kimano sormuş:
Kasa üzerindeki hdd ledi , hiçbir işlem yapmıyorken dahi yanıyor, şöyleki, yeni format atılmış bir sistemde, minimal düzeyde program kurulu ve cpu kullanımını + hd tune pro programiyla disk monitörden izliyorum, cpu kullanımı yok , disk monitördede hdd ye yazılan yada hdd tarafindan okunan hiçbir veri yok yani alişveriş yok bu durumda dahi ışık yanıyor ancak kesintisiz degil zaman zaman sönüyor,
kesintisiz yansa zaten, anakartta yanlış led girişine bağladim diyeceğim ancak dogru yerde.
en başta 160gb lık hdd'm vardı, onda led in gereksiz yanma olayi vardı , hem ihtiyaçtan hemde bu durumdan ötürü 250gb aldim bir degisiklik olmadi (işletim sistemini 250e kurup 160gb lıgı sökerek denedim).
bu herhangi bir performans kaybina yol açmıyor zaten belirttigim gibi hdd ler işlem yapmadan yanıyor ışık, her türlü hdtach, hdtune , everest testlerinde aldıgım sonuçlar normal, zaten oyun performanslarıda normal...
benim kişisel görüşüm kasanın ön panelindeki usb,ses ve led leri kontrol eden devrede bir sorun var yada anakartın led veren devrelerinde bir sorun var.farklı anakartla deneme fırsatim olsaydi kasanin panelindenmi yoksa anakarttanmı anlayabilirdim ancak öyle bir durumum yok ne yazıkki...
belirtigim gibi hiçbir sorun teşkil etmiyor ancak çok garibime gitti, o yüzden soruyorum, fikrinizi yazarsaniz sevinirim.
saygılar
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
gigabyte 945p-s3 anakart
core2duo e4500 cpu
sapphire x1650xt
160gb seagate sata2 ncq
250gb seagate sata2 ncq
2gb kingston 667mhz ram
asus 350watt psu
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)