LÜTFEN ŞUNA bi CEVAP verelim :)))

Kapalı Hesap (236590)
20-04-2012, 18:36   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

Arkadaşlar corsair h80 aldım : işlemcinin üzerine oturtulan ana parçadan çıkan kablonun ucunda iki giriş yeri var biri güç kaynağından gelen ilgili kabloya bağlamak için sanırım ... detaylı olarak bakmadım ama diğeri de borda bağlamak için ... yani mevcut intel fanının bağlı bulunduğu yere ...
board : asus sabertooth x 58
güç kaynağı :( coler master haf plus 912 kasasının mevcut güç kaynağı ) coler master gx 750w

hangisini bağlamalıyım ve neden ? ve farkı ne oluyo ?

Kapalı Hesap (203561)
20-04-2012, 18:55   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

dostum sen bu konuyu dün de açmıştın sanırım ama ya ben anlamadım ya da açıklayıcı yapamadın olayı. merak etme bugün cevap yazan biri olacaktır ;)

Kapalı Hesap (236590)
20-04-2012, 19:24   |  #3  
OP Kapalı Hesap
82 mesaj

yani işlemci soğutucusunu güç kaynağına mı bağlıyayım yoksa borda mı :)
çalıştığım yerde bilgi işlemden bi arkadaşa sormuştum güç kaynağı elektriği sabit verir farkı o demişti anakart ise senin yaptığın işleme göre yükü arttırabilir gibi bişey demişti işte bende ondan soruyorum hangisine bağlamak daha doğru olur ? izlediğim videolarda yanlış görmediysem genelde güç kaynağına bağlıyorlardı ...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (236590) ~ 20 Nisan 2012 19:27
Jubei76
20-04-2012, 20:23   |  #4  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Burayı izlersen daha iyi olur.

Corsair H80: Unboxing, Installation, Review, and Testing

Kapalı Hesap (91855)
20-04-2012, 20:53   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

fanı anakartın üstüne pompadan (işlemcinin üstüne oturtulandan) çıkan kabloyu da güç kaynağına bağla
çünkü işlemci sıcaklığı düştükçe pompayı da anakart fan olarak algılayacağından pompa hızını düşürür ama güç kaynağına bağlarsan sabit kalır
fan hızımı bios ayarlasın dersen dediğim gibi fanı anakarttaki işlemci fanı konnektörüne bağla sıcaklığa göre otomatik ayarlanır ama ben pompanın üstündeki tuştan ayarlamak istiyorum dersen pompanın üstündeki yuvaya tak fan kablosunu

Kapalı Hesap (236590)
20-04-2012, 21:13   |  #6  
OP Kapalı Hesap
82 mesaj
Alıntı: Kötü Adam  
fanı anakartın üstüne pompadan (işlemcinin üstüne oturtulandan) çıkan kabloyu da güç kaynağına bağla
çünkü işlemci sıcaklığı düştükçe pompayı da anakart fan olarak algılayacağından pompa hızını düşürür ama güç kaynağına bağlarsan sabit kalır
fan hızımı bios ayarlasın dersen dediğim gibi fanı anakarttaki işlemci fanı konnektörüne bağla sıcaklığa göre otomatik ayarlanır ama ben pompanın üstündeki tuştan ayarlamak istiyorum dersen pompanın üstündeki yuvaya tak fan
iki fan var ve fanların pompaya bağlanacağı gırıs yerlerı var ... fanları pompanın uzerındekı yuvalarına taksak ve pompadan cıkan kabloyu da guc kaynagından cıkan ılgılı kabloya baglasak sıkıntı olmas dımı :)

ya da pompa dan cıkan kabloyu anakarta baglarsam bu hızın dusup artması olayı sıkıntı yaratırmı cihaz açısından yani ... ileriki zamanlarda ... bu arada güç kaynağı cooler master 750w uyumsuzluk gibi bi olay olmaz dimi yani illa corsair güç kaynağı falan almama gerek yok dimi ... çok sağol bu arada . :)

ya bide voltaj farkı olayı olurmu

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (236590) ~ 20 Nisan 2012 21:24
Kapalı Hesap (91855)
20-04-2012, 23:54   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

voltaj senin kullanacağın bağlantılarda standarttır (12v)
molex kablolarını kesip birleştirmezsen voltajla alakalı bir  sorun olmaz
fanları pompanın üstündeki bağlantı yerlerine bağlarsan üzerindeki tuştan fan kontrol yapman gerekir yani bilgisayar otomatik ayarlayamaz ama sorun da olmaz
fanları y kablo kullanarak anakartın üzerine de bağlayabilirsin istersen böylece fan hızın otomatik ayarlanmış olur (ben bunun taraftarıyım ama sen bilirsin)
pompadan çıkan kabloyu doğrudan güç kaynağına tak
power'ın markası farketmiyor hepsi aynı işi yapıyor zaten

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (236590) ~ 20 Nisan 2012 23:56
Kapalı Hesap (236590)
22-04-2012, 17:08   |  #8  
OP Kapalı Hesap
82 mesaj
Alıntı: Kötü Adam  
voltaj senin kullanacağın bağlantılarda standarttır (12v)
molex kablolarını kesip birleştirmezsen voltajla alakalı bir  sorun olmaz
fanları pompanın üstündeki bağlantı yerlerine bağlarsan üzerindeki tuştan fan kontrol yapman gerekir yani bilgisayar otomatik ayarlayamaz ama sorun da olmaz
fanları y kablo kullanarak anakartın üzerine de bağlayabilirsin istersen böylece fan hızın otomatik ayarlanmış olur (ben bunun taraftarıyım ama sen bilirsin)
pompadan çıkan kabloyu doğrudan güç kaynağına tak
power'ın markası farketmiyor hepsi aynı işi yapıyor
vatan computerdeki o işle ilgilenen arkadaşlardan birine daha sordum ikisini de tak dedi : yani hem board bağlantısına (fan konetktörüne ) hemde güç kaynağına ...
bu arada fanların kablolarının uçları farklı gibi sanki sadece pompanın yuvalarına girmek için tasarlanmışlar
yani iki fanda pompaya bağlı pompadan çıkan kabloyuda ayırdık (yapışık hade ama ayrılınca açılıo) birini fan konetktörüne diğerini de güç kaynağına bağladık ... hani iki taraftan da elektrik gelince aşırı yüklenme gibi bişey olurmu acaba diye sormuştum ... hiç olmayacak bir şey dedi .. zaten bu tarz cihaza zarar verebilecek voltaj konularında üretici firma hiçbir zaman kullanıcıya seçme şansı vermez dedi bu ankartta da böyledir ekran kartında da böyledir üstelik bizim bahsettiğimiz şey soğutma sistemi bununla alakalı bu konuda hiç bir sorun olmas dedi ... ilaveten bilgisayarla ilgili iki farklı arkadaştanda benzer görüşler aldım yani öle bağlı duruyo şuanda sorun olmas dimi ellemiim artık ...