LÜTFEN YARDIM EDİNNN!!!

caglarcosgun
26-06-2007, 15:36   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

Arkadaşlar çıldırmak üzereyim. Dün akşam elektrikler gitti ve haliyle pc kapandı. Sabah bilgisayarı açtığım zaman çok ilginç bir hatayla karşılaştım.Ekranda yazanları aynen yazıyorum;

Arkadaşlar çıldırmak üzereyim. Dün akşam elektrikler gitti ve haliyle pc kapandı. Sabah bilgisayarı açtığım zaman çok ilginç bir hatayla karşılaştım.Ekranda yazanları aynen yazıyorum;

Grub 4 Dos 0.4.2
Minibal Bash-like line editing is supported.For the first word, Tab list possible command completions. Anywhere else TAB list the possible completions of a device/filename.ESC at any time exits.

Bu hata mesajı linux ta kullanılan işletim sistemi ayıracı olan GRUB da çıkıyor fakat ben Vista kullanıyorum ve pc de linuxla ilgili hiçbirşey yok. Formatlamadan düzeltemezmiyim acaba?

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 26 Haziran 2007 16:12
layolus
26-06-2007, 16:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
151 mesaj

vista dvd sini takın. orada "başlangıç onarım" falan öyle bişey var. oradan zaten dvd sizi yönlendiriyor. lakin bide konu yanlış yerde sanki.

caglarcosgun
26-06-2007, 16:17   |  #3  
OP Yeni Üye
23 mesaj

ya ben bu konuyu vista bölümünde açmıştım.allah allah.ama konu buraya taşındığı için teşekkür ederim.
o dediğinide yaptım fakat bir sorun bulmadı ve c üzerinde windows vista yı görmeye devam ediyo.sistem geri yüklemeyi çalıştırdım ama yine olmadı.her açılışta grub 4 dos çalışıyo.çıldırıcam ya

layolus
26-06-2007, 16:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
151 mesaj

ya o halde grub da karşınıza komut istemi çıkıyorsa buradan bi grub komtlarından halletmeye çalışabilirsiniz. ben anlamadığım için yardımcı olamayacağım bu konuda.

diğer türlü vistayı yada linux yüklemek istiyorsanız herhangi bir linux sürümünü üzerine yüklerseniz vista yada o işletim sistemi kendi ön yükleyicisini kurar zannımca ve sorun hallolur gibi duruyor.