Mac OS'un sonu geldi!

CHIP Online
17-02-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın işletim sistemi Mac OS en sonunda tarih oldu... Ama durum pek de anladığınız gibi değil...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/mac-os-un-sonu-geldi_32077.html

Resimlerle: Win-MacOS: Kim kimden ne aldı?

Apple'ın yeni işletim sistemi Mountain Lion resmen tanıtıldı ama bu tanıtım, Mac OS'un da sonunu getirdi!

Apple, dün yaptığı duyuru ile yeni işletim sistemi OS X Mountain Lion'u resmi olarak sahneye çıkarttı. Mac OS X Lion'a göre tablet-benzeri özelliklerle dikkat çeken yeni işletim sistemi, aslında bir devrin de kapandığına işaret ediyor.

Apple, daha önce tüm işletim sistemleriiçin Mac OS ismini kullanıyordu. Örneğin bir önceki sürüm Mac OS X Lion adıyla biliniyordu. Ancak yapılan yeni açıklamada "Mac" ismi hiç kullanılmadı ve yeni sürümün adı OS X Mountain Lion olarak belirtildi.

Görünüşe göre şirket, Mac ismini bundan böyle yazılımdan ayırarak sadece donanım için kullanmaya karar vermiş durumda. Bu sayede işletim sistemi, Mac sistemlerin dışına da taşabilecek. Aynı şey, iPhone ve iPad'de kullanılan iOS için de daha önce yaşanmıştı. Apple iOS'u başlarda iPhone iOS olarak lanse etse de, daha sonra cihazların isimleri işletim sisteminin isminin başında kullanılmamaya başlanmıştı.


Tüm konu: Mac OS'un sonu geldi!

Resimlerle: Win-MacOS: Kim kimden ne aldı?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Mac isminin çıkartılması sizce doğru bir karar mı?

erkan1994
17-02-2012, 21:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

neyi doğru yapıyor ki bu şirket belası ama size söylüyorum 100 yıl sonra ne apple kalıcak biraz ağır konuşmaya başlıyorum ama olsun apple neyi doğru yapıyor ki herşeyi sahtekarlıkla insanları marka bağımlısı yapmak için uğraşıp çabalayıp duruyor ve bunda çoğu zaman da başarıyor ama kötü yönde gerçekler acıdır gerçekten böyle.

bosluk
18-02-2012, 00:05   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Yanlız @erkan şöyle de bir gerçek var. Apple olmasaydı bugün ne tabletler olurdu, ne nokia tekelindeki standart işletim sistemleri dışındaki androidi kullanabilirdik, ne de dokunmatik teknolojisini bu kadar yaygın ve erişilebilir fiyatlarda görebilirdik. Diğer şirketlere kalsa ellerindeki teknolojiyi bizimle ancak 20 sene sonra paylaşacaklardı. Tüm büyük şirketler gibi, hatta daha da fazla belki Apple da koskoca bir tekel evet. Ama adamların yeniliği jet gibi bir anda satışa sunup, el mecbur diğer firmaları da daha ucuza bunu yapmalarını sağlama bakımından işimize çok yarayan bir özellikleri var.

Sahtekarlık bakımından da adamlar sonuçta esas bir şey üretiyorlar aslında. ipad, iphone, macos işletim sistemleri. Bunların benzerlerine bakalım tablet, android, windows hatta linux. Hadi linux'u ayrı tutarsak bunlardan kalanı aslında sadece orjinallerinin imitasyonlarından ibaretler. Androide bakıyorum örneğin. Onda bile işlemci ve ekran kartı güncellemesinden başka bir yenilik yapamıyor yapmıyor firmalar. Ne zaman iphone 4s çıkarttı apple, şak diye yeni android 4.0'ı duyduk. Şimdi gene durdu android gelişimi. Seneye o görüntüleri yayınlanan projeksiyonlu iphoneyi çıkartırlar, hop her tarafta projeksiyonlu androidleri görmeye başlarız bir anda. Tabletlere bakıyorum, valla ben ipad üreticisi şirket olsam tüm diğer firmaları mahkemeye veririm. Bari ekran boyutunu değiştirin, hadi geçtim ekranı dikdörtgen değil kare yapın bari. Üstelik eski Windows alışkanlığı olan ne kadar işlemci ve rem verirsen ver daha fazlasını tüketip isteme durumu da tüm hızıyla devam ediyor. 1.5 ghz'lik telefonu açıyorum. 4-5 program açtığımda şak yavaşlamaktan ölüyor. Bir de bakıyorum, açıp kapadığımı sandığım herşey arkaplanda çalışmaya devam ediyor. Yahu, niye arka planda çalışıyorsun? Neden senin adam gibi bir kapatma yerin yok? Açıkca söyleyeyim ki Anroid'in yapımcısı olan Google bu konuda Apple'a göre çok daha pislik bir firma. Amaç sadece yeni donanım istettirsin,  4 çekirdek de koysalar telefona yetmesin, sonra pil sıkıntısı da çıksın, hem rem hem ekran kartı hem işlemci hem de üstüne pil de çıkartıp satalım, ortalık çöplüğe dönsünden başka birşey değil vesselam.

Alakasız bir konuya daldım farkındayım :P Da apple kara bunlar çok daha fazla kara olayı beni sinir ediyor. Yeni windows'u da gördüm 8'i daha da deli oldum. Widget koymuşlar bir ton, sanki ben sürekli hava durumunu görmek zorundayım ekranın baş köşesinde. Yahu zaten dışarı çıkmak istesem pc başında işim ne. Çok da istersem açar sayfasını bakarım internetten. Başlat menüsü bile ekranın ortasında :P Artık monitöre kafa atıp öyle başlatırım programları. Demem o ki Apple en azından olduğu şeyle yaptığı şeyler tutuyor gibi. Adam elit eskiden beridir. Pahalı ve hedef kitlesi belli. Diğerlerinin ne kitle belli, ne yapmak istedikleri kendilerinin, üstüne bir de olanı da bozuyorlar. Sinire bağlamak içten bile değil...