öncelikle herkese slm arkadaşlar evimde ps3 makinam var ve ben buna redhat destekli yellow dog linux kurdum neyse herşeyi tanıttım oldu bitti ama bir TÜRLÜ WEBCAMERALARIMIN DRİVERLARINI YÜKLEYEMEDİM ŞİMDİ SİZDEN İSTEYİM markası ne olursa olsun bana rpm.uzantılı driverı olan bir kamera yada herhangi bir kameranın linux rpm driverını yollayabilirmisiniz yada bir link verirmisiniz lütfen cvp bekliyorum üstatlar allaha emanet olun...
LÜTFEN YARDIM LİNUX DRİVER
şahsen a4 tech kullanıyorum ve tanıtmakla vs uğraşmadım hiç önemli olan webcam'in chip'i dir bu noktada da size tavsiyem kullandığınız linux dağıtımının webteki dosya deposunda webcam ya da camera diye arama yapıp karşınıza gelecek sürücülere göre alım yapabilirsiniz.
Bende bir a4 tech harici bir de laptop üzerinde ali corp chipsetli yerleşik webcam var ikisinden de görüntü alabiliyorum
hocam cvp yazdığınız için teşekkür ederim ama ben zaten sitelerin altını üstüne getirdim bulamadım tek bildiğim vindowsda exe. benim kullandığım yellow dog linux da ise rpm uzantılı olursa yükleme yapılıyor linuxdan anlayanlar bilirler zaten mutlaka vardır ama ben bulamıyorum linuxla iç içe olan arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum ilginizden dolayı teşekkür ederim...
elinizde mevcut bir webcam var mıdır? varsa önce onu çalıştırmayı deneyelim marka / modelini yazarsanız bir sürücüsü olup olmadığını araştırabiliriz beraber eğer henüz almadıysanız ve alacaksanız en rahat a4 tech gibi webcam lerdir. ne kadar çok kullanılan bir webcam seçerseniz şansımız o kadar artar çünkü özgür geliştiriciler gelen taleplere göre hareket ederler.
var hocam hemde 3 tane 1 playstation 2 kamerası kodu (SLEH-00030 yada SLEH-00031)
playstation 3 eyetoys camera kodu ( SLEH-00201 ) bu iki kamerada ps3 için ve bunların hem xp hemde vista driverları mevcut bende ben rpm Redhat linux desteği driverını arıyorum ayrıca Fornax marka kameramda var bunların yoksa a4 tech kamerada alırım yeterki olsun hocam ya ilginize ayrıca teşekkür ederim.
hmm ufak bir araştırma yaptım öncelikle ps3 yellow dog ile tam uyumlu iki webcam gördüm bunlar quickcam fusion ile logitech kameralar bunun dışında aradığınız sürücü OmniVision OV534 sürücüsü ki bu sürücü gspca paketiyle gelir eğer yellowdog için gspca yı bulup yüklerseniz tanıyacaktır.( SLEH-00201 için söylüyorum )
bu başlık altında yani yellowdog linux'un kendi forumlarında tartışılmış bir konu.
Hocam yavaş yavaş yaklaştığımız düşünüyorum sayenizde ama ben hala bu sitede ne yazıyor anlayamadım çok kjarışık kernel driver felan yazıyor siz çözebiliyormusunuz eğer siz bulabilirseniz çok iyi olucak çünkü ben çözemiyorum ama şuanda kadar gerçekten çok başarılısınız çok ama çok teşekkür ediyorum.sizi yoruyorum ama inanın bu driverları bulursak bu sitede yayınlayacağım...