Logitech x540'da Ses Sorunu

nordmende
28-09-2009, 03:12   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

merhaba arkadaşlar logitech x540 5.1 ses sistemi aldım ama arkadaki 2  hopörler çok kötü ses veriyor şarkılarda sadece müzik kısmını veriyor vokal kısmı çıkmıyor müziğide kesik kesik veriyor ama ön hopörlerde sorun yok sadece arka 2 hopörler de böyle bi sorunum var bunun sebebi ne olabilir? işletim sistemim xp ve bütün ayarlarım 5.1'e ayarlı ama yine de arka hopörlerden vokal çıkmıyor sadece müzik o da dediğim gibi kesik kesik zaten acaba ses kartımı mı değiştirmem gerekiyor? ses kartımın da ne olduğunu bilmiyorum realtek die bişe yazıyor bu onboardaki dandik ses kartı mı?ses kartımı değiştirmeden ayar yaparak ya da netten program indirerek bu sorunum çözülür mü?illa ses kartı değiştirmem gerekiyorsa ne tavsiye edersiniz?

ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim...

Son Düzenleme: nordmende ~ 28 Eylül 2009 03:13
recycle bin
28-09-2009, 04:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

realtek ses kartının son sürücüsünün son sürümünü kurun
"matrix"i kapatın
ses kartının yapılandırma programından hoparlör doldurmayı da kapatın.
hangi müzik çaları kullanıyorsanız güncelleyin, eğer müziik çalarınız harici kodekleri kullanıyorsa mp3 wma ile ilgili kodekleride güncelleyin.
bunlaı yapın olmazsa yine sorun

nordmende
28-09-2009, 04:13   |  #3  
OP Yeni Üye
21 mesaj

http://www.realtek.com.tw/downlo ... nloads=true#ALC5621 
yardımınız için teşekkürler verdiğim linkde ki sürücülerden hangisini kurmalıyım?

recycle bin
28-09-2009, 04:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

http://download.chip.eu/en/Realt ... Codecs_1655391.html
sen bunu kur orası çok yavaş

nordmende
28-09-2009, 04:19   |  #5  
OP Yeni Üye
21 mesaj

peki teşekkür ederim indiriyorum bu arada matrix i kapat demişsiniz ama matrix i kapatınca arkada ki 2 hopörlerden hiç ses alamıyorum bakalım dediğinizi yapınca olacak mı

recycle bin
28-09-2009, 04:21   |  #6  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

bu müzik dinlerken gayet normal, çünkü müzik  iki kanallı, eğer 5.1 destekleyen bir film izlediğinde ses bozuk gelirse sorun var demektir.

nordmende
28-09-2009, 04:28   |  #7  
OP Yeni Üye
21 mesaj

sürücüyü kurdum  ama ses kartının yapılandırma programından hoparlör doldurma die bişe bulamadım daha doğrusu ses kartının yapılandırma programına nasıl ulaşabilirim?

recycle bin
28-09-2009, 04:32   |  #8  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

denetim masasından realtek'i bul.

nordmende
28-09-2009, 04:35   |  #9  
OP Yeni Üye
21 mesaj

eve buldum ama hopörler doldurma diye bi yer bulamadım bu arada msn verir misiniz daha rahat iletişim sağlarız.

nordmende
28-09-2009, 04:45   |  #10  
OP Yeni Üye
21 mesaj

dostum realtek in yeni sürümünü kurduktan sonra realtek den 6ch hopörleri işaretledim bu sefer matrix kapalıyken arka 2 hopörlerden gayet iyi ses çıkıyor eskiden matrix kapalıyken hiç ses çıkmazdı ama tek sorun şimdi matrix'i açınca herşey eski haline dönüyor yine arka 2 hopörlerde sorun oluyor gecenin bu saatinde kafanı şişirdim kusura bakmazsın inşallah

oguzhanyildiz
28-09-2009, 18:35   |  #11  
Taze Üye
5 mesaj

benim sorunum da aynıy idi arkadaşla. aldığım firmanın teknik servisi dedi ki senin laptop analog ses sistemi dijital olduğu için sadece 5.1 destekli dvdlerde arka hoparlörlerden ses alırsın... ben de ona bianen netten dijital usb ses kartı aıyodum ki burayı gördüm. bahsettiğiniz realtek in son sürmünü vista için olanı indirip yükledim ama değişen bişey olmadı hala arkalardan ses alamıyorum. winamp kullanıyorum ve k-lite mega codec pack'in son sürümü yüklü bu durumda ne önerirsiniz. ilginize teşekkürler

recycle bin
29-09-2009, 02:54   |  #12  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

matrix modu hoparlörün stereo sesi kendi içinde bölüp dağıtmasıyla sanal 5.1 oluşturmasıdır. bunun yazılımsal olan şekli ise hoparlör doldurmadır. eğer 5.1 destekli dvd lerde arka hoparlörlerden (zaman zaman) ses alıyorsanız sürücülerde bir sorun yoktur. bildiğim kadarıyla winamp 5.1 sürümünden beri 5.1 ses sistemlerine destek veriyor. müzik için bence stereo yeterli ve matrix ya da diğer modları kullanınca orijinalliği gidiyor ve bu modları tavsiye etmiyorum. yaşasın

Alıntı: oguzhanyildiz  
benim sorunum da aynıy idi arkadaşla. aldığım firmanın teknik servisi dedi ki senin laptop analog ses sistemi dijital olduğu için sadece 5.1 destekli dvdlerde arka hoparlörlerden ses alırsın... ben de ona bianen netten dijital usb ses kartı aıyodum ki burayı gördüm. bahsettiğiniz realtek in son sürmünü vista için olanı indirip yükledim ama değişen bişey olmadı hala arkalardan ses alamıyorum. winamp kullanıyorum ve k-lite mega codec pack'in son sürümü yüklü bu durumda ne önerirsiniz. ilginize teşekkü
oguzhanyildiz
29-09-2009, 22:24   |  #13  
Taze Üye
5 mesaj

merhaba recycle bin... ben logitech x540 ses sistemini hevesle aldım ve dier bunun ayaraı ses sistemlerinden ses kalitesi olarak üstün olduğunu bi çok sitede okudum. ve zaman zaman creative kullanıcılarının x540'ın sesini duyduktan sonra kendi sistemlerinin bi teneke yığını olduğunu ifade eden yazılar okudum. bu sistemi kullanmayı çok istiyorum ama 1 haftadır bi türlü çözemedim. lg e500 laptop kullanıyorum. ve benim ses kartım realtek HD auidio. aldığım firma bana ses kartımın analog olduğunu söyledi. ben burda okuduğum üzere bu ses kartının son sürümü ile hepsnden ses alabileceğim yazıyo... bunu yaptım ama değişen yine bişey olmadı. benim merak ettiğim arkadaşım 46 wattlık creative kullanıyo ve hertürlü müzik ve ses dosyasını çalarken bütün hopalörlerden ses alıyo. bunun sebebi creative ses sisteminin analog oluşu imiş. şimdibenim ses sistemimi bu laptop ile kullanabilr miyim kullanamaz mıyım merak ediyorum. eğer kullanamıcaksam tekar iade edip yerine analog creative almayı düşünüyorum... mail adresim [email]oguzhanyildiz68@hotmail.com[/email] yardımcı olursan sevinirim. şimdiden teşekkürler

nordmende
29-09-2009, 23:55   |  #14  
OP Yeni Üye
21 mesaj
Alıntı: recycle bin  
matrix modu hoparlörün stereo sesi kendi içinde bölüp dağıtmasıyla sanal 5.1 oluşturmasıdır. bunun yazılımsal olan şekli ise hoparlör doldurmadır. eğer 5.1 destekli dvd lerde arka hoparlörlerden (zaman zaman) ses alıyorsanız sürücülerde bir sorun yoktur. bildiğim kadarıyla winamp 5.1 sürümünden beri 5.1 ses sistemlerine destek veriyor. müzik için bence stereo yeterli ve matrix ya da diğer modları kullanınca orijinalliği gidiyor ve bu modları tavsiye etmiyorum. yaşasın
yani matrix modu açıkken arka hopörlerden kötü ses almamız bir başka deyişle vokalsiz sadece müzikli ( o da kesik kesik ) şarkılar dinlememiz normal midir?

recycle bin
01-10-2009, 15:17   |  #15  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

matrix modunda sesler bozuk geliyorsa hoparlörü mp3 çalara bağlayıp öyle deneyin. eğer sesler bozuk gelmezse sorununuz bilgisayardadır. hoparlör doldurma vista ve w7 de var ama xp de var mı bilmiyorum, sürücü desteği microsoft sağlıyormuş yani realtek ile alakası yok. ve yaptığı iş ise matrixin yazılımsal olarak yapılmasından başka bir şey değil, ve ben bu matrix modunu hiç sevmiyorum, ön hoparlörler ile arkaların yerlerini değiştirdim gayet güzel oldu,
 creative kullananlar hiç te öyle demesinler ben bass tonların yoğun olduğu müzikleri pek dinlemediğimden logitech bana işkence yapıyor gibi geliyor özellikle de film izlerken.
lge laptopa gelince laptopa tam olarak bağlayabiliyor musun? çünkü bazı laptoplarda sadece 2 g/ç yuvası var.

Alıntı: nordmende  
yani matrix modu açıkken arka hopörlerden kötü ses almamız bir başka deyişle vokalsiz sadece müzikli ( o da kesik kesik ) şarkılar dinlememiz normal midir?
recycle bin
01-10-2009, 15:34   |  #16  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

ses sistemleriyile ilgili sorularınızı Razorback'e  sorarsanız daha iyi yanıt alırsınız

oguzhanyildiz
01-10-2009, 16:19   |  #17  
Taze Üye
5 mesaj

laplopun önün de yeşil mavi ve pembe üç analog giriş var. subwoferdan gelen üç kabloyu da bağlayabiliyorum. ama artık uğraşmaktan gına geldiği için 5.1 destekleyen creative marka bi harici dijital ses kartı sipariş ettim. şimdiye kadar gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederim...

oguzhanyildiz
10-10-2009, 23:32   |  #18  
Taze Üye
5 mesaj

sabırla bana cevap yazan arkadaşım... en son mesajımda dijital ses kartı sipariş ettim dedim ama gelen harici ses kartı ile de sorunumu çözemedim şöyle ki logitech ses sisteminin 3 tane çıkışı var aldığım ses kartı creative LX sound blaster harici dijital ses kartı. bu karttan çıkanlar usb kablosu ayrıca adaptörü yok. ve bi tane de bi ucu line in veya out a girecek şekilde dizayn edilmiş iki başlı ve kablonun dier ucu jack girecek şekilde yapılmış. bu tek girişe ses sisteminden gelen üç girişi nasıl takacam takıyorum ama hangisini takarsam ondan ses geliyo dierlerinden ses gelmiyo. varsa bi öneriniz sevinirim. lütfen...