Arkadaslar elime bir dvd gecti bende bu DVD'yi acarken bana DivX programı gerektigi belirtildi ve beni www.99downloads.de sitesine yonlendirdi. Bu sitede giriste ki sizde girdiğinizdegoreceksiniz. %100 Free yazıyor ama sitenin tamamı almanca neyse divXicin tıklayınız butonuna tıkaldım daha sonra bana uye olmam gerektiğiibaresi geldi ve bende hayali isim adres telefon ve cok kullanmadıgımmail adresimi vererek formu doldurdum. Hemen ındır butonu aktif oldu veprogram ındırıldi. 2 gun sonra siteden bana Adres bilgilriniz hatalılutfen duzeltınız yasa geregı hapıs cezasına carptırılırsınız gıbı yazıgeldı
ve IP numaram yazılıydı. 1 hafta sonra da bana Fatura geldi 110.20euro. odemezsem mahkeme yoluna gıdılecegını ellerınde 1 mılyona yakındosya bulundugunu avukatlarının guclu oldugunu belırten yazı geldı.Gelen faturada da hıcbır bılgım dogru degıldı. Daha sonra faturada adıgecen Belleros Premium Media Limited adlı sırketı google'da aradım. Tumdunyada bu turlu e-maillerle ınsanları tehtıd edıyormus hatta bızımulkemızde bıle cok magdur varmıs. Arkadaslar bu denlı sıtelerın Vısa-Master- Paypal gibi odemeler sunmaları gerekmez mı? Paralı bır seye bukadar kolay ulasabılırmıyız? Bır tıkla ınsanı budenlı bır borcasokabılırlermı? Kullanıcı olarak haklarımız yok mu?
Ben sırketımden gırmıstım sıze sorum;
1- Bu adamlar e-mail gondermeden baska bısey yapabılırler mı?
2- IP numaramdan sırketımın adresını bulup arastırma yapabılırler mı?
Ilgınıze sımdıden tesekkurler arkadaslar
Saygılar...