lütfen yardım ekran donmu sorunu lütfen yardım

ksknali
20-01-2012, 23:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Lütfen yardım...Öncelikle herkese merhaba sonuna kadar okuyan herkese teşekkürler.Konuyu nereye açıcağımı bilemedim.Sorunumun büyük ihtimalle ekran kartında olduğunu düşünüyorum o yüzden burayı tercih ettim.Yeni bir leptop aldım geçenlerde.Toshiba qoosmio x755-q7272.  8gb ram.nvidia gtx 560m 3gb ekran kartı.i7 2630qm 2.00 ghz 8 çekirdek işlemci.Bugüne kadar crysis2,bf3,gta4,dirt ve codmw3 ü yükledim.Bu oyunların hepsinde ilk 5 dakka oynuyorum sonra oyun 25 saniye falan oynanmıyacak kadar donuyor sonra tekrar düzeliyor ve akıcı şekilde oynuyorum.Bİ 10 dakka sonra tekrar oynanmayacak kadar donuyor sonra tekrar düzeliyor.Bu donma süreleri oyunlara göre farklılık gösteriyor.Daha sonra counter general tarzı küçük oyunlar yüklüyüm dedim bunlarda uzun süre oyunlar kasmıyor.İnternet üzerinde çok kaliteli mmorpg oyunlar oynuyorum onlarda da kasmıyor hiç.Bilgisayarın bir özelliği var optimus technology kullanıyor.Acaba diyorum kaliteli oyunlarda (crysis2 cod bf3 gta4 gibi) kendi kendine onboard ekran kartıyla geçiş aşamalarındamı donuyor.Onboard olarak intel hd graphics 3000 1.5 gb bulunmakta.Bağdaştırıcımda bu yazmakta.Optimus technology olduğu için ekran kartımı kendim değiştirtemiyorum.Ama şöle bir ayar bulunmakta nvidia içinden özelleştirme ver.crysis2 için sadece nvidia kullan ayarı yapıyorum ama gene oyunda donuyor.Ekran kartım en güceli nvidia sitesinden indirdim.Formatı yeni attım.directx crysis2 nin verdiğini yükledim.Problemim ne olabilir lütfen yardım edin.Basit bir ekran kartı bozuk olması yoksa başka bişeymi.yardım edene şimdiden çok çok teşekkür ediyorum

BlueWawe
21-01-2012, 12:57   |  #2  
Yeni Üye
23 mesaj

Laptabun dehşet bişeymiş yaa :D .Sen hemen fazla bozulmadan garintisiyle beraber aldığın yere götür ;) Onlar yapacağını bilirler ya aynısı ile değiştirirler yada tamir ederler.

ksknali
21-01-2012, 18:12   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

teşekkür ediyorum bende öle yapıcam artık başka çare kalmadı o kadar para verdik insan gibi oyun oynayamıyorum.Okudugun için tekrar teşekkürler

Joker65
16-03-2012, 18:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
2,229 mesaj

i7 2630qm 8 çekirdekli değil