Yaklaşık 6 aydır kullandığım MacBook Pro bilgisayarım yavaşlamaya başladı nasıl eski haline getirebilirim ilk baslarda çok hizliydi şimdi yavaş. Yardım
MacBook Prom yavaşladı
pekii sistem geri yukleme olup olmadigini nasil ogrenebilirim veya yapabilirim ?
pekii sistem geri yukleme olup olmadigini nasil ogrenebilirim veya yapabilirim ?Windows 8 kullandığım için ben MacOs kullanmadığım için tahmin ettim.Her sistemde sistem geri yükleme veya onarma olması lazım.Sisteminin denetim masası(ayarlar) gibi bir bölümü varsa oraları biraz kurcalayabilirsin bulamazsan googleye yaz bir bak
Son Düzenleme: win ~ 18 Ocak 2013 15:05
Yaklaşık 6 aydır kullandığım MacBook Pro bilgisayarım yavaşlamaya başladı nasıl eski haline getirebilirim ilk baslarda çok hizliydi şimdi yavaş. YardıMacBook pro'nun modeli nedir ve hangi Yolanda ait ? Hangi isletim sistemi yuklu ? Disk utility deb disk I temizleyebilirdiniz.@win o dediginiz seyler PC complication da olur Mac ise cok daha basit
macbook pro OS X version 10.8.2
2,3 ghz intel core i5
4gb 1333 mhz DDR3 ozellikleri bunlar bide ben bilgisayari amerikadan aldim.Turkiyedekilerle farki var midir yani ?
Macbook Pro 2011 olması gerekiyor. Büyük ihtimal 15 inch. Tabiki farkı yok hepsi aynı model. Hangi programları kullanırken yavaşlıyor ? Bootcamp olayını hiç yaptınız mı ? Bir de HD ne kadar dolu ? Eğer yine çözüm olmazsa disk e format atarsınız.
Macbook Pro 2011 olması gerekiyor. Büyük ihtimal 15 inch. Tabiki farkı yok hepsi aynı model. Hangi programları kullanırken yavaşlıyor ? Bootcamp olayını hiç yaptınız mı ? Bir de HD ne kadar dolu ? Eğer yine çözüm olmazsa disk e format atarsınız.yani bilgisayarin tamaminda bi yavaslama var ama cogunlukla safari de yavasliyor (internet hizimda gayet iyi ama safariyi cok kullaniyorum ve bu aralar baya bi yavasladi hd de fazla bisi yok yani doluluk orani yarisindan az
Macbook Pro 2011 olması gerekiyor. Büyük ihtimal 15 inch. Tabiki farkı yok hepsi aynı model. Hangi programları kullanırken yavaşlıyor ? Bootcamp olayını hiç yaptınız mı ? Bir de HD ne kadar dolu ? Eğer yine çözüm olmazsa disk e format atarsınız.bootcamp ta yapmadim yani suan ne yapmaliyim hizlanmasi icin ? daha 6 aydir kullaniyorum macbook u pek bilgim yok yani?
Disk e format basarsanız hiç bir şey geriye kalmaz. Yanlız böyle bir problemle karşılaşmanız çok ilginç.
Cihazın Timemachine ile yedek alıyor ise pc acılırken alt tusuna basılı kal ve sonra recovery modu sec sonra orda ya sistemi timemachine ile yeniden baslatırsın yada sistemi tekrardan yükleersin seçim snn
CleanMyMac ve CCleaner isimli programlarla sistem taraması yapmanızı tavsiye ederim. 2 senedir kullanıyorum hafif yavaşlama hissetsem bu iki programla sistemimi elden geçiriyorum. MacOS'ta format atma ihtiyacı normalde duyulmaz ama isterseniz yapabilirsiniz.