Mac'a geçmek istiyorum ama

DarkNero
07-03-2009, 05:15   |  #1  
DarkNero avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
123 mesaj

Arkadaşlar Windowsun Service packlerinden ve sorunlarından bıkmış usanmış bi kullanıcı olarak gördüğüm ve hayran kaldığım mac osx sistemine geçme kararı aldım zaten düşünüyodum bi ara ama macı yinede içimden bi ses windows diyordu arkadaşımın bilgisarında 10 dk lık bi süre mac kullanmama rağmen mac sistemine hayran kaldım kısaca mac'a bir an önce geçmek istiyorum işlemcim sse3 destekli intel macın kurulum rehberi var elimde ama güvenli bi mac indirmek ve kurup kullanan arkadaşlara indirme vu kurma işlerinde danışmak istiyorum yardımcı olursanız çok seviniirim beni bu windowstan kurtarın bu arada msn adresim

erdcn17@hotmail.com

yellowstone
24-03-2009, 13:18   |  #2  
Üye
73 mesaj

arkadaşım macın daha pratik olduğun ilk görüşte daha sorunsuz oldugu gerçek çünkü mac sistemiyle birlikte satılan ve bütün bir parça gibi bu yüzden daha az sorun olması normal ama eğer oyun oynamayı seven ve çok fazla program üstünde çalışan biriysen programları bulmada zorluk yaşarsın özellikle exel word vs. eğer ben sadece videomu izler müzigimi dinlerim diye bakarsan tavsiye ederim kullanışlı ama bence sen ne üzerinde yoğunlaştıgını düşün ve ona göre bu programlar için macte ne yapabilirim kendime ne gibi programlar sağlayabilirim onu düşün.... saygılar

Furkaneser
22-04-2009, 17:38   |  #3  
Taze Üye
3 mesaj

Arkadaşlar ben mac e kesinlikle geçicem ama tek bi noktada kaldım biz normal pc ye oyun yükler gibi bunada oyun yükleyebilecekmiyiz?

Tırtıl
22-04-2009, 17:43   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
Furkaneser
Arkadaşlar ben mac e kesinlikle geçicem ama tek bi noktada kaldım biz normal pc ye oyun yükler gibi bunada oyun yükleyebilecekmiyiz?
Oyunu unut, webden oynadıkların dışında yurtdışından getirtmezsen, World of Warcraft ve 1-2 tane sayılı oyun. Mac'e geçtikten sonra oyun yok. Ancak işte webden Flash oyunları felan.

barguti
22-04-2009, 18:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
168 mesaj

windows'a yüklediğinden daha kolay yükleyebilirsin oyunları emin ol :) ama sorun şu ki windows kadar geniş bir yelpaze bulamazsın hatta windows karşısında söz konusu oyunsa mac ezilir seçenek bakımından.

yurt dışından oyun getirmene gerek yok , kotasız kullanıcı olman yeterli :) torrent ya da dosya sunucuları aracılığyla oyunları çekebilirsin. ben örneğin aeo 3 ve nfsmw oynamış biriyim ;)

ama ilk işim oyun diyorsan mac sana gelmez sadece bunaltır onu da belirteyim. korsan cdcilere gidip oyun istemek bir kenara tekno marketlerde bile apışıp kalırsın yani mac - games için.

Kapalı Hesap (91855)
22-04-2009, 18:23   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

torrent sitelerinde mac için oyun bulabilirsin

bi de arkadaşlar tek link olarak mac os x imajı link verebilir misiniz bana pmden

Tırtıl
22-04-2009, 18:24   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj

Daha kolay yolu, Mac alıp, üstüne bootcamp ile Vista kurarsın... Sallarsın MacOS denilen sistemciği...

tolter
24-04-2009, 11:19   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

ya mac da windows pro larını kullanmak için bi program yomu olsa harika olur kasmayacak ama

hodo
10-05-2009, 10:01   |  #9  
Taze Üye
17 mesaj

DONANIMLARININ HEPSİ MAC OS İŞLETİM SİSTEMİ İLE UYUMLU OLMALIDIR. yOKSA BU İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRMEZSİN.

massas
10-05-2009, 12:47   |  #10  
Yıllanmış Üye
681 mesaj

PC altında MAC kullansan bile verim alamazsın nede olsa crackli ;)

yas
10-05-2009, 13:47   |  #11  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

MacOs'tan performans almak istiyorsan, bir Macbook veya iMac sahibi olman lazım. Sahibi olduğunda Windows'u da tam performans olarak kullanabilirsin. Oyun için Windows, kalan herşey için MacOs. Pcworld bir ara laptopların Vista performansını incelemişti ve ironiktir, Vistayı en hızlı çalıştıran laptop Macbook pro çıkmıştı :D

MacOs'a oyun çok az çıkıyor. Bakalım şu sıralar Apple, EA'yı alacak deniyor. O zaman işler değişir tabi. Öte yandan MacOs'da DirectX yok. OpenGL kullanıyor, bu da aynı oyunu MacOs'ta bulsan bile DirectX kalitesinde oynayamayacağın anlamına gelir.

PC'de MacOs kullanılabiliyor (donanımların uyması halinde) ancak en başta bunun yasadışı olduğunu bilmelisin. Öte yandan Pc de MacOs'un performansı, Vista'yı bile aratıyor. İkinci olarak da bunu bilmelisin.