magic jelly bean keyfinder ile xp vista orj. yapma

Banned
06-03-2009, 23:43   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
556 mesaj

arkadaşlar benim şöle bir teorim var doğrumu yanlışmı tutar mı tutmaz mı size soruyorum:

şimdi piyasadan malum şekilde bir xp ya da vista yaptırdık. piyasada MALUM şekilde yapılan bu program bilindiği üzre yine nete düşen keylerle aktive edilmekte ve microsoft bu keyleri kara listeye almış durumda. bu magic jelly keyfinderi bir flash diske yükleyip pc sinin işletim sisteminin orjinal olduğunu bildiğimiz birinin pc sine bir bahane ile takıp magic jelly keyfinderi çalıştırıp onun işletim sisteminin keyini alıp bizdeki malum windowsa girsek mirsoft ve bill amca bizi hala sahte olarak mı görür yoksa orjinal olarak mı.

bu arada ben yasak bir keyfinderden bahsetmiyorum bu keyfinderi chıpten indirmiştim konuyu bu yüzden banlamayın

Son Düzenleme: Banned ~ 06 Mart 2009 23:47
Batıkan Doğan
06-03-2009, 23:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

Bir Windows lisansı bir PC içindir. İkinci bir PC'de kullanılması yasal değildir ki zaten lisans OEM ise ilk etkinleştirilen donanım dışında farklı bir donanımda etkinleştirme yapılamaz. OEM olmazsa bile aynı anda iki PC'de etkinleştirme ya da güncelleştirme yapılırsa yine belirlenir.

Banned
07-03-2009, 00:04   |  #3  
OP Banlandı
556 mesaj
BatıkanDoğan
Bir Windows lisansı bir PC içindir. İkinci bir PC'de kullanılması yasal değildir ki zaten lisans OEM ise ilk etkinleştirilen donanım dışında farklı bir donanımda etkinleştirme yapılamaz. OEM olmazsa bile aynı anda iki PC'de etkinleştirme ya da güncelleştirme yapılırsa yine belirlenir.
arkadaşım benim bildiğim bir xp ya da vista 3 pcye kurulabiliyor 3ü geçince o key kara listeye alınıyor o zaman senin dediğini göre elinde orj işletim sistemi olan adam format ttıktan sonra tekrar yükleme yaparsada sorun çıkar.

bu arada şu meşhur oem ne demek oldukça çok yerde çıktı ama neyin kısaltması bilmiyorum ne sağlıyor bir şeyin oem olması

Batıkan Doğan
07-03-2009, 00:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj
6.his
arkadaşım benim bildiğim bir xp ya da vista 3 pcye kurulabiliyor 3ü geçince o key kara listeye alınıyor o zaman senin dediğini göre elinde orj işletim sistemi olan adam format ttıktan sonra tekrar yükleme yaparsada sorun çıkar.

bu arada şu meşhur oem ne demek oldukça çok yerde çıktı ama neyin kısaltması bilmiyorum ne sağlıyor bir şeyin oem olması

Windows lisansları bir PC içindir. Senin dediğin üç PC'ye kurulabilenler genelde antivirüs gibi yazılımların lisansıdır. Ama duyduğum kadarıyla bazı XP Pro lisansları iki PC'ye kurulabiliyormuş.

erdem barış
07-03-2009, 17:45   |  #5  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj

hazır sstemlerle gelen işletim sistemleri oem olarak geçer başka bilgisayarlara da yüklenemez oem budur fiyatı normal işletim sistemine göre uygundur.

Techno_maynaQ
07-03-2009, 18:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
165 mesaj
BatıkanDoğan
Asus notebooktaki lisnsımla 20 bilgisyar lisansladım hepsi aktif internette!!! Ama arkadaşım da olsa benim bilgim dışında alsa keyi tepkim çok sert olur cidden!