Lütfen yardım edin , E5200 FAN : MAX : 1812RPM ???

Just4ForMe
14-10-2010, 01:25   |  #1  
Just4ForMe avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Merhaba arkadaşlar az önce o/c yaptım oda ne fan 1812 rpm max değer veriyor ( o/c ) sizde aynı şekilde neden acaba bazılarına bakıyorum 3000 den az rpm değeri veren yok lütfen yardım edin otomatik fan hızını açsamda kapasamda 1800ün üstüne çıkmıyor :(

ElEaNoR
14-10-2010, 03:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
514 mesaj

Stok fanlamı o.c yaptın ?

Fan speed'lemi bakıyorsun fan devirlerine. Eğer öyle bakıyorsan fan devirlerine müdahele edemezsin.

mcafee23 ayrılmıştır
14-10-2010, 03:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

İşlemcinin Speedstep özelliğinden dolayıdır.
İşlemci gerekli olduğunda hızını arttırır.Fan da zaten ısıya bağlı olarak döner
Biostan kapatınca ısı ve fan hızı artar diye düşünüyorum

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 14 Ekim 2010 03:58
Erşah
14-10-2010, 09:34   |  #4  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

İşlemcinin soğutucu fanı turbo özelliğe sahip değil.Turbo fanlar anakarta 4 pin ile bağlanır.Senin fanın ise buradaki tek pinden yoksundur.Yani 3 pinle bağlanır.Bu yüzden fanının hızını ne arttırabilirsin ne de azaltabilirsin.İstersen kasanı açıp bak.İşlemcinin üzerineki fanın anakarta bağlantı noktasını kontrol et.4 pinlidir.Ama sadece 3'ü kullanımda.Eğer bunu düzeltmek istiyorsan kendine 4 pinli bir fan alman lazım.

Just4ForMe
14-10-2010, 09:45   |  #5  
Just4ForMe avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Alıntı: ElEaNoR  
Stok fanlamı o.c yaptın ?

Fan speed'lemi bakıyorsun fan devirlerine. Eğer öyle bakıyorsan fan devirlerine müdahele edemezsin.
Evet speedfanla bakıyorum dediğiniz gibi müdahale edemiyorum değerlere.

Alıntı: mcafee23  
İşlemcinin Speedstep özelliğinden dolayıdır.
İşlemci gerekli olduğunda hızını arttırır.Fan da zaten ısıya bağlı olarak döner
Biostan kapatınca ısı ve fan hızı artar diye düşünüyorum

Maalesef öyle bir özellik bulamadım :( Smart fan diye birşey var oto açıyo fanı onu da kapadım yine aynı teşekkürler yardımınız için.

Alıntı: Erşah  
İşlemcinin soğutucu fanı turbo özelliğe sahip değil.Turbo fanlar anakarta 4 pin ile bağlanır.Senin fanın ise buradaki tek pinden yoksundur.Yani 3 pinle bağlanır.Bu yüzden fanının hızını ne arttırabilirsin ne de azaltabilirsin.İstersen kasanı açıp bak.İşlemcinin üzerineki fanın anakarta bağlantı noktasını kontrol et.4 pinlidir.Ama sadece 3'ü kullanımda.Eğer bunu düzeltmek istiyorsan kendine 4 pinli bir fan alman lazım.
Anladım. Peki 4 pinli fanlar nekadardır acaba? çok pahalıya kaçmadan işimi göreibilecek birşey :)

Erşah
14-10-2010, 10:22   |  #6  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Ben aradım.Ama benim işlemcime uyan cinsini bulamadım.P4 için olanların fiyatı 5-10 lira bişey.Ama sadece fana para vermek pek bir mantıklı değil.Benim tavsiyem bi 5-10 lira daha koyup,güzel bir
soğutucusuyla birlikte fan alman.