makine çokkasılıyor sarkı dınlerken donmalar oluyo

bahtiyaraga
23-05-2008, 23:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

merhaba arkadaslar arkadasın makınede bır sorun vardı makıne msn acık winanmp acık bırkac web sayfası acıkken sarkı calmıyordu kasma yapıyordu bır cdyı 25 dk cekıyordu. sonra bu makıneyı tamamen söktük hertarafı toz olmus butun fan ekıpmanları powerın ıcıne kadar hepsını temızledık işlemcının fanını söktüm eskı termal macunu temıxledım yenı macun tazeledım makınayı topladık sorun yıne aynı devam edıyor aklıma ram geldı ramı benım kendı ram le degıstırdım aynı devam edıyor. sonra makıneyı aldım bu seferde hdd ten olacagını dusunerek low lavel format(fabrıka formatı) attım windowsu kurdum drıwerları tanıttım baktım makıne canavar gıbı olmus 10 tane web sayfası acıyom msn acık wınampta sarkı dınlıyorum cd kayıt edılıyor bana mısın demıyor bırgun sabahtan akşama kadar test ettım hıcbır problem cıkmadı arkadasa teslım ettım makıneyı gayet super olmus dedı bızde dedık hdd mıs herhalde dedık bır hafta kullandı dun yıne aynı problemı yapmıs neden olabılır...

sistem özellıklerı anakart gıgabyte 945 pl  ıntel core duo2  2.6 işlemci  80 gb sata hdd 1gb ram asus 256 mb ekran kartı 512 desteklı evrest 350 watt kasa windows xp profesyonel kuruyorum....

benım bırde şüphelendiğim bir nokta daha var psu, yetersızmı gelıyor acaba verecegınız bılgıler ıcın sımdıden tskr ederım.....

saygılar...

waybe
24-05-2008, 00:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

kaç senelik pc bilmiyorum ama kullanım hatasından olabilir.cok format veya sürekli pragtam kurup kaldırmak diskini bozmuş olabilir başka bir  disk almanızı öneririm

bence

bahtiyaraga
24-05-2008, 15:46   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

2 senelık pc hdd degıstırıp denıcem bı onla bıde psu kaldı önerilerin için sgl....

Reborn91
24-05-2008, 17:45   |  #4  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

intel işlemciler yüksek ısılarda performans kaybına uğruyor işlemci ısını kontrol etmeni tavsiye ederim..

uGuR.uK
24-05-2008, 19:06   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

c2d islemciler o kadar cok ısınmıyor, hdd'de fiziksel bi sorun olabilir belirli bi bölgesindeki sorun yüzünden bi süre sora bu tür problemler cıkarıyordur belkide, zaten bu aralar cok ucuzlar yeni bi hdd veya mümkünse nce baska bi arkadasın hdd'de yeni bi windows kurulumu ile deneyin, ayrıca genel bi donanım cakışmasına karşın anakartın bios ve chipset sürücülerinide güncelleyin. ve son bir öneri hdd sata ve eger optik sürücünde(cd/dvd rom) sata ise onları zıt şekilde takman lazım, örnegin anakartta 4tane sata girişi var ikili ikili ayrıdır onlar(SATAII0, SATAII1, SATAII2, SATAII3... şeklinde numaralandırılır), hdd'yi 0 noluya optik sürücüyüde 3 veya 2 noluya tak, cünkü aynı kısımda olunca ikisinden aynı anda veri aktarımı yapıldıgında cakışma yapabiliyorlar, hdd'den işlenirken cd durur cd işlenirken hdd'deki okuma durur gibi...

djdarkside
24-05-2008, 19:44   |  #6  
Üye
74 mesaj

hdd fazla doluysa veya arızalıysa arkadasların dedıgı gıbı bı degıstırıp dene,psu  dan kaynaklanıcagını pek sanmıoruum