Hile donanıma uygun yapıldığında etkin olur bunu başta bildireyim.
Öncelikle çalışmasını istediğiniz ve istemediğiniz programları bilemniz gerek.
Bu programların içine Windowsuna açılışını yapan progrmalrıda koyunuz.
Hizmetler bloğunda windowsun başlangıçı için gerekli olan programların yanında bizim için gerekli windows ağ ve diğer windows donanım programlrıda açılır.
Msconfigden hizmetler bloğuna girip bu alanda ayıklama yapın Unutmayın kapatacağınız windows hizmeti ilerde başka bir programın çalışması için gerekli olan bir program olabilir bu nedenle kesinlikle bu ayarları yaptığınızı unutmayın.
Örnek telefon hizmetinin kapatılması çevirmeli ağı engeller.Burdada ceptelefonunuzu çevriemli ağ oalrak kullanıyorsanız interentiniz kapanır demektir.
Hizmetler bloğunda sadece windows uygulamaları yer almaz bu nedenle sürü uygulamalarınıda düzenleyin.
Bu açılış hızını artırır ama diğer alanda yapacağımız bazı değişiklikler bu alanın hızının ram yönüne kaydığını göreceksiniz.
performans ayarlarını bilirsiniz.
Bu alanda sanal disk boyutu alanı bulunmakta bu alanı sistem tanımlı olarak işletims siteminin kurulu olmadığı bir HDD ye ayarlayın böylelikle HDD ram ihtiyacınızda işletim sistemi yavaşlaması engellenilecek ama bu açılış hızını % 30 oranında yavaşlatacaktır çünkü tüm windows açılış programları dahil herşey bu sanal ram e yüklencek ve hazırda bekeleyebilecektir. Bu yavaşlama 2. hdd yaşandığından 1. hdd yada işletim sisteminin kurlu olduğu hdd içinde bir yavaşlama olmayacak böylece disk ram size normal çalışmada rahatlık verecektir.
Ram ler programlarımızın sayısına göre kendini ortaya koycak ve bilgisayrımız açılışta hız yapamayan ram boşluğunu standart çalışmada hız olarak kullanabilecek.
Gördüğünün gibi 2. bir hdd gerekiyor.
Değerlendirme olarak hız kayıp-kazanımları..
Ram % 20 hız kazanır boşluk oranı artığından.
1. Hdd % 40 hızlanır işletim sistemi pagefile sys için bu diski daha az kullanacaktır.
2. Hdd % 20 yavaşlayacaktır Windows bu diski İkincil ram olarak kullandığından yavaşlayacaktır.
işletim sistemi %5-10 arasında standartta hızlanacaktır.
açılışta 6 dk ye varan yavaşlama olabilir bunda diskinizin kopyalama süreside önemlidir.
Benim pc vista %20 ile ram kullanıyor ve bu 500 mblerde yer katlediyor.
ama benim pc de 2 gb ram var %100 ise 2.5gb olmakta.
normal çalışmada ramlar devrede olduğunda yavaşlama yok.
açılışta ramlar devrede ama hdd de devrede kopylama yaptığından yavaşlık oluşmakta.