lütfen yardım edin çok zor durumdayım?

ragut
11-04-2013, 21:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2013

arkadaşlar bende 2 yıl oldu alalı  packerd bell bir laptop var. bugün yeğenimmi oynadı neyaptı yada kendiliğinden  oldu hiçbir fikrim yok windows 7 yüklüydü çöktü işletim sistemi. birtürlü windowsu başlatamadım. hiç açılmadı. neyise madem tüm bilgiler gitti dedim. bari yeniden format atayım dedim. windows  7 yi taktım herşey güzel giderken  mavi ekran geldi şimdi kura bastım ve kurulum başlıyor dedi ve öylece kaldı. malesef tekrar tekrar ve başka windows 7 cdsi denememe rağmen kurulum başlıyor diyor ve ileriye gitmiyor öylece kalıyor. inanın çıldırmak üzereyim. laptopu kıracam artık. nette araştırma yaptım ve butür sorunları olan arkadaşlar varmış kimi anakrttan diyor kimi harddisk bozuk diyor ne yapacağğmı çözemedim. sorunun çzöümünü bilen arkadaş varsa allah aşkına yardım etsin. hayatım boyunca birçok kez wiindows kurdum ama böyle lanet birşey görmedim delirecem sinirden.

Son Düzenleme: ragut ~ 11 Nisan 2013 21:13
murat5038
11-04-2013, 22:23   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

:) Bilmediğiniz işe girişmeniz kötü olmuş Format atmasa iseniz daha iyi olurdu açılma şansı olabilirdi.

Neyse Öğrendiklerin bir kısmı doğru eğer Takılma oluyorsa ve bu takıldığı yerden max 15/20dk da ilerlemiyorsa HDD de problem var demekdir.Anakartta bu tür problem olmaz olsa hiç pc açılmaz veya hata verir,Probleminizi bu kadar anlatımla malesef sizin öğrendiğiniz kadar bilgi verebiliyorum.Eğer biosda load default yapıp Boot menüüsndne 1.CD/DVD 2.HDD yapıp save and exit yapıp bir daha denerseniz daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.Eğer bu şekilde de verdiğim dk içerisinde ilerleme olmaz ise şuan girdiğiniz pcden Linux live cd İndirip geçici işlerinizi halledip Bir bilgisayarcıya götürene kadar sizi idare edecekdir(Nete girme vs.. işler için).

Format atmaya çalışmasa idiniz Güvenli moddan girmeyi deneyebilirsiniz.Live cd veya linux bir sistem kullandı iseniz live cd lerden gparted arcı olan indirip Tüm hdd yi biçimlendiirp tekrar format atmayı deneyebilirsiniz.

ragut
12-04-2013, 16:26   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2013

öncelikle sorunumla ilgilicevap yazdığınız içi nçok teşekürederim. aslında  format atmadan önce tüm seçenekleri denedm. güvenli mod,bilgsayar onarma v.s Ama ilginçtir ki şuan laptoptan yazıyorum ve sorunu hallettim. Biostan dediklerinizi yaptım ve yine  enbaştan ilkyaptıklarımı tekrar ettim. hiçbiri olmuyor derken  bilgisayar onarma seçeneğini tekrardenedim ve packerbell recoveryle bilgisayarı fabrika ayarlarına geri yükledim. valla çok teşekkürler açılmayan bilgisaar onarma bölümü açıldı ve bilgisayar takır takır çalışıyor.. Ama halaharddiskte sorun olduğunu düşünmüyor değilim ama biryandanda  sorunun biosla alakalı olduğunu düşünüyorum.. format atamamaın sebebi olarak tabiki. Taki aynı şey başıma birdaha gelirse busefer harddisk olduğunu anlayacağım sanırım..hayırlı forumlar.

murat5038
12-04-2013, 23:13   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

HDtune programı ile error scan taraması yapın birşey işaretlemeden.Sonra Healt kısmınında fotosunu atın.