Lütfen herkes düşüncesini söylesin. Acil yardım!

ElectronicMusic
10-10-2009, 13:42   |  #1  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
138 mesaj

Yaklasık 2 yıldır sorunsuz olarak kullandığım Acer 5920G model bilgisayar suan açılmamakta.
Soruna gelecek olursak ;

Test drive oynamaya çalıştığımda ya hemen mavi ekran çıkar yada 5 dk geçmeden bilgisayar kitlenirdi.Hata kodu display driver tam olarak hatırlayamıyorum.Bugün nerden oladuda tekrar yiğenim oyunu çalıştırdığında bilgisayar tamamen kitlendi bembeyaz bi ekran ve ses.Daha sora bilgisayarı açmaya çalıştığımda windows ekranı geliyo tam oturum açılıcak mavi ekran.Yani normal modda bilgisayar açılmıyor.Güvenli modda denediğimde bi sorun yok normal olarak bilgisayar açılıyor.Bende güvenli modda iken sürücüye geri dön seçeneğiyle microsoftun yüklediği drivere geri döndüm driver swipper adlı proglamla kalan dll dosyalarını silip bilgisayarı yeniden baslattım.
Sonuç:Bilgisayar hiç bir sekilde başlamıyor ne bios nede normal bi görüntü var.Sacede bembeyaz bi ekran 2 dk geçince bi taraf beyaz bi taraf siyah olarak kalıyor.İşletim Sistemi Windows 7 rtm.

Erhan Tiryakioğlu
10-10-2009, 14:43   |  #2  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Problem :  Donanım Isınması 
Çözüm   :  Yan Paneli Açın Ve PC nizin İçini Temizleyin Elinizde Varsa Termal Macunu Temizleyip yenisini Sürün Egsoz fanı Kuzey Köprüsünü Soğutmak İçin Düzenle 
-
Belki Soran Olur Niye Hep Aynı Şeyleri Yazıyorsun Diye Çünkü ;

Gerçlekten İşe Yarıyor Ve Stabil Çalışmak İçin Boğuşmuyor ...

Erhan Tiryakioğlu
10-10-2009, 14:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Sorunun Çözülmesini Umarım ...

ElectronicMusic
10-10-2009, 14:57   |  #4  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
138 mesaj

Hayır arkadasım bilgisayarım kesinlikle stabil çalışıyor sıcaklık olarak hiç bir sorun yok.Zaten windows 7 yüklediğimde donanımlardaki ısınmalar 3 4 derece azaldı termal macunları değiştireli sanırım 3 ay filan oldu.Fan tertemiz.Sen benim sorunumu tam olarak anlamamıssın bence.Yinede teşekkür ederim.
HDD 38 GPU 50 57  CPU 50 60 derece arası normal kullanımda.

Süleyman.
10-10-2009, 14:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Temiz bir Windows kurulumu sanırım sorunu çözecektir. Donanımdan kaynaklı birşey olduğunu sanmıyorum; güvenli modda açıldığına göre...

ElectronicMusic
10-10-2009, 15:06   |  #6  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
138 mesaj

Sunuda belirtiyim mavi ekranı sadece test drive oyununda alıyordum.
COD 5 , Assasins Creed ,Undercover,Timeshift , Crysis ,ProStreet Yüklü olan oyunlardan bunlarda hiç bi sorun yoktu.

ElectronicMusic
10-10-2009, 15:09   |  #7  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
138 mesaj

Hayır lütfen  tam olarak okuyun arkadaslar.Güvenli mod değil bilgisayar suanda hiç açılmıyor.Bios ekranı dahi gelmiyor.Sadece beyaz bi ekran çizgili 2 dk sora bi taraf siyah bi taraf beyaz oluyor.

Son Düzenleme: ElectronicMusic ~ 10 Ekim 2009 15:09
Erhan Tiryakioğlu
10-10-2009, 15:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: ElectronicMusic  
teşekkür ederim.
Rica Ederim Nedemek Ama Sorunun Çözülmemesi ... :'( :D

Erhan Tiryakioğlu
10-10-2009, 15:13   |  #9  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Hayır lütfen  tam olarak okuyun arkadaslar.Güvenli mod değil bilgisayar suanda hiç açılmıyor.Bios ekranı dahi gelmiyor.Sadece beyaz bi ekran çizgili 2 dk sora bi taraf siyah bi taraf beyaz oluyor.
Bios Pilini Çıkarıp Takın Bakalım ???

Birde Ramlaeri Söküp Takın Temizleyin Sorunun Ne Olduğunu Çözemedim Şimdi :)

Erhan Tiryakioğlu
10-10-2009, 15:16   |  #10  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
 güvenli modda açıldığına göre...
Süleyman Abi Güvenli Modda Açılmıyormus :(

ElectronicMusic
10-10-2009, 15:26   |  #11  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
138 mesaj

Suan makine yanımda değil.Saat 4 gibi evde olucam .Sonucu yazarım.Teşekkürler.
Başka fikri olan varsa lütfen yazsın.
Bursa acer teknik servis suan sorunlu cihaz alamıyor.1 haftaya kadar alabiliceklerini söylediler.

Erhan Tiryakioğlu
10-10-2009, 15:27   |  #12  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Suan makine yanımda değil.Saat 4 gibi evde olucam .Sonucu yazarım.Teşekkürler.
Başka fikri olan varsa lütfen yazsın.
Bursa acer teknik servis suan sorunlu cihaz alamıyor.1 haftaya kadar alabiliceklerini söylediler.
Verin Bakalım Birde Onlar Baksınlar ...

recycle bin
10-10-2009, 15:53   |  #13  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

varsa oyuni le ilgili patch, bir şekilde yükleyin, eğer orijinal değilse başka crack deneyin. bazen oyunun video codecleriyle sıkıntısı oluyor. hataları iyice değerlendirin, mavi ekran hatalarını microsofta gönderin, bazen bilgisayardaki bir dll dosyasını değiştirmek dertlere derman oluyor.

ElectronicMusic
10-10-2009, 17:12   |  #14  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
138 mesaj

Hiç bir sonuç yok makine yine aynı....

emoreal
10-10-2009, 17:14   |  #15  
Yıllanmış Üye
192 mesaj

Anakarta bios yüklemesi yaptırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Bilmiyorum ama sanırım biosunuzda da bir problem oluşmuş gibi geldi.  Biosu güncelleyin. Tüm parçaları söküp takın tekrar kurun . Yemezse yeni bir sabit disk edinin. Tekrar deneyin.

Son Düzenleme: emoreal ~ 10 Ekim 2009 17:16
SaMaRRa
10-10-2009, 20:36   |  #16  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

ilk sorun aldıktan sonra güvenli moda girebilmişsiniz.. bu sistem hatası olduğunu gösteriyor. yani donanım sorununuz olduğunu sanmıyorum..

"driver swipper la dll temizledim" demişsiniz..yanlış dll silmiş olabilir.. buda başınızı ağrıtıcak bir problem. işletim sistemi cd sini takıp onar demeniz sorunu düzeltebilir... ama win7 orjinal cd niz olmalı(yada bootable bir cdsi)..

slax--->bir linux işletim sistemi.. bunu usb den bootable hale getirmelisiniz(bknz shiftdelete.net).. bu işletim sistemi usb ye sığacak boyutta ve ntfs okuyabiliyor.. pc nizi bununla başlatırsanız içinde ihtiyacınız olan önemli dosyaları alabilirsiniz.. 

yada hdd nizi başka bir pc ye takıp içinden önemli belgelerinizi alın.. daha sonra işletim sistemini yeniden kurun.. bu sorununuzu çözecektir.

[tahminim test drive oyunu ya pc nizle uyumlu çalışmıyordu yada içinde bir hata barındırıyordu(bir virüste olabilir..) bu oyunun pcnizle uyumlu olmamasına rağmen çalıştırmanız sonucunda işletim sisteminiz zarar görmüş olabilir. driver swipper da işletim sisteminize zarar vermiş olabilir.]

sorununuzun çözülmesi dileğiyle...

mustafa2526
10-10-2009, 20:38   |  #17  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj

yeni netbook aramaya başlasan iyi edersin:)xddd

Süleyman.
10-10-2009, 20:59   |  #18  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: SaMaRRa  
ilk sorun aldıktan sonra güvenli moda girebilmişsiniz.. bu sistem hatası olduğunu gösteriyor. yani donanım sorununuz olduğunu sanmıyorum..

"driver swipper la dll temizledim" demişsiniz..yanlış dll silmiş olabilir.. buda başınızı ağrıtıcak bir problem. işletim sistemi cd sini takıp onar demeniz sorunu düzeltebilir... ama win7 orjinal cd niz olmalı(yada bootable bir cdsi)..

slax--->bir linux işletim sistemi.. bunu usb den bootable hale getirmelisiniz(bknz shiftdelete.net).. bu işletim sistemi usb ye sığacak boyutta ve ntfs okuyabiliyor.. pc nizi bununla başlatırsanız içinde ihtiyacınız olan önemli dosyaları alabilirsiniz.. 

yada hdd nizi başka bir pc ye takıp içinden önemli belgelerinizi alın.. daha sonra işletim sistemini yeniden kurun.. bu sorununuzu çözecektir.

[tahminim test drive oyunu ya pc nizle uyumlu çalışmıyordu yada içinde bir hata barındırıyordu(bir virüste olabilir..) bu oyunun pcnizle uyumlu olmamasına rağmen çalıştırmanız sonucunda işletim sisteminiz zarar görmüş olabilir. driver swipper da işletim sisteminize zarar vermiş olabilir.]

Katılıyorum. Hatta format işinizi görecektir diye düşünüyorum.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 10 Ekim 2009 20:59
lifeless26
11-10-2009, 03:38   |  #19  
Taze Üye
15 mesaj

dostum bence   ekran  karti kullaniyorsan  ki o oyunlari oynaman  icin  kullaniyor  olma lazim...

onu devre  disi birak   birde öyle dene  yani   senin ekran kartini sök onboard ekran kartin ile dene..

işin  zor   acaip bir durum..

lifeless26
11-10-2009, 03:40   |  #20  
Taze Üye
15 mesaj

birde arkadaş  bilgisayar açılmıyor diyor siz  onu yükle bunu yükle diyorsunuz   okumak  lazım :)

başlığa bakarak  yorum yapanlar var   tamamını  okusanız :)

tekrar  geçmiş olsun hocam

ElectronicMusic
12-10-2009, 12:51   |  #21  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
138 mesaj
Alıntı: SaMaRRa  

Evet o oyun sorunluydu zaten setuptan kurulu değildi.Direk kurulu makineden D ye aktarmıstık.Sanırım ya virüs programım dosyalarını sildi yada herhangi başka birşey oldu.Ama sorunluydu.Dediğin gibi en güzeli hddyyi başka makineye bağlamak harddsikimde çok önemli dosyalarım var onları kurtardıktan sonra gerisini halledebileceğimi sanıyorum.
Hepinize cevaplarınız için çok teşekkürler.Yapılan işlemlerden sonra tekrar yazarım.

ElectronicMusic
15-10-2009, 13:26   |  #22  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
138 mesaj
Alıntı: lifeless26  
birde arkadaş  bilgisayar açılmıyor diyor siz  onu yükle bunu yükle diyorsunuz   okumak  lazım :)

başlığa bakarak  yorum yapanlar var   tamamını  okusanız :)

tekrar  geçmiş olsun

Eywallah hocam beni bi sen anlamıssın :D

ElectronicMusic
15-10-2009, 13:31   |  #23  
ElectronicMusic avatarı
OP Yıllanmış Üye
138 mesaj

Harddiskteki çıkarıp  bilgileri yedekledik çok şükür.Ancak bir çok insana danısmama rağmen hala soruna mantıklı bi açıklama yapan çıkmadı.Ben büyük ihtimalle ya Bios yada Ekran kartıyla ilgili bi problem olduğunu düşünüyorum.Artık son çare servis gibi gözüküyor.İnşallah düşündüğüm kadar kötü değildir :D