Merhaba,,
Keyifli ve muhteşem bir hafta geçirdiğimi belirtmekle gireceğim konuya.
Çünkü '' yaşarken cennet'e gitmek '' diye ben buna derim.
Yaz aylarında doğanın tüm renk ve çekiciliğini içinde barındıran Ayder yaylası, Kış aylarında da doğanın güzelliklerine ev sahipliği yapıyor.
Kış turizmini canlandıran sebeplerden başında gelen; Dünyanın belirli yerlerinde gerçekleştirilen ve bu imkanı tanıyan kayak için her düzey dağlara sahip Kaçkar Dağları...
Heliski , Daha doğrusu helikopterli kayak, Türkiyede bir kaç merkezie gerçekleştiriliyor. o merkezlerin en başında gelen Ayder yaylasının yüksekleri oluyor.
Karadenizin yüksek sıra dağları Kaçkar ve Altı parmak dağlarının zirvesine helikopterlerle varıp, 3937 metre yüksekliğindeki dağın eteklerinden aşağıya kayarak süzülmek , diyelim biz buna.
Genel olarak yabancı bir firmanın yurt dışından getirmiş olduğu profesyonel dağcı haftalık kayak ekiprleri, bağlantılı olduğu bir oteller ile anlaşıp (Otel isimleri reklama girebileceğinden telafuz etmiyorum) kamp yapılıyor. 4 Adet helikopter hemen hemen hergün kayakçıları farklı noktalara götürüyor. ( ABD - FRANSA - AVUSTRALYA - KANADA - İSVİÇRE - İSVEÇ - İTALY - NORVEÇ - İSPANYA - İSRAİL - RUSYA vs. dahası ) bu maceraya katılmışlardan biri de ben oldum. Keyifli zorlu ve oldukça da riskli bir adrenalin :) Yer yer kar kalınlığı 6 mt. olsada , kar kayak için tepinmiş ve el verişli, riskli kaya uçurumlarındaki ABD li 2 dağcının showları izlemeye değerdi..
Tek kişilik, 1 haftalık tatil maliyeti (Y.D) (Gold - Vip Pack) 10 000 euro civarlarına eve dönüş sağlasada, yaşamaya değer. Ülkemiz içinde oldukça büyük bir fırsat,tüm gelen turistlerin ayrılırken ki terkediş ve ayrılıkları gözlerden kaçmıyor.
Fazla söze gerek duymadan doğanın güzellikleri ve bir kaç karma resimlerim ile sizleri başbaşa bırakıyorum.
Kayak resimleri ve video da çok yakında bu başlık altında yer verilecektir. Ayrıca çektiğim bir kaç dikkat çekici resmi sitesine göndereceğim (Heliski Turkey) .Özellikle , Şu an Alplerde bulunan Chriss ve Jancsi selamlar sevgiler,sıkı bir dostluk gerçekleştirdiğimizi belirtmeden geçemeyeceğim:)>