Macera,Doğa,Tatil,Spor herşeyi bir arada yaşadım..

Turkish Developer
08-02-2010, 00:48   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Merhaba,, 

Keyifli ve muhteşem bir hafta geçirdiğimi belirtmekle gireceğim konuya.
Çünkü '' yaşarken cennet'e gitmek ''  diye ben buna derim.

Yaz aylarında doğanın tüm  renk ve çekiciliğini içinde barındıran Ayder yaylası, Kış aylarında da doğanın güzelliklerine ev sahipliği yapıyor.

Kış turizmini canlandıran  sebeplerden başında gelen;  Dünyanın belirli yerlerinde gerçekleştirilen ve bu imkanı tanıyan kayak için her düzey dağlara sahip Kaçkar Dağları...

Heliski , Daha doğrusu helikopterli kayak, Türkiyede bir kaç merkezie gerçekleştiriliyor. o merkezlerin en başında gelen Ayder yaylasının yüksekleri oluyor.

Karadenizin yüksek sıra dağları Kaçkar ve Altı parmak dağlarının zirvesine helikopterlerle varıp, 3937 metre yüksekliğindeki dağın eteklerinden aşağıya kayarak süzülmek , diyelim biz buna.

Genel olarak yabancı bir firmanın yurt dışından getirmiş olduğu profesyonel dağcı haftalık kayak ekiprleri, bağlantılı olduğu bir oteller ile  anlaşıp (Otel isimleri reklama girebileceğinden telafuz etmiyorum)  kamp yapılıyor. 4 Adet helikopter hemen hemen hergün kayakçıları farklı noktalara götürüyor. ( ABD - FRANSA - AVUSTRALYA - KANADA - İSVİÇRE - İSVEÇ - İTALY - NORVEÇ - İSPANYA - İSRAİL - RUSYA vs. dahası )  bu maceraya katılmışlardan  biri  de ben oldum. Keyifli zorlu ve oldukça da riskli bir adrenalin :) Yer yer kar kalınlığı 6 mt. olsada , kar kayak için tepinmiş ve el verişli, riskli kaya uçurumlarındaki ABD li 2 dağcının showları izlemeye değerdi..

Tek kişilik, 1 haftalık tatil maliyeti  (Y.D) (Gold - Vip Pack) 10 000 euro civarlarına eve dönüş sağlasada, yaşamaya değer. Ülkemiz içinde oldukça büyük bir fırsat,tüm gelen turistlerin ayrılırken ki terkediş ve ayrılıkları gözlerden kaçmıyor.

Fazla söze gerek duymadan doğanın güzellikleri ve bir kaç karma resimlerim  ile sizleri başbaşa bırakıyorum.
Kayak resimleri ve video da çok yakında bu başlık altında yer verilecektir. Ayrıca çektiğim bir kaç dikkat çekici resmi sitesine göndereceğim (Heliski Turkey) .Özellikle , Şu an Alplerde bulunan Chriss ve Jancsi selamlar sevgiler,sıkı bir dostluk gerçekleştirdiğimizi belirtmeden geçemeyeceğim:)>

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 08 Şubat 2010 03:09
ADEM-KAYA
08-02-2010, 00:53   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Güzel paylaşım.Anlaşılan tatiln keyfini doyasıya çıkarmışsınız..

Turkish Developer
08-02-2010, 00:57   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj

Teşekkürler :)>
 Yaz ayında, Kaçkar dağı ve zorluk derecesi yüksek olan , Verçenik dağının  zirvesine çıkmıştım, Helikopterle o dağların üzerine inmek daha bir keyifli ve zahmetsiz oldu :)>
Sevgiler...

ADEM-KAYA
08-02-2010, 01:12   |  #4  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Bende gelip, gezmek isterim oraları,ama fiyatı baya baya tuzluymuş.

Videoları bekliyoruz.3.000 bin metreden nasıl kaydınız? :)

Son Düzenleme: ADEM-KAYA ~ 08 Şubat 2010 01:15
Turkish Developer
08-02-2010, 01:30   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
Bende gelip, gezmek isterim oraları,ama fiyatı baya baya tuzluymuş.

Videoları bekliyoruz.3.000 bin metreden nasıl kaydınız? :)

Heliski Şu an için rekabet olmaması bu aktivite için, fiyatları biraz yüksek olmasına sebep oluyor. İkizderede de yapılıyormuş orası hakkında çok detay bir bilgiye sahip değilim.  Trabzon havaalanından alınıyorsunuz,  (Ben batum (Gürcistan üzerinden gittim) ve yaylaya varış. Beklediğimden iyi oldu, fakat karda uçmayı becermek için yılları vermek, kol , el ,bacak , ekipmanlar kırmak gerek :)>

Telsiz haberleşme, Navigasyon (GPS-A)  , Technical Sup. Dağcı rehber, Rota belirleyici, Deneyimli yabancı pilotlar, teçhizatlar vs. herşey mevcut. Ayrıca Helikopterden çekim için zaman zaman kayakçı bir professional fotoğrafçıda bulunmaktadır.  

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 08 Şubat 2010 01:32
PcMaKeR
08-02-2010, 11:01   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Turkish Developer Adını lütfeder misin?

xpress_pc
08-02-2010, 15:15   |  #7  
Yeni Üye
38 mesaj

Niye?Merak ettim?

TechTr
13-02-2010, 03:21   |  #8  
Yeni Üye
25 mesaj

Vay abi ben de diyorum nerelerde bu diye :) Sen gününü gün ediyormuşsun meğer... Sırf fotoğraflar her şeyi anlatıyor zaten...
Memleketim diye demiyorum, Karadeniz bambaşkadır :)

StyleALP
13-02-2010, 09:00   |  #9  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj

Cidden güzel bir tatil olmuş gibiye benziyor, hatta benzemiyor olmuş. Özellikle son fotoğraf çok etkileyici. Umarım bol bol eğlenmişsinizdir.

* Paylaşımın İçin Teşekkürler, İyi ForumLaR...

world_pc
13-02-2010, 11:54   |  #10  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Ayder Yaylası... Her yaz çıkıkarım... Yaklaşık 1,5 saate çıkılıyor...