maillerimiz spam olarak algılanıyor

HPQ-User
22-02-2009, 00:14   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mustafa öztürk sormuş:
merhaba,
mulkiyer.com adlı bir site yapmıştık. bu site üzerinden kendi yaptığımız programı dağıtıyoruz. programı yükleyecek kişi yükleme için şifre talebinde bulunuyor. bizim sitemizdeki asp.net kodlarımız da kişi için bir şifre oluşturup mail adresine gönderiyor. sorunumuz şu ki gönderdimiz mailler genellikle spam olarak algılanabiliyor. halbuki mail içeriğinde her hangi bir link vs. yok.

benim merak ettiğim konu: ebay, facebook gibi siteler sadece bir kişi için bir günde onlarca mail göndermesine rağmen bu maillerden hiç biri spam olarak algılanmıyor. ama biz toplam olarak günde 3-5 mail göndermemize rağmen ve mail içeriğinde link olmamasına rağmen spam filtesine takılıyoruz.

acaba bizim ebay ve facebook'tan eksiğimiz nedir? ne yapmamız lazım ki bizim maillerimiz de spam filtresine takılmasın?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
natro web hosting'den aldığımız windows tabanlı bir web sitesi.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

recep34
22-02-2009, 01:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
413 mesaj

genelde cms lerde php mail function spama gider,bazı durumlarda smtp kullanak çözüm oluyor.Onun dışında kullandığınız serverın ipsi kara listedeyse yapılabilecek bir şey yok (sizden başka bir sitede olabailir,dedidcated kulanmadaığınız varsayıyorum).

Bu işin en kolay ve kesin yolu google apps ye kayıt olup kendi domain ve maillerinizi gmail ile kullanmak.mailler gmail serverlarında tutulup gmail serverları üzerinden gönderildiğinden hiç biri spama gitmiyor...

posta.armedassault-turkiye.net gibi bir adreslede kolayca kullanılabilir.

Google apps'ın yardım dökümnalraında ayrıntılar mevcut.
-Basitçe google apps ye kayıt olacaksınız.
Sonra domişan'in sahibi olduğunuzu doğrulayacaksınız.
-domain için mx kayıtlarını google ile  değiştireceksiniz.
-posta.domain.com gibi bir adresle kullanak isteseniz posta için ghs.google.com değerinde bir cname kaydı gireceksiniz.

Ben oldum olası zaten bu hosting firmalarının mail arayüzlerini sevemedim.Gamil ile kullanmak ,aha hoş ve kolay.

Tabi bu tahminim çözümlerden sadece birisi ama en avantajlı olanı,toplu mail göndermede felanda host ile uğraşmazsınız.....