Lütfen acilen biri yardım edebilir mi?

Arzu Yelken
01-07-2009, 00:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Değerli arkadaşlar..
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var...
Bilen birisi bana yardım eli uzatabilir mi lütfen?
Konu şu..
Powerpoint 2007 kullanıyorum...
PP Gösterileri hazırlamak özel zevkim...
2007'de pp gösterimini hazırlıyorum.....
Seçtiğim müziği waw'a çevirip powerpointin ana sayfasındaki bağlanacak müzik boyutunu da arttıyorum...
Ama takdir edersiniz ki herkes 2007 sunumu kullanmıyor..
Dostlarıma e mail atmak istiyorum powerpoint gösterimi...
2007 powerpoint gösterisi olarak kaydettim mi sorun yok..1,7 megabayt tutuyor diyelim..
Ama bunu powerpoint 97-2003 gösterisi olarak kaydedersem (ki öyle kaydetmek lazım herkesin açabilmesi için) benim 1.7 MB'lık dosya oluyor 97 MB..
Denemediğim şey başvurmadığım yöntem kalmadı inanın..
Çılgına döndüm!!!
Bir yerde hata mı yapıyorum?
Bana gönderilen powerpoint gösterilerine bakıyorum...Gönderen benim 5 misli fotoğraf kullanmış..Müzik de gömmüş ama dosya boyutu maksimum 4-5 MB...
Ben fotografları sıkıştırmak da dahil her yola başvurdum..
Ama olmuyooooooooooooooooor!!!
Lütfen biri acil  yardım edebilir mi?
Moralim çok bozuk!

Gürkan
01-07-2009, 13:01   |  #2  
Gürkan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
403 mesaj

Evet dediğiniz gibi genellikle herkes "ofis 2003" sürümü kullanmata, bunlardan biride benim..
Dosya boyutunu nasıl küçültebilirsiniz bunu bilemiyeceğim ama başka bir tavsiyede bulunacağım..
Slayt gösterinizi 2007 olarak gönderebilirsiniz.. Karşı taraf "ofis 2003" paketi kullandığı için slayt gösterisi açılmayacaktır ama Microsoft kullanıcıya: bu slay gösterisini açabilmesi için  "ofis 2007 uyumluluk paketi" yüklemesi gerektiğini bildirecektir.. Ve o kişide Microsoft'un sitesinden bu paketi yüklerse artık bütün "ofis 2007" belgelerinin hepsini herzaman sorunsuzca açabilecektir..  (ofis 2007 uyumluluk paketi'nin adı: "File Format Converters"dır. Dosya boyutu fazla değildir ve bir kere yüklemek yeterlidir) Siz sinirlerinizi bozmayın bırakın karşı taraf düşünsün.. Bu programı yüklerse sorunsuzca Powerpoint belgelerini açabilir.. Ama yüklemezse bırakın kendi sinir olsun slayt gösterisini izleyemiyorum diye...  

Son Düzenleme: Gürkan ~ 01 Temmuz 2009 13:11
OnlyMann
01-07-2009, 13:10   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bir önerim var pps olarak değilde ppt olarak kaydedin o zaman sadece viewer olarak kullanılacağı için sorun olmaz diye düşünüyorum. eğer slayt içinde değişiklik yapılmayacaksa bu bir yol olabilir. olmazsa bile yukarda bahsedilen eklentiyle veya 2007 ye ait viewer ile izlenebilir. 

boyut olayını bende 2003 te yaşadım abartı büyük ama dediğiniz gibi birileri daha küçük boyutlarda yapabiliyor . bunun nedeni vaw olarak kabul etmesi diye düşünüyorum. eğer wma veya mp3 olarak çalınabilirse ki bu nasıl aradım ama bulamadım. dediğiniz boyutları yakalayabiliriz. diyorum nasıl olduğunu doğrusu merak ediyorum.

Arzu Yelken
01-07-2009, 14:13   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Arkadaşlar..
İlginize çok teşekkür ederim.....
Açıkçası Powerpoint 2007'yi yüklediğime bin pişmanım....
2003 kulanıyordum hiç bu sorunları yaşamıyordum...
Sorun power point gösterisi olarak kaydekmekten kaynaklanıyor bence..
Mesela müziksiz yüklemeyi denedim ppoint 2007'de...
Bir iki megabaytlık dosya oldu mu 80-90 megabayt...
Dün bu sıkıntımı bizzat Microsoft'un internet sitesine dahi yazdım..
Bir yolu olmalı diye düşünüyorum hala.
Merak eden denesin aynı şeyi görecektir...
Bir powerpoint hazırlasın ve bunu Powepoint gösterisi olarak kaydetsin...
Bence programı üretenler hata yapmışlar ama bunu itiraf edemiyorlar...