Mac OS hakkında görüşleriniz ?

KENAN_35
09-09-2010, 01:36   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj

windowstan kurtulup mac os kurmak istiyorum.. bir arkadaşım çok iyi olduğunu mutlaka kullanmam gerektiğini söyledi.. bu işletim sistemi hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.. hiç kullanmadım ve mac os hakkında hiç birşey bilmiyorum.. 1 ay içersinde geçmeyi planlıyorum..

berkcan_0
09-09-2010, 01:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj

çok güzel bi işletim sistemi normal intel tabanlı pc lere kurmakk istiyosan ideneb iaktos snowleo gibi çeşitli sürümleri var iaktos s3 en yeni sürümdür bu sürümü torrent ten çek birdene sevmeysen geri dönersin açılış kapanış süresi çok hızlı virus girme derdi yok programlar pc yi ağırlaştırmıyo çok az ram  yüyo ben pentiu D 820 işlemcili pc ye kurdum 4 yıllık süper hızlı çalışıyo

SüRmenaJ KaOSs
09-09-2010, 02:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

nasıl kuruluyor?
onun için kasanın içine bir çesit aparat gibi birşey takılıyorlar nereden temin edebiliriz acaba ?

mht94ult
09-09-2010, 09:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
382 mesaj

Bence yeni bir bilgisayar alacaksanız kurun yoksa sonradan kurunca sorun çıkarabiliyor...

KENAN_35
09-09-2010, 11:41   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
990 mesaj
Alıntı: mht94ult  
Bence yeni bir bilgisayar alacaksanız kurun yoksa sonradan kurunca sorun çıkarabiliyor...
bilgisayar yeni, LG R590 Notebook

berkcan_0
09-09-2010, 12:03   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

ARKADAŞLAR ONUN İÇİN BİR ÇEŞİT APARAT FALAN TAKILMIYOR:D BEN KENDİ BİLGİSAYARIMA KURDUM SADECE İNTEL İŞLEMCİ VE NVİDEA EKRAN KARTLI PC LERE KURULUYOR BU İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULMASI İÇİN ÇEŞTLİ YOLLAR VAR İDENEB 10.5.8 İAKTOS S3 SNOWLEO 10.6.4 GİBİ BUNLARIN BİRİNİ TORR.. ÇEKİP KURUYORSUNUZ İSO FORMATINDA YAVAŞ HZDA YAZDIRIYOSUNUZ ASLINDA KURULUM ÇOK BASİT DRİVERLARI KURULUMDA SEÇİYORSUNUZ EĞER YÜKLEMEYEN DRİVER OLUR İSE ONUDA KURULUMDA SONRA YÜKLÜYORSUNUZ AMA BAZI PC LERDE DEDİĞİM GİBİ SORUN ÇIKARTABİLLİYOR AMA İNTEL TABANLI PC LERE GENEL OLARAK KURULUR BURADA KURULUM HAKKINDA AÇIKLAMA YAPAN VE TORRENT SÜRÜMÜNÜ VEREN SİTELER PAYLAŞAMAM ÇÜNKÜ İLLEGAL PAYLAŞIM OLUR

berkcan_0
09-09-2010, 12:05   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Alıntı: KENAN_35  
bilgisayar yeni, LG R590
SONRADAN KURMAYLA NE ALAKASI OLABİLİR BEN ESKİ PCME WİNDOWS 7 VE MAC AYNI ANDA BOOT ETTİRDİM AÇILIŞTA HANGİSİNİ SEÇECEĞİNİ SORUYOR :D :D :D
HİÇ Bİ PROBLEM ÇIKARTMAZ SONUÇTA BU FORMAT ATIP KURULACAK
kuracak arkadaşlar burayı iyice okusun:http://uphuck.ggrn.de/forum/viewtopic.php?f=62&;t=12272

KENAN_35
09-09-2010, 13:39   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
990 mesaj

chipte bu mac den anlayan pek yok galiba berkcan.. sen sölemiştin (: (yazan olmadı)

infoman
09-09-2010, 16:11   |  #9  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Macosu kurmak kolayda, donanımı tanıtmak zor oluyor :) Şahsen,,, donanımınızın sürücülerini üreticisi üretmediği için güncelleme şansı ve tam performans alma şansınız yok. Denemelisin sonra 1 hafta bizimle fikirlerini paylaşmalısın:)))))))

PC.Kopat
09-09-2010, 18:57   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

Donanımlarda en zor tanıtılanlar ATI ekran kartları oluyor. En kolayları da Intel GMA x3100 ve 950. nVidia'lar da kolaydır. Kablosuz internet kartını tanıtmak da biraz zordur ama yüklerken listede varsa bir problem çıkartmaz. Ayrıca kamera ve mikrofon eğer kurulumdan sonra tanınmazsa tanıtmak için pek şansın yok. Sanırım ses sürücülerinden diğerini seçmen belki işe yarar. Ama olmayabilir, mesela kamera olduğunu anlamasına rağmen görüntü ekrana gelmiyor(benim durumum). Ben şu anda Datron laptopumda Mac OS X 10.6.4 kullanıyorum çok memnunum. Normalde XP vardı ama OS X daha bir yakıştı :) Ayrıca pil göstergesinin çalışması için bir seçenek var kurulumda ama bazı laptoplarda hata verebilir aman dikkat.
Donanımla, CD'yi boot etmekle falan bir dert olursa uphuck'un forumuna başvurun. Türkçe bölümü de vardır. iAtkos S3 v2 en yeni Hackintosh sürümüdür (iATKOS'ların arasından) ve OSX.86Türk takımının da katkıda bulunduğu bir üründür. Sitelerinde hiçbirinin bilgisayar mühendisi olmadığı yazıyor bu iyiye işarettir çünkü ne kadar az bilirlerse o kadar iyi. Bu yaptıkları sisteme keylogger da yükleyebilirlerdi. Ama ben Little Snitch'in önünde, Activity Monitor'ın önünde biraz vakit geçirdikten sonra iAtkos'a güvenilir diyebilirim bu arada iAntiVirus, Kaspersky for Mac ve ESET for Mac v4 Beta ile sistemi bizzat tarattım bir problem bulamadım en son Activity Monitor ve Little Snitch raporlarını inceleyemedim ama şu anda bir terslik görmüyorum. Hatta Mail programını bile kullanıyorum. Bana güven veriyor. Gerçekten iyi iş çıkartmışlar.
Malesef Apple sistemlerdeki gibi BIOS yerine EFI olmadığı için açılış normal Apple'lardan biraz daha uzun oluyor mesela bende sistem 25-30 saniyede açılıyor. Ama kapatmak istediğimde tam 4 saniyede kapıyor. Tuşa basılı tutup kapatmak bile daha uzun sürüyor.

MertBJK1903
09-09-2010, 19:13   |  #11  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

ben sevmiyorum hızlı diyorlar virüs yok diyorlar aynısı pardus ve ubuntuda da var illa ki bir mac sevdası olmuş fakat yine de dene yüklemeyi ve kullanmayı foruma yazmanı isterim resimli olarak yaz

PC.Kopat
09-09-2010, 20:14   |  #12  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: MertBJK1903  
ben sevmiyorum hızlı diyorlar virüs yok diyorlar aynısı pardus ve ubuntuda da var illa ki bir mac sevdası olmuş fakat yine de dene yüklemeyi ve kullanmayı foruma yazmanı isterim resimli olarak
Hızı bence Linux'tan fazla ve kullanım daha kolay. Yanlış anlama. Linux'u ben de seviyorum. Windows'a bin basıyor. Ama Apple'daki şu EFI + Mac OS X ikilisi bence şu anda oyun hariç rakipsiz. Linux ile benzer olan terminal kodları Mac'e daha çok ısınmamı sağlıyor :)

Boracalin
09-09-2010, 20:36   |  #13  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Ya arkadaşlar belki kızacaksınız bana ama belirtmeden geçemiyeceğim. Yeni şeyler denemek falan güzel gerçekten ama Win 7 ultimate karşısında bence ne linux ne mac osx durabilir şu an...

Gerek donanım tanıma , gerek kullanabilirlilik , gerek program uyumluluğu olsun win 7 harika bir OS...

Birde nacizane ekran görüntüsü koydum... (kızmak darılmak yok ama :D)

[URL=http://img340.imageshack.us/i/adszpkw.jpg/][/URL]

PC.Kopat
09-09-2010, 20:56   |  #14  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: Boracalin  
Ya arkadaşlar belki kızacaksınız bana ama belirtmeden geçemiyeceğim. Yeni şeyler denemek falan güzel gerçekten ama Win 7 ultimate karşısında bence ne linux ne mac osx durabilir şu an...

Gerek donanım tanıma , gerek kullanabilirlilik , gerek program uyumluluğu olsun win 7 harika bir OS...

Şu masaüstündeki resim güzel de sen bence daha önce hiç Mac OS X veya Linux kullanmamışsın. Windows kadar rezil bir sistem olamaz. Yok antivirüs yükle yok yedekle yok bilmem ne. Oyun için bende de Windows var ama onun dışında kullanım alanı bende 0. Hem içindeki ajanlarla, hem de hantal çekirdeği ve dosyalama sistemiyle Windows'u istemiyorum.
Donanım tanımada Linux da iyidir. Mac'lerde zaten böyle bir sorun yok. Kullanılabilirlik düzeyi en üst işletim sistemi Mac OS X'dir. Sonrasında KDE ve Gnome gelir. En son da Windows Explorer ve kuyruğu araç çubuğu.

Takılmamasıyla, donmamasıyla, çökmemesiyle, kullanılabilirliğiyle OS X ve Linux çok güzel işletim sistemleridir. (Aslında Linux sadece çekirdek ama uzatmamak için Linux yazıyorum.)

Not: O kullandığın RocketDock da aslında Apple'ın sana bir armağanıdır.

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 09 Eylül 2010 21:01
KENAN_35
09-09-2010, 21:45   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
990 mesaj

süper yorumlar war.. macda oyun oynamak sıkıntı yaratıcak galiba :s

PC.Kopat
09-09-2010, 21:59   |  #16  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Yok yaratmaz. Sadece Mac OS X için yazılmış oyun sayısı fazla değildir. Hem Boot Camp ile Windows da yüklenebiliyor Apple bilgisayar/laptoplara. Kendi Windowslu laptopuna Mac OS X yükleyeceksen hem Windows hem Mac olsun uphuck sitesinde anlatıyor nasıl yapılacağını.

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 09 Eylül 2010 22:01
berkcan_0
09-09-2010, 22:26   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

lunux la karşılaştırılmaz bile mac osx ben eski pc me çok rahat ideneb 10.5.8 sürümünü  kurdum efi olmasabile hızlı açlıyor
özelliklleri:intel d820 3.16oc
nvidea 6200tc 256mb oc
hdd 80gb 7200rpm sata
intel tabanlı pclerede pek sorun çıkartmıyor ne nvidea ekran kartı olacak en zzor driverları tanıtmak ama onuda yapınca benmi 4 yıllık pcde bile çok stabil
yükleyemeyen veya bi sorunu olan arkadaşlara yardım edebilirim ayrıyetten bir parça falan takılmasına gerek yok hackintosh yani bunu yapan firmanın intel tabanlı pclere kurmak için özel sürümler geliştirmiş mesela iaktos s3 idenen 10.5.8 iaktos v7 gibi...
2gb ddr2 ram 667mb oc

Nicoll
10-09-2010, 01:19   |  #18  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Önce bunu mutlaka okuyun...

Gerçekte Mac BSD/UNIX çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir aqua kullanıcı arayüzünden ibarettir. Yani Mac bütün gücünü UNIX'ten alıyor! Hızlı açılması, virüs bulaşmaması ve kararlı çalışmasını 40 yılı aşkın bir süredir geliştirilmeye devam eden UNIX'e borçlu!

Ayrıca yasadışı yollarla modifiye edilmiş Mac kullanmanızı tavsiye etmem. Bu tür korsan sistemlerde çekirdeğe yerleştirilmiş bir virüs kendisini sistem dosyası olarak gizleyeceğinden antivirüslerin bulması neredeyse imkansızdır... En temizi lisanslı bir Mac bilgisayar satın almak.

Eğer Mac kullanmaya ısrar ederseniz ondan daha iyi olan FreeBSD'yi önereceğim. KDE, Gnome, Xfce istediğiniz arayüzü kullanın. Ayrıca Unix versiyonunu bulamadığınız programları Linux uyumluluk modu sayesinde hiç bir performans sorunu yaşamadan kurup kullanabilirsiniz. Wine ile Windows programlarını bile çalıştırabilirsiniz ancak bunu tavsiye etmem...

Bu resmi sudo'nun profilinden ödünç aldım Kahkaha

berkcan_0
10-09-2010, 01:26   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

ben ideneb 10.5.8 sürümünü suanda kullanıyorum hiçbir sorun yok süper bişi

berkcan_0
10-09-2010, 01:33   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Alıntı: Nicoll  
Önce bunu mutlaka okuyun...

Gerçekte Mac BSD/UNIX çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir aqua kullanıcı arayüzünden ibarettir. Yani Mac bütün gücünü UNIX'ten alıyor! Hızlı açılması, virüs bulaşmaması ve kararlı çalışmasını 40 yılı aşkın bir süredir geliştirilmeye devam eden UNIX'e borçlu!

Ayrıca yasadışı yollarla modifiye edilmiş Mac kullanmanızı tavsiye etmem. Bu tür korsan sistemlerde çekirdeğe yerleştirilmiş bir virüs kendisini sistem dosyası olarak gizleyeceğinden antivirüslerin bulması neredeyse imkansızdır... En temizi lisanslı bir Mac bilgisayar satın almak.

Eğer Mac kullanmaya ısrar ederseniz ondan daha iyi olan FreeBSD'yi önereceğim. KDE, Gnome, Xfce istediğiniz arayüzü kullanın. Ayrıca Unix versiyonunu bulamadığınız programları Linux uyumluluk modu sayesinde hiç bir performans sorunu yaşamadan kurup kullanabilirsiniz. Wine ile Windows programlarını bile çalıştırabilirsiniz ancak bunu tavsiye etmem...

Bu resmi sudo'nun profilinden ödünç aldım Kahkaha

ben idene 10.5.8 mac ox leopard kullanıcısıyım bu free bsd yi kurursam unix tabanlı olduğu için aynı apple gibimidir dmg. uzantılı dosyalar yüklenebilirmi

berkcan_0
10-09-2010, 01:35   |  #21  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Alıntı: PC.Kopat  
Şu masaüstündeki resim güzel de sen bence daha önce hiç Mac OS X veya Linux kullanmamışsın. Windows kadar rezil bir sistem olamaz. Yok antivirüs yükle yok yedekle yok bilmem ne. Oyun için bende de Windows var ama onun dışında kullanım alanı bende 0. Hem içindeki ajanlarla, hem de hantal çekirdeği ve dosyalama sistemiyle Windows'u istemiyorum.
Donanım tanımada Linux da iyidir. Mac'lerde zaten böyle bir sorun yok. Kullanılabilirlik düzeyi en üst işletim sistemi Mac OS X'dir. Sonrasında KDE ve Gnome gelir. En son da Windows Explorer ve kuyruğu araç çubuğu.

Takılmamasıyla, donmamasıyla, çökmemesiyle, kullanılabilirliğiyle OS X ve Linux çok güzel işletim sistemleridir. (Aslında Linux sadece çekirdek ama uzatmamak için Linux yazıyorum.)

Not: O kullandığın RocketDock da aslında Apple'ın sana bir armağanıdır.
katılıyorum:

katı

berkcan_0
10-09-2010, 01:39   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Alıntı: PC.Kopat  
Donanımlarda en zor tanıtılanlar ATI ekran kartları oluyor. En kolayları da Intel GMA x3100 ve 950. nVidia'lar da kolaydır. Kablosuz internet kartını tanıtmak da biraz zordur ama yüklerken listede varsa bir problem çıkartmaz. Ayrıca kamera ve mikrofon eğer kurulumdan sonra tanınmazsa tanıtmak için pek şansın yok. Sanırım ses sürücülerinden diğerini seçmen belki işe yarar. Ama olmayabilir, mesela kamera olduğunu anlamasına rağmen görüntü ekrana gelmiyor(benim durumum). Ben şu anda Datron laptopumda Mac OS X 10.6.4 kullanıyorum çok memnunum. Normalde XP vardı ama OS X daha bir yakıştı :) Ayrıca pil göstergesinin çalışması için bir seçenek var kurulumda ama bazı laptoplarda hata verebilir aman dikkat.
Donanımla, CD'yi boot etmekle falan bir dert olursa uphuck'un forumuna başvurun. Türkçe bölümü de vardır. iAtkos S3 v2 en yeni Hackintosh sürümüdür (iATKOS'ların arasından) ve OSX.86Türk takımının da katkıda bulunduğu bir üründür. Sitelerinde hiçbirinin bilgisayar mühendisi olmadığı yazıyor bu iyiye işarettir çünkü ne kadar az bilirlerse o kadar iyi. Bu yaptıkları sisteme keylogger da yükleyebilirlerdi. Ama ben Little Snitch'in önünde, Activity Monitor'ın önünde biraz vakit geçirdikten sonra iAtkos'a güvenilir diyebilirim bu arada iAntiVirus, Kaspersky for Mac ve ESET for Mac v4 Beta ile sistemi bizzat tarattım bir problem bulamadım en son Activity Monitor ve Little Snitch raporlarını inceleyemedim ama şu anda bir terslik görmüyorum. Hatta Mail programını bile kullanıyorum. Bana güven veriyor. Gerçekten iyi iş çıkartmışlar.
Malesef Apple sistemlerdeki gibi BIOS yerine EFI olmadığı için açılış normal Apple'lardan biraz daha uzun oluyor mesela bende sistem 25-30 saniyede açılıyor. Ama kapatmak istediğimde tam 4 saniyede kapıyor. Tuşa basılı tutup kapatmak bile daha uzun sürüyor.
bizim kenan abi ile laptop lar aynı lg r590 sence bizimkilere iaktos s3 v2 kurulurmu eski pcde 1ideneb 10.5.8 var ama buna daha cesaret edemiiyorum çünkü recovery var uçup gidecek kesin kurulması lazım
icore i5 430m işlemci
nvidea gt335m 1gb ekran kartı
320 gb hdd
4gb ddr3 ram

berkcan_0
10-09-2010, 01:42   |  #23  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

ŞU FREEBSD İŞİ KAFAMA TAKILDI

Nicoll
10-09-2010, 01:54   |  #24  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Alıntı: berkcan1995  
ŞU FREEBSD İŞİ KAFAMA
Alıntı: berkcan1995  
ben idene 10.5.8 mac ox leopard kullanıcısıyım bu free bsd yi kurursam unix tabanlı olduğu için aynı apple gibimidir dmg. uzantılı dosyalar yü
FreeBSD'de dmg uzantılı dosyalar çalışmaz. Ancak Unix depolarında otomatik olarak kurulmaya hazır 15.000'den fazla uygulama var. Bir de buna Linux uyumluluk modu ile 30.000 Linux uygulamasını eklersek dmg ve exe'lere ihtiyacının kalacağını sanmıyorum...

İstersen FreeBSD tabanlı PC-BSD kur: https://www.chip.com.tr/galeri/a ... sistemi_1842_3.html kullanımı ve yönetimi daha kolay...