lütfen yardım,ekran titreme sorunu !!!

yusufgocer
19-09-2007, 11:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

bende ati radeon 9200 128 mb ekran kartı var.1152x864 de 75 ekran yenileme hızıyla kullanıyordum.fakat 2 gündür ekranda çok fazla titreme var.hertz ayarlarından düşürsemde değişmedi hiçbişey.ekranın yanlarında 4lü ses sisteminin 2 hoperlor var.bir de telsiz telefon var.telefonu söktüm düzelmedi.hoperlor varken sorun çıkmıyodu,onların mıknatıs özelliğinden mi kaynaklanıyor.....veya voltaj ayarı felan diyolar.ne yaptıysam bu titremeyi düzeltemedim.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden tşkler

Borga-x
19-09-2007, 11:24   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Hoparlorler monıtorunu etkıler. Ege rmıknatıslarda manyetık koruma yoksa yapar.

Voltaj dalgalanması da bu sorunu yaratır bunun çözümü kendıne gıdıp UPS alman olacaktır. Ama önce hoparlorlerı dene. Telsiz telefondan sorun cıkmaz gıbı gelıyor bende kullanıyorum telsız tel hıc boyle bır sey gelmedı başıma..

ExCeLLiuM
19-09-2007, 19:33   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

hertz ayarlarını düşürdüğünü söylemişssin, titreme oluyorsa hertz i yükselt. Ne kadar fazla ise tazeleme oranı o kadar titreme azalır. TCO 2003 standartlarına göre göz sağlığı için minumum 85Hz olarak kullanılmalıdır.

Ayrıca hoparlörlerde etkiler. Fakat bunlar titremeden çok renk dalgalanması oluşturular. Ama sen yinede hoparlörleri bir uzaklaştırmayı dene. Yine aynı şekilde telsizi de uzaklaştırıp dene. Telsizi bilmiyorum ancak cep telefonları mükemmel bir şekilde titreme sağlıyor, üstelik 2-3 saniye öncesinden telefonun çalacağını anlayabiliyorsun :)

Birde monitörde bulunan degauss tuşuna bir bas. Biraz toparlasın kendisini. Monitör ile ekran akrtı arasındaki kabloyu kontrol et. Pinlerin sağlam olup olmadığına bir bak.

Bunlarda sonuç vermezse, bir servise götürmekten başka çare kalmıyor gibi.

DeLiKuZeN
17-02-2009, 10:35   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

bendede aynı sorun var geforce'nin 64  mb ekran kartı vaar ekran çözünürlüğü 1024x768 ve 85 Hertz'de ayarı ve hale titriyo yanından telsiz speakerları yan odaya taşıdım yine olmadı ekran ayarlarını yaptım hale yok arkadaşımda UPS aldım taktık tık yok :D ama bu zamana kadar hiç titremiyodu :S

teknobel_efe
02-04-2010, 22:28   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

1. Adım : Görüntü Özelliklerinde AYARLAR bölümüne tıklayın
2. Adım : Gelişmiş Butonunu Tıklayın
3. Adım : Açılan Sayfadan Monütörü Tıklayın
5. Adım : Ekran Yenileme Sıklığını Değiştirin
(75 hertz yapabilirsiniz mesela)