makinam çok fazla ses yapıyor...

HPQ-User
17-09-2007, 12:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

vivid sormuş:
bilgisayar aşırı derecede ses yapıyor.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd athlon64 x2 4200
ati radeon 1300 pro 256mb ekrankartı
1gb ram  kıngston
dvd combo
delux kasa

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; TSBT 2.1; .NET CLR 1.1.4322)

Borga-x
17-09-2007, 13:13   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Sesın nerden geldıgı hakkında bır fıkrın yoksa kasa kapagını aç ve sesleri dinle. kasa ıcı temızlıgını yapmanı öneririm. Bır yaglıboya fırcası ıle balkonda toz gordugun yerlerı yavaşça fırcayla temızle. üflemekte guzel sonuc verır. Sökebiliyorsan fanlarını sök ve ortalarında bulunan etıketı yavaşça kaldır yanlız etıketı bozma . Ortasında bır delık olacak eger yoksa plastık bır tapası vardır onu kaldır ve o bosluga 1 damla makına yagı damlat. Bunu butun fanlarına uygula. Sökebiliyorsan PSU'ndakını de söküp öyle yap. CPU fanı ekran kartı fanı.

Ekran kartını yerınden cıkartıp temızlene daha iyi olur. Dığer turlu ulaşamayabılırsın.

XxXDaRKoXxX
17-09-2007, 14:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj

merhaba

ilk başta geçmiş olsun benim başıma gelen bir olaydı genellikle balkonun açık olduğu ve devamlı hava alan tozlu topraklı yerlerde olan bir olaydır bundan dolayı PC inizi Borga nın da yazdığı işlemlerden sonra 50 cm n ve arkasında eyer bırakın üstüne yük koymay ın böyle koyduğunuz sürece evinizin hava koşullaırnda pek bir şey olmaz ama şöyle bir soruda gelebilir "Birçok arkadaşlarımda bu şartlar yok onlara neden bir şey olmuyor?" derseniz bu arkadaşlarınızın evinin penceresinin pek açılmadığını ve hava almadığını anlayacaksınız her neyse

pc açıkken kasanın kenarını açın eğer titreme varsa bu sstemin iyi oturmuş olmamasındandır (yani vidalanmamış tam olarak) sıcaklık kirden olabilir eğer toz arsa üfleme ya da borga'nında dediği gibi bir fırça ile tamizleyin ama SAKIN ELEKTİRİKLİ SÜPÜRGE İLE TEMİZLEMEYİN!Çünkü bu anakartınızdaki bilgileri çekebilir bu da sisteminize zarar verir.

Fanlarınızı  çıkarabiliryorsanız çıkarın ve onlarını da temizleyin

Bundan sonra yapacaklarınıoz artırılabilir örneğin Ram yuvalarını ekran kartı yuvalarını temizleyin vs. bu işlemlerden temizleme işlemini yaparken PC inizi güç kaynağını ve kendisini kapatın

Borga-x
17-09-2007, 14:40   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
XxXDaRKoXxX
SAKIN ELEKTİRİKLİ SÜPÜRGE İLE TEMİZLEMEYİN!Çünkü bu anakartınızdaki bilgileri çekebilir bu da sisteminize zarar verir.
Normalde bilgileri çeker demekle neyı kastettin anlamadım ama böyle bır sey olmaz. Elk süpürgesindeki statık elektrık elk.devrelerin yanmasına bıle neden olur veya anakart uzerındekı jumperıları çeker bu sefer jumper ayarlamak zorunda kalırsın yada anlamıyorsan zaten yandıgının resmıdır...

Elk suprugen varsa ve ıtıcı kısmına hortum bağlayabılıyorsan ıtıcı kısmıyla bu işi yapman daha mantıklı olur..

Sefa Adak
17-09-2007, 18:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Pc nize Borga Abinin verdiği öneriler doğrultusunda güzel bir temizlik yapmanız gerekiyor.

@Borga Abi

Pc yi Elektrikli Süpürge ile temizlemenin zararlı olduğunu ben de duymuştum ama Çoğu kişi bunu bilmiyor.Örneğin Bilgisayar tamircileri vb. Bilgisayarla ilgilenen insanların çoğunun kasalarını Elektrikli Süpürge Makinası ile temizlediğini görmüşümdür.Ben Fan bloğunu kulak temizleyicisi ile temizlediğimde babam bana "Napıyosun!Elektrikli Süpürge ile yap!Şirkette Bilgi-İşlemdekiler hep Elk. süpürge ile temizliyor" demişti.Ama CHIP Online da bunun zararlı olduğunu Pc nizi Hızlandırın konusunda görmüştüm.

İyi Günler..

izmirbayindir
08-12-2008, 21:44   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

SESSİZ BİR PC İÇİN KESİN ÇÖZÜM KENDİM DENEDİM                       UYGULADIM
.bu yazdıklarım 1 yıllık araştırmalarımın ürünüdür
hp pavilion marka masaüstü pc ler gerçekten süper sessiz.diger markalar ve toplama pc ler çok sesliler.
ben hp pc alamam diyenler için
    1  .asusun tm 220 kasasını kullanın  http://www.ucuzu.com/kasa-c3085/ ... ower-p21320775.html
    2  kasa içi havalndırma fanlarını iptal edin hiç bir faydaları yok gürültü ve toz üretiyorlar.
    3.  12 cm lik fanı olan orta kaliteli güç kaynaklarından alın ve fanını söküp NOCTUA NF-S12-800 SESSİZ 120MM KASA FANI 800RPM ile değiştirin http://www.hepsiburada.com/noctua-n...ctid=bd93858
    4   işlemci fanını ise Zerotherm Cf900 Intel İşlemci Soğutucusu ile degiştirin http://www.tgar.com.tr/pinfo.asp?pid=7324
    5   artık sadece ses yapan 7200 rpm ile dönen hdd sesi kalacak onuda seagate marka sata hdd ile degiştirirseniz pc niz laptop kadar sessiz olacaktır.ama ben bunlarla ugraşamam diyorsanız http://www.ereyon.com.tr/store/Prod...uctId=121599 alın kurtulun
    6  ekran kartlarını onboard kullanın yada fansız olanları tercih edin
    7  anakartları pasif sogutmalı olanlardan tercih edin
anakart olarak gigabythe kullandınız mı olay tamamdır
belki bu işlemler  zahmetli diyeceksiniz ama en fazla 2 saatinizi alır

psu nun fanını degiştirmek 20dk  işlemci fanını degiştirmek 45 dk  en geç 1 saat 30 dk sürer.ama biraz paraya kıymak gerekiyor. ayrıca kasanında sessizlikte etkisi var.ben arkadaşlara asusun tm220 kasasını tavsiye ederim

120 lik fanı olan bir psu 80 ytl,NOCTUA NF-S12-800 SESSİZ 120MM KASA FANI 40 ytl, Zerotherm Cf900 Intel İşlemci Soğutucusu 80 ytl,asusun tm220 kasası da 100 ytl toplam: 300 ytl tutuyor birde gigabythe anakart taktınız mı olay tamamdır .ama inanın pc laptoptan daha sessiz oluyor. ben kendim gecenin ikisinde test ettim laptop daha sesli idi.

Eger para harcayamam diyorsanız kasa içindeki fanları sökün yada direnç takın psu fanı içinde direnç takabilirsiniz hatta işlemci fanını da direnç takabilirsiniz.

120 mm lik fanlara 56 ohm yada 124 ohm ve daha düşük dirençler takın ama bu degerlerin üzerine sakın çıkmayın.(120 mm olan kasa ve psu fanları için)
100 mm lik fanlara 120 ohm ve daha düşük dirençler takın
80 mm lik fanlara 240 ohm  ve daha düşük degerli direnç takın.(80mm olan kasa ve psu fanları için)
ama unutmayın ki ucuz etin suyu yavan olur.

Mustafa Akın
12-12-2008, 19:42   |  #7  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Ben pasif soğutmadan, heatsinkmidir nedir onlardan uzak durun derim. Çünkü çoğu kişinin kasa içi soğutması kötüdür. İyi olmadı mı, ısı birikir hava dönmediği için ve sorun çıkarır. Bırak sesli çalışsın, ama pasif olmasın derim. Fan olsun mutlaka. Havanın dönmesi gerekir yoksa birikir. Ses istemiyorsan, pasif soğutma yerine sessiz fan al. Ama pasif asla derim. Bi tanıdıkta var, ekran kartını değiştirdik, pasif soğutmalıydı.

maxion
21-11-2010, 00:49   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

izmirbayındır nickli arkadas sen pazarlama m yapıyorsun yoksa reklam mı...geç bu ıvır zıvır lafları...