MagicISO ve Daemon Tools

umut_87
12-09-2009, 14:39   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

İnternet indirmiş olduğum ingilizce eğitim setindeki bir dosyanın uzantısı .uif
bu uzantının hangi programlarla çalıştırıldığı konusunda hiçbir fikrim yoktu ufak bir araştırmayla MagicISO ve Daemon Tools ile sanal sürücü yaratarak bu uzantılı programı kullanabileceğimi öğrendim.
Bilgisayarımda hem MagicISO hem de Daemon Tools var ancak sanal disk yaratıp bu dosyayı açıp kullanamadım.
Bu dosyayı nasıl kullananabileceğimi ve Daemon Tools ile MagisISO'yu nasıl kullanabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz? <

ufuk_35
12-09-2009, 22:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Ben power iso yu kullanıyorum. Onda anlatayım. Temel mantık aynı. Dosyanın üzerinde sağ tıklayınca power iso nun menüsünden öncelikle yeni bir sanal cd dvd sürücüsü oluşturuyoruz. Sonra bu uif kalıp dosyasını aynı menü içinde mount etme seçeneği var, mount edince bilgisayarımda görünür sanki cd sini takmış gibi. Ordan rahatça kullanırsın. Yine aynı sağ tık menüsünden kapatabilirsin.

OSMAN BAĞÇEVAN
13-09-2009, 12:33   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

deamon tools programıyla , deamon tools programının desteklediği uzantıları açmak :

deamon tools programını yüklüyoruz ve açıyoruz..saatin yanında simgesi çıkıyor..onun üstüne sağ tıklayıp , yukarıdan 2. sırada ki mount image diye başlıyor sanırım , türkçesi : sanal cd /dvd  aygıtı ..
onun üstüne geliyoruz..üstüne geldikten hemen sonra , yanında sanal sürücüler gözüküyor...hangi sanal sürücüde açmak istiyorsak onun üstüne geliyoruz..onun üstündeykende hemen sonrasında 2 tane yazılar çıkıyor..
üsteki : kalıp dosyası yerleştir
altında ki :aygıt değişkenlerini ayarla

biz üstekine tıklıyoruz ve bilgisayarımız açılıyor..bilgisayardan istediğimiz dosyayı seçiyoruz ve bekliyoruz..sonraısnda ise otomatik başlatıyor..otomatik başlatma , bilgisayarım a giriyoruz ve seçtiğimiz sürücüye sağ tıklayıp aç diyoruz..