Antialiasing açık olduğu halde bu tırtıklanmada ne oluyor ?????????
Mafia 2 Demo Antialiasing
tırtıklanma falan ama oyun gayet güzel duruyo ya:D
1366x768 çözünürlükle ne alakası var. görüntü güzel o başka ama tırtıklanma görüntüyü bozuyor.. nedir bu tırtıkanma?
en öndeki arabadaki anten gibi duruyor :D
Çok biliyosan sorma ozaman. düşük çözünürlüktede tırtıklanma oldugu için sorduk. hata etmişiz bırakın kendisi biliyorsa kendisi çözümünübiraz sakın...Düşük çözünürlükte tırtıklanma ( olur... oyunlar yüksek çözünürlüklü ekranlarda hazırlandığı için çözünürlük düştürğünde daha çoktırtırklanma olur.. bunun içinde AA kullanılır... 1920x1200 de açtığınızda grafikler daha iyi görünür çünkü AA açmadan bile tırtıklanmanın olduğu alanda tırtıkların boları daha küçük olur... o yüzden çok yüksek çözünürlüklerde AA e pek gerek duyulmaz... 640x480 gibi çok düşük çözünürlüklerde tırtıklar daha belirgin olur onu gidermek için AA açılır...
sanırım laptopta oynuyorsun... çözünürlüğe bakarak ona karar verdim.. birde kaç x AA açıyorsun?? 2xAA tnlamaz o oyunda en azından 4xAA açman lazım.. çözünürlüğüde monitörün izin verdiği kadar aç... diğer ayarları da yükselt öyle dene... birde AF i sonuna kadar aç...
Oyun korsan mı orj. mi? işletim sistemin ve sistem bileşenleri neler??
biraz sakın...Korsan olacağını pek sanmıyorum. Oyun daha piyasaya çıkmadı. Başlıktanda anladığım kadarıyla Steam'de yayınlanan PC demosu olmalı.Düşük çözünürlükte tırtıklanma ( olur... oyunlar yüksek çözünürlüklü ekranlarda hazırlandığı için çözünürlük düştürğünde daha çoktırtırklanma olur.. bunun içinde AA kullanılır... 1920x1200 de açtığınızda grafikler daha iyi görünür çünkü AA açmadan bile tırtıklanmanın olduğu alanda tırtıkların boları daha küçük olur... o yüzden çok yüksek çözünürlüklerde AA e pek gerek duyulmaz... 640x480 gibi çok düşük çözünürlüklerde tırtıklar daha belirgin olur onu gidermek için AA açılır...
sanırım laptopta oynuyorsun... çözünürlüğe bakarak ona karar verdim.. birde kaç x AA açıyorsun?? 2xAA tnlamaz o oyunda en azından 4xAA açman lazım.. çözünürlüğüde monitörün izin verdiği kadar aç... diğer ayarları da yükselt öyle dene... birde AF i sonuna kadar aç...
Oyun korsan mı orj. mi? işletim sistemin ve sistem bileşenleri neler??
Çözünürlüğün sorulmasının sebebi tıpkı "firaristt"inde anlattığı gibi. Oyun yüksek çözünürlükte olunca AA'ya gerek kalmıyor zaten.
Bu arada çözünürlüğünü 1366x788 söylemişsin. Bu çok arada kalan çözünürlüklerden birisi. Yani 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024 vs. gibi herşeyin tam ölçüde bırakıldığı çözünürlüklerden değil. Yani demek istediğim bahsettiğimiz çözünürlük oyunlar için optimize edilmiş uygun bir çözünürlük değil. Eğer AA'da dahil olmak üzere tüm hepsini yukarıya çekmiş olmana rağmen böyle birşey varsa birde ekran kartının sürücüsünün kontrol panelinden AA açmayı dene. Muhtemelen düzelir heralde.
Bu arada merak ettim dizüstü mü kullanıyorsun?
o anten değil mi zaten ben anten sanmıştım :D:ben orda anteni göstermek için kare içine almadım tırtıklanmayı göstermek için aldım . birde oyunu oynamayanlar için söyleyeyim oyun demo başlıktanda belli steamden indirilebilir . oyunda antialiasing var ama sade on veya of yapabiliyorsunuz on olduğu halde tırtıklanma gördüğünüz gibi işte bu tırtıklanma neden??? (ati control merkezinde 3d ayarlar bölümü en yüksek te )
ben orda anteni göstermek için kare içine almadım tırtıklanmayı göstermek için aldım . birde oyunu oynamayanlar için söyleyeyim oyun demo başlıktanda belli steamden indirilebilir . oyunda antialiasing var ama sade on veya of yapabiliyorsunuz on olduğu halde tırtıklanma gördüğünüz gibi işte bu tırtıklanma neden??? (ati control merkezinde 3d ayarlar bölümü en yüksek te )arkadaşlar gerekçesini anlatmış zaten. çözünürlük değerin oyun oynamak için en uygun olan değil ve düşük. bu yüzden AA e ihtiyaç duyuyosun. Bundan emin değilim ama belki demo olduğu için x2 x4 x8 gibi ayarlarını yapamıyor olabilirsin. Kısaca sorununun kaynağı senin çözünürlük değerin.
diğer oyunların bazılarında var mesela gta 4
Beta olsa neyse de demo zaten oyunun deneme sürümüdür, ya kısıtlı bölüm olur ya da kısa süreli tam sürüm olarak kullanılır. Oyun çıkmadan çıkan şeye demo demeleri saçma olmuş keşke beta deselermiş. Beta olunca sorunların olabileceği ihtimali her zaman var.