Merhaba arkadaşlar az önce o/c yaptım oda ne fan 1812 rpm max değer veriyor ( o/c ) sizde aynı şekilde neden acaba bazılarına bakıyorum 3000 den az rpm değeri veren yok lütfen yardım edin otomatik fan hızını açsamda kapasamda 1800ün üstüne çıkmıyor :(
Lütfen yardım edin , E5200 FAN : MAX : 1812RPM ???
Stok fanlamı o.c yaptın ?
Fan speed'lemi bakıyorsun fan devirlerine. Eğer öyle bakıyorsan fan devirlerine müdahele edemezsin.
İşlemcinin Speedstep özelliğinden dolayıdır.
İşlemci gerekli olduğunda hızını arttırır.Fan da zaten ısıya bağlı olarak döner
Biostan kapatınca ısı ve fan hızı artar diye düşünüyorum
İşlemcinin soğutucu fanı turbo özelliğe sahip değil.Turbo fanlar anakarta 4 pin ile bağlanır.Senin fanın ise buradaki tek pinden yoksundur.Yani 3 pinle bağlanır.Bu yüzden fanının hızını ne arttırabilirsin ne de azaltabilirsin.İstersen kasanı açıp bak.İşlemcinin üzerineki fanın anakarta bağlantı noktasını kontrol et.4 pinlidir.Ama sadece 3'ü kullanımda.Eğer bunu düzeltmek istiyorsan kendine 4 pinli bir fan alman lazım.
Stok fanlamı o.c yaptın ?Evet speedfanla bakıyorum dediğiniz gibi müdahale edemiyorum değerlere.
Fan speed'lemi bakıyorsun fan devirlerine. Eğer öyle bakıyorsan fan devirlerine müdahele edemezsin.
İşlemcinin Speedstep özelliğinden dolayıdır.Maalesef öyle bir özellik bulamadım :( Smart fan diye birşey var oto açıyo fanı onu da kapadım yine aynı teşekkürler yardımınız için.
İşlemci gerekli olduğunda hızını arttırır.Fan da zaten ısıya bağlı olarak döner
Biostan kapatınca ısı ve fan hızı artar diye düşünüyorum
İşlemcinin soğutucu fanı turbo özelliğe sahip değil.Turbo fanlar anakarta 4 pin ile bağlanır.Senin fanın ise buradaki tek pinden yoksundur.Yani 3 pinle bağlanır.Bu yüzden fanının hızını ne arttırabilirsin ne de azaltabilirsin.İstersen kasanı açıp bak.İşlemcinin üzerineki fanın anakarta bağlantı noktasını kontrol et.4 pinlidir.Ama sadece 3'ü kullanımda.Eğer bunu düzeltmek istiyorsan kendine 4 pinli bir fan alman lazım.Anladım. Peki 4 pinli fanlar nekadardır acaba? çok pahalıya kaçmadan işimi göreibilecek birşey :)