Longhorn ayrıntılar paneli için yardım edermisiniz

Von_Aihonen
17-01-2012, 10:06   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

Bu konu açıldıysa kusura bakmayın. Son bir aydır, bütün işimi gücümü bıraktım ve bilgisayarımı kendime göre ayarlamaya başladım, temalar, kısa yollar, yardımcı programlar rocketdock, stardock, masaüstü araçlar, rainmeter vs vs. bir nevi alışveriş çılgınlığı gibi, hiç bitmiyor. ve yakın bir zamanda çıkartılmayan win. longhorn sürümünün klasör arayüzünü gördüm. beni benden aldı. 

bilen biliyordur muhakkak, 64bit windows 7'ye nasıl entegre edilebilir yardımcı olurmusunuz. Bir kaç yabancı siteden yardım aldım ama, buradan bir arkadaşın bu konuda bana daha da yardım edebileceğini düşündüğüm için konuyu açmak istedim. şimdiden teşekkür ederim.

efeoglu
17-01-2012, 10:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj

bu mu masaüstün? Nasıl yaptığını açıklayabilirmisin acaba? Hangi programları patchleri kullandığını vs??

mustafa2116
17-01-2012, 10:12   |  #3  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

longhorn nu denedim ama tam bişi anlamadım  tema yeterli desteğe sahip değil  Bir tema  klasörü var orda bazı dll lerde var onarı windows ye  tema oalrak yükleyin otomatik olarak çalışacaktır.

mustafa2116
17-01-2012, 10:14   |  #4  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Alıntı: sadem  
bu mu masaüstün? Nasıl yaptığını açıklayabilirmisin acaba? Hangi programları patchleri kullandığını vs??
sadem Longhorn bir windows işletim sistemi sp1 durumunda üstelik  ama yayınlanmadı Xp  zamanlarında yapıldı ama çıkartılmadı doannımı vistanın 4 katı yiyordu  şimdilerde ise  donanım işletim sistemine uygun olduğundan   rahat çalışyıor o zmanlar donnaım yetersiz geliyordu.

mustafa2116
17-01-2012, 10:22   |  #5  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Longhorn conceptLonghorn concept
a video of an early longhorn concept from 2003.( vista does not look like this)
please visit ravenunderground.net

http://www.youtube.com/watch?v=b9ifQvQCO7Y
Von_Aihonen
17-01-2012, 10:34   |  #6  
OP Yeni Üye
27 mesaj
görüntüyü örnek olarak ekledim. genede atarım masa üstü görüntümü eve gidebilirsem.

Buradan öğrendiğim şekilde yapmaya çalıştım ama shell32 yi değiştiremedim, 64bit olduğu yerini değiştiremedim, sahipliğinide aldım dosyaların. ekstra programlar ekledim falan. olmadı.
dikkat ederseniz başlatçubuğunda video falanda izlenebiliyo. dediğim gibi bu benim için önüne geçemediğim bir çılgınlık. 3 kere mavi ekran getirdim, 4 kere kitledim, biosu sistemi çökerttim vs vs. :D sırf istediğim gibi gözüksün diye.

Von_Aihonen
17-01-2012, 10:39   |  #7  
OP Yeni Üye
27 mesaj
Alıntı: mustafa2116  
longhorn nu denedim ama tam bişi anlamadım  tema yeterli desteğe sahip değil  Bir tema  klasörü var orda bazı dll lerde var onarı windows ye  tema oalrak yükleyin otomatik olarak çalışacaktır.
şu anda güzel bir temam var. Luna , bunun değişmesini istemiyorum.
bu temanın üstüne ekleyebilirmiyim ?

Son Düzenleme: Von_Aihonen ~ 17 Ocak 2012 10:40
mustafa2116
17-01-2012, 10:58   |  #8  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Alıntı: Von_Aihonen  
şu anda güzel bir temam var. Luna , bunun değişmesini istemiyorum.
bu temanın üstüne ekleyebilirmiyim ?
dll değişikliği temayı bozar  ama tema üzelmiş XP için uyarlamasını deneyeceğim belki güzel bişi çıakrtabilirm :)

benim temada bu video şeklinde facebookta yayınlamıştım :)

Von_Aihonen
17-01-2012, 11:15   |  #9  
OP Yeni Üye
27 mesaj
dll değişikliği temayı bozar  ama tema üzelmiş XP için uyarlamasını deneyeceğim belki güzel bişi çıakrtabilirm :)

benim temada bu video şeklinde facebookta yayınlamıştım :)

demek senin masaüstünün videosuymuş o, görmüştüm daha önce. yormuyo mu PCyi ? kasmıyo mu açılışta.

Von_Aihonen
17-01-2012, 11:18   |  #10  
OP Yeni Üye
27 mesaj

Bu elemanın süper araçları var. Belki onda bir çağre vardır. Tema programları falan var.(evet kendime yanıt verdim :D)

mustafa2116
17-01-2012, 11:18   |  #11  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

Alışmak zoor oldu sadece ama şimdilerde  her bi haltı rahat yapıyorum.:)
 ekranda görülmüyor bilgisayar ek olarak 32 inç ekranada bağlı.  iki ayrı ekran var.  ve ikiside ayrı şeyleri gösteriyor.

yormaya gelince yok  sadece açılış yavaş oda ram ile ilgili yaptığım bir hile nedeniyle.
bilgisayarın asıl hızı açıldıktan sonraki stabilliği bana göre. bu nedele açılış hızı 10 dk de olsa farketmez açsın yeterli. Tüm oyunalr ful çözünürlükte en yüksek modda oynuyorum bir kasılma yaşamadım.

mustafa2116
17-01-2012, 11:27   |  #12  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Bu elemanın süper araçları var. Belki onda bir çağre vardır. Tema programları falan var.(evet kendime yanıt verdim :D)
:)
  eğer paylaşacağın dosyarın varsa elbette paylaşabilrisin. Ben ekranı bir kaç kez yayınladım ama amacım ekranla övünmek değil yapıyı daha iyi hale getirmek.

3d mada üst  güzel bir düşünce peki 3d klasör ve web gezinimi ??
Şimdilerde bunun için uğraşıyorum klasörleri iyi köyü biraz yaptım ama webta bariz büyük hatalarım var. Tabi ekranda görünen yapıyla birlikte çalışmıyor ayrı bir tema.

kısaca bir klasöre girdiğinde onu düz bir resim gibi görüyorsunuz yandan görürsek düz bir çizgi gibi.
bende bunun şeklini dğeiştirmek istiyorum yadnan baktığımızda saydam balon çerçevesi olacak klasörün içeriği izohips haritası gibi kademelerden olacak tepeler nasıl yükselliklere sahipse bu ekranda da aynısı olacak bir nevi bir ovaya kuş bakışı bakıyorsunuz ama yere indiğinizdede  yerdeki çıkıntıalrı görebileceksiniz.

Klasör için iyi köyü biraz yaptım  bazı yerelr renklere göre bazı yerler  ise belirlenen şekillere göre yapıldı ama halen yetersiz ve bu  normal  explorer in  eklentisi olacak.
Ancak büyük sorunda burda klasörü açmak bile %20 işlemci yiyor.
devamını getirmeyi siz düşünün :)

Von_Aihonen
17-01-2012, 11:34   |  #13  
OP Yeni Üye
27 mesaj

açılışın kaç dakka olması benim için de önemli değil, ama bana şu "RAM"la alakalı hilenin anlatımını atabilirmisin. oyunları hızlandırmak içinde "GameBooster" diye bir program kullanıyorum. oyun açılmadan önce diğer herşeyi kapatıyo fln filan, biliyosundur. 

bunun için tavsiyen varmı başkan ?

Son Düzenleme: Von_Aihonen ~ 17 Ocak 2012 11:42
Von_Aihonen
17-01-2012, 11:38   |  #14  
OP Yeni Üye
27 mesaj
....Klasör için iyi köyü biraz yaptım  bazı yerelr renklere göre bazı yerler  ise belirlenen şekillere göre yapıldı ama halen yetersiz ve bu  normal  explorer in  eklentisi olacak.
Ancak büyük sorunda burda klasörü açmak bile %20 işlemci yiyor.
devamını getirmeyi siz düşünün :)
peki "longhorn details pane on top'ı" kullandığımız herhangi bir temaya entegre edebilirmiyiz, yani yapabilirmisin ? yada ben yapabilirmiyim ?

Son Düzenleme: Von_Aihonen ~ 17 Ocak 2012 11:41
mustafa2116
17-01-2012, 11:53   |  #15  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

Hile donanıma uygun yapıldığında etkin olur bunu başta bildireyim.
Öncelikle çalışmasını istediğiniz ve istemediğiniz programları bilemniz gerek.
Bu programların içine Windowsuna açılışını yapan progrmalrıda koyunuz.
Hizmetler bloğunda windowsun başlangıçı için gerekli olan programların yanında bizim için gerekli windows ağ ve diğer windows donanım  programlrıda açılır.
Msconfigden hizmetler bloğuna girip bu alanda ayıklama yapın Unutmayın  kapatacağınız windows hizmeti  ilerde başka bir programın çalışması için gerekli olan bir program olabilir bu nedenle kesinlikle  bu ayarları yaptığınızı unutmayın.
Örnek telefon hizmetinin kapatılması  çevirmeli ağı engeller.Burdada ceptelefonunuzu çevriemli ağ oalrak kullanıyorsanız interentiniz kapanır demektir.
Hizmetler bloğunda sadece windows uygulamaları yer almaz bu nedenle sürü uygulamalarınıda  düzenleyin.
Bu açılış hızını artırır ama diğer alanda yapacağımız bazı değişiklikler bu alanın hızının  ram yönüne kaydığını göreceksiniz.

performans ayarlarını bilirsiniz.
Bu alanda sanal disk boyutu alanı bulunmakta bu alanı  sistem tanımlı olarak işletims siteminin kurulu olmadığı bir HDD ye ayarlayın böylelikle HDD ram ihtiyacınızda işletim sistemi yavaşlaması engellenilecek ama bu açılış hızını % 30 oranında yavaşlatacaktır çünkü tüm  windows açılış programları dahil herşey bu sanal ram e yüklencek ve hazırda bekeleyebilecektir. Bu yavaşlama 2. hdd yaşandığından  1. hdd yada işletim sisteminin kurlu olduğu hdd içinde bir yavaşlama olmayacak böylece disk ram  size normal çalışmada rahatlık verecektir.
Ram ler   programlarımızın sayısına göre kendini  ortaya koycak ve bilgisayrımız açılışta hız yapamayan ram boşluğunu standart çalışmada hız olarak kullanabilecek.
Gördüğünün gibi 2. bir hdd gerekiyor.

Değerlendirme olarak hız kayıp-kazanımları..

Ram % 20 hız kazanır boşluk oranı artığından.
1. Hdd  % 40 hızlanır işletim sistemi pagefile sys için bu diski daha az kullanacaktır.
2. Hdd % 20 yavaşlayacaktır Windows bu diski İkincil ram olarak kullandığından yavaşlayacaktır.
işletim sistemi %5-10 arasında standartta hızlanacaktır.
açılışta 6 dk ye varan yavaşlama olabilir bunda diskinizin kopyalama süreside önemlidir.

Benim pc vista %20  ile ram kullanıyor ve bu 500 mblerde yer katlediyor.
ama benim pc de 2 gb ram var %100 ise 2.5gb olmakta.
normal çalışmada ramlar devrede olduğunda yavaşlama yok.
açılışta ramlar devrede ama hdd de devrede kopylama yaptığından yavaşlık oluşmakta.

mustafa2116
17-01-2012, 11:56   |  #16  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
peki "longhorn details pane on top'ı" kullandığımız herhangi bir temaya entegre edebilirmiyiz, yani yapabilirmisin ? yada ben yapabilirmiyim ?
dahaca deneme aşamasında bile değil bilgisyarı kitleyip  resetlediğide oluyor.
bitirebilirsem zaten yayınlayacam.
bir kaç arkadaşa çalışma şeklini gösterdim güzel  olmuşd ediler ama onalr der demez pc de reset atmadı değil :)

Von_Aihonen
17-01-2012, 12:17   |  #17  
OP Yeni Üye
27 mesaj
...Benim pc vista %20  ile ram kullanıyor ve bu 500 mblerde yer katlediyor.
ama benim pc de 2 gb ram var %100 ise 2.5gb olmakta.
normal çalışmada ramlar devrede olduğunda yavaşlama yok.
açılışta ramlar devrede ama hdd de devrede kopylama yaptığından yavaşlık oluşmakta.
konu nerden nereye geldi dimi :) şimdi anlamadım ama evde oturup iyice çalışıcam. teşekkür ederim.

Von_Aihonen
17-01-2012, 12:23   |  #18  
OP Yeni Üye
27 mesaj

peri burası değil biliyorum ama, bu program hakkında bilgin var mı ?

Son Düzenleme: Von_Aihonen ~ 17 Ocak 2012 12:36
Von_Aihonen
18-01-2012, 00:47   |  #19  
OP Yeni Üye
27 mesaj

Bu da benim ekran görüntüm .
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/687/ekranalntsaw.jpg/][/URL]

mustafa2116
18-01-2012, 10:33   |  #20  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Bu da benim ekran görüntüm .
[/url]
Ekran güzel androit bir bilgisayar :)

[url=http://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-customizer]http://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-customizer

Adrese gelince uygumaadan bilgim yok.

Von_Aihonen
18-01-2012, 11:52   |  #21  
OP Yeni Üye
27 mesaj

bir dakka daha hızlı olsaymışım tam 00:00 olucakmış saat, onu fark ettim.

Son Düzenleme: Von_Aihonen ~ 18 Ocak 2012 14:13
mustafa2116
18-01-2012, 19:07   |  #22  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

:)