Mafia 2 Demo Antialiasing

torentx
12-08-2010, 18:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
130 mesaj

Antialiasing açık olduğu halde bu tırtıklanmada ne oluyor ?????????

umutcant
12-08-2010, 18:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
690 mesaj

tırtıklanma falan ama oyun gayet güzel duruyo ya:D

torentx
12-08-2010, 19:57   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
130 mesaj

1366x768 çözünürlükle ne alakası var. görüntü güzel o başka ama tırtıklanma görüntüyü bozuyor.. nedir bu tırtıkanma?

alpk
12-08-2010, 20:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
240 mesaj

en öndeki arabadaki anten gibi duruyor :D

firaristt
12-08-2010, 21:49   |  #5  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Alıntı: OnurKinin  
Çok biliyosan sorma ozaman. düşük çözünürlüktede tırtıklanma oldugu için sorduk. hata etmişiz  bırakın kendisi biliyorsa kendisi çözümünü
biraz sakın...

Düşük çözünürlükte tırtıklanma ( olur... oyunlar yüksek çözünürlüklü ekranlarda hazırlandığı için çözünürlük düştürğünde daha çoktırtırklanma olur.. bunun içinde AA kullanılır... 1920x1200 de açtığınızda grafikler daha iyi görünür çünkü AA açmadan bile tırtıklanmanın olduğu alanda tırtıkların boları daha küçük olur... o yüzden çok yüksek çözünürlüklerde AA e pek gerek duyulmaz... 640x480 gibi çok düşük çözünürlüklerde tırtıklar daha belirgin olur onu gidermek için AA açılır...

sanırım laptopta oynuyorsun... çözünürlüğe bakarak ona karar verdim.. birde kaç x AA açıyorsun?? 2xAA tnlamaz o oyunda en azından 4xAA açman lazım.. çözünürlüğüde monitörün izin verdiği kadar aç... diğer ayarları da yükselt öyle dene... birde AF i sonuna kadar aç...

Oyun korsan mı orj. mi? işletim sistemin ve sistem bileşenleri neler??

Mairo
13-08-2010, 00:17   |  #6  
Mairo avatarı
Yıllanmış Üye
131 mesaj
Alıntı: firaristt  
biraz sakın...

Düşük çözünürlükte tırtıklanma ( olur... oyunlar yüksek çözünürlüklü ekranlarda hazırlandığı için çözünürlük düştürğünde daha çoktırtırklanma olur.. bunun içinde AA kullanılır... 1920x1200 de açtığınızda grafikler daha iyi görünür çünkü AA açmadan bile tırtıklanmanın olduğu alanda tırtıkların boları daha küçük olur... o yüzden çok yüksek çözünürlüklerde AA e pek gerek duyulmaz... 640x480 gibi çok düşük çözünürlüklerde tırtıklar daha belirgin olur onu gidermek için AA açılır...

sanırım laptopta oynuyorsun... çözünürlüğe bakarak ona karar verdim.. birde kaç x AA açıyorsun?? 2xAA tnlamaz o oyunda en azından 4xAA açman lazım.. çözünürlüğüde monitörün izin verdiği kadar aç... diğer ayarları da yükselt öyle dene... birde AF i sonuna kadar aç...

Oyun korsan mı orj. mi? işletim sistemin ve sistem bileşenleri neler??

Korsan olacağını pek sanmıyorum. Oyun daha piyasaya çıkmadı. Başlıktanda anladığım kadarıyla Steam'de yayınlanan PC demosu olmalı.

Çözünürlüğün sorulmasının sebebi tıpkı "firaristt"inde anlattığı gibi. Oyun yüksek çözünürlükte olunca AA'ya gerek kalmıyor zaten.

Bu arada çözünürlüğünü 1366x788 söylemişsin. Bu çok arada kalan çözünürlüklerden birisi. Yani 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024 vs. gibi herşeyin tam ölçüde bırakıldığı çözünürlüklerden değil. Yani demek istediğim bahsettiğimiz çözünürlük oyunlar için optimize edilmiş uygun bir çözünürlük değil. Eğer AA'da dahil olmak üzere tüm hepsini yukarıya çekmiş olmana rağmen böyle birşey varsa birde ekran kartının sürücüsünün kontrol panelinden AA açmayı dene. Muhtemelen düzelir heralde.

Bu arada merak ettim dizüstü mü kullanıyorsun?

umutcant
13-08-2010, 00:54   |  #7  
Yıllanmış Üye
690 mesaj
Alıntı: alpk  
en öndeki arabadaki anten gibi duruyor :
o anten değil mi zaten ben anten sanmıştım :D:D

torentx
13-08-2010, 02:39   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
130 mesaj
Alıntı: umutcant  
o anten değil mi zaten ben anten sanmıştım :D:
ben orda anteni göstermek için kare içine almadım tırtıklanmayı göstermek için aldım . birde oyunu oynamayanlar için söyleyeyim oyun demo başlıktanda belli steamden indirilebilir . oyunda antialiasing var ama sade on veya of yapabiliyorsunuz on olduğu halde tırtıklanma gördüğünüz gibi işte bu tırtıklanma neden??? (ati control merkezinde 3d ayarlar bölümü en yüksek te )

umutcant
13-08-2010, 08:36   |  #9  
Yıllanmış Üye
690 mesaj
Alıntı: torentx  
ben orda anteni göstermek için kare içine almadım tırtıklanmayı göstermek için aldım . birde oyunu oynamayanlar için söyleyeyim oyun demo başlıktanda belli steamden indirilebilir . oyunda antialiasing var ama sade on veya of yapabiliyorsunuz on olduğu halde tırtıklanma gördüğünüz gibi işte bu tırtıklanma neden??? (ati control merkezinde 3d ayarlar bölümü en yüksek te )
arkadaşlar gerekçesini anlatmış zaten. çözünürlük değerin oyun oynamak için en uygun olan değil ve düşük. bu yüzden AA e ihtiyaç duyuyosun. Bundan emin değilim ama belki demo olduğu için x2 x4 x8 gibi ayarlarını yapamıyor olabilirsin. Kısaca sorununun kaynağı senin çözünürlük değerin.

firaristt
13-08-2010, 11:36   |  #10  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

demo da bi kaç hata olabilir onu da göz önüne alabilriz... hmm o on off işi bozuyor.. büyük ihtimal 2xAA açılıyordur o şekilde... diğer oyunlarda sorun yoksa o zaman oyunun demo olmasına bağlayabiliriz işi :))

umutcant
13-08-2010, 22:57   |  #11  
Yıllanmış Üye
690 mesaj
Alıntı: firaristt  
demo da bi kaç hata olabilir onu da göz önüne alabilriz... hmm o on off işi bozuyor.. büyük ihtimal 2xAA açılıyordur o şekilde... diğer oyunlarda sorun yoksa o zaman oyunun demo olmasına bağlayabiliriz işi :))
Beğendim

torentx
13-08-2010, 23:05   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
130 mesaj

diğer oyunların bazılarında var mesela gta 4

bilgehankalkan
13-08-2010, 23:09   |  #13  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Beta olsa neyse de demo zaten oyunun deneme sürümüdür, ya kısıtlı bölüm olur ya da kısa süreli tam sürüm olarak kullanılır. Oyun çıkmadan çıkan şeye demo demeleri saçma olmuş keşke beta deselermiş. Beta olunca sorunların olabileceği ihtimali her zaman var.