Son günlerde forum'da mac kurabilirmiyim,nasıl kuruluyor kursam nasıl işlem yapar,gibi sorulara rastladığımdan o soruları soran arkadaşlara yardımcı olabilmek adına mac os x lion sürümünü resimli anlatımla kurdum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım soruları olan yada kurmakta zorluk çeken arkadaşlara resimler yardımcı olacaktır,(takıldıkları yerlerde yardımcı olurum vaktim oldukça) şunu belirteyim en baştan mac'ın en zor bölümü boot etmektir eğer cd varsa elinde pek zorluğu yok ama cd yoksa iso ile sanallaştırma programlarının üzerine kurulum yapılacaksa oldukça dikkat gerektiren bir iştir. Bildiğim kadarı ile anlatmaya çalıştım,resimlerin üzerine gerekli açıklamalar eklenmiştir....
Son bir şey eklemek istiyorum eğer mac'ı sanallaştırma programı ile değilde gündelik kullanacağınız program olarak kurmak istiyorsanız biostan AHCI seceneğini aktif etmelisiniz (diskle alakalı bir uygulama bu AHCI).
Eğer AMD tabanlı bir anakart'a sahipseniz sorunlar çıkartabilir AHCI aktif olduğunda
NOT..AMD fanatikleri tartışma yaratmasın doğru bildiğimi paylaşıyorum intel amd beni bağlamaz...
(Bu intel amd yüzünden hakaret,kfr yemekten gına geldi forumda adam gibi bişey paylaşamıyoruz..
Aile'min bulunduğu ortamda foruma girmeye çekiniyorum yine kfr varmıdır acaba annem babam görürmü diye bu ne ya)
Anlatımlar resimlerin üzerine eklenmiştir...Saygılar..
Resim 1
Resim 2
Resim 3
Resim 4
Resim 5
Resim 6
Resim 7
Resim 8
Resim 9
Resim 10
Resim 11
Resim 12
Resim 13
Resim 14
Resim 15
Resim 16
Resim 17
Resim 18
Resim 19
kurulumdan sonraki resimler...
Resim 1
Resim 2
Resim 3
Resim 4
Resim 5
Umarım Mac'ı tanımak isteyen arkadaşlara yardımcı olur mac hakkında her türlü yardım ederim vaktim oldukça....
Bir sonraki konumuzda çift katmanlı Mac OS dwd si hazırlamayı anlatacağım nasip olursa...Saygılar
Düzenlenmiştir...