
Saygılar,