Mapping saldırısı nedir? İçeriği,ilk nereye saldırıyor,saldırı kodları,ne tarz saldırılar, şekli,nasıl saldırıyor?(yani ilk olarak nereye ve nasıl saldırıyor mesela ilk ağamı saldırıyor ? )
yardımcı olursanız sevinirim...
mapping saldırısı nedir?
ödevim var ve ben bu konu hakkında hiç birşey bulamadım tam olarak ne olduğunuda bilmiyorum :(
yeme bizi kübra daha 18 yaşısındasın mabbing saldırısı soruyorsun bize. gerçi yaşla felan alakası yok ama kim saldırı için ödev verirki eğer ünide değilsen.
bay echelon ünide okuyorum ve proje ödevim ama bu kadar tehlikeli bir konu olduğunu blmiyordumm :D sadece ödevm olduğu için araştırıyordm ama şimdi düşündümde ayrıntılı bilgi verrsenz başka işlerimede yarayabilir :D
sayın bayan kubra mapping saldırısı ne bilmiyorum açıkcası merak ettim baktım ne tamer şahin ne beyaz şapka ORGDA NE DE HUZEYFA ÖNAL bişey yazmış yani yok. sadece şunu buldum ingilizcen iyi ise. sanırım bu daha çok mail server vs. için kullanılıyor.yeni bir yöntem olsa gerek hiç bir döküman yok yalnız ben yinede senin ödevin olduğunu düşünmüyorum bunun sayın bayan
AYRICA alttaki arkadaşın dediği gibi bu spam malware vs. nin mailller yoluyla bulaşımını anlatıyor olsa gerek bu konuda ttnet bir çalışma yaptı sanırım 25 portu bu sebeple kapattı. alttaki belgenin türkçe karşılığına bakarsak mail haritası gibi bir anlam çıkıyor. şöyle bir yol biliyorum ücretli bir site var o siteye üyelik açıyorsun sonra kendi mailinden mail gönderirken o sitenin kısa bir uzantısı var onu kendi emailinin sonuna ekliyorsun mailin ilk olarak o sitenin serverina düşüyor sonra o site o maile bir jpg ekleyip genelde zararsız bir reklam. gönderdiğin kişiye gönderiyor sonra o kişihem mesajı hemde jog yi açıyor ve o kişi o e-maili hangi coğrafi konup hangi ıp ile açmış başka kime göndermiş kaç defa okumuş bu bilgiler sana dönüyor. bir şey daha profiline baktım daha önce msn hacklendi felan yazmışın mapping saldırısını araştıran bir üni öğrencesi eğerki ilgili bölümde okuyorsa öyle kolay kolay msn felan haclenmez aga
us.mcafee.com/en-us/local/docs/Mapping_Mal_Web.pdf
Aslında dolandırıcılıktan bahsediyor sanırsam turuva atı spam gibi bir şeyden ama tam anlamadım.
Nasıl bi konuysa döküman bile yok gibi bişey öğrenince bizede anlat da öğrenelim.
Tek mapping geçen döküman bu işine yararsa artık;
http://www.multiupload.com/ISNZU7GVEG
Facebook hesabını bilemem ama MSN hacklenmez MS adamın canına okur :D
bay echelon tşk ederm araştırmışsın ama kmseye bşy inandırmak zorunda değilim o msn hacklendi yazısı tarihine bakarsan eğer lisede yazmıştm 2 sene önce dkkatini çekerm !!
bazı dökümanlar buldum merak edenler vrsa okuyabilir..
http://translate.google.com.tr/t ... UPnP-Mapping-WP.pdf
rica ederim sayın bayan kubra görevimiz sizin gibi bir hacker karşısında. buldukalrının alaksı yok unp ve nat ile ilgili şeyler onlar en fazla ilgisi port üzerinden kurulur sen şu ödevinin verildiği dersi ve kitabı yazsana merak ettim sadece yoksa senin gibi bir insana güvenim tam. yanlış anlama nette gerçek foto kullanmak yürek ister. helede senin gibi gerçek anlamda bir hackersa. bir şarkı vardı hatırlar mısın şahanın "liselim... diye başlıyordu ne güzel günlerdi...
hackermı dalgamı geçiyorsunz siz burda size kanıt sunmaya uğraşamam k.bakmayın.. beni tanıyan arkdaşlarm buna ancak güler ben ve hackerlık :D:DD fotoğrafla ne ilgisi var onu çözemedm!
hiç bir büyük hackerin ilk zamanlarında deşifre olana dek nette fotosu kimliği yoktur sende bu yolda ilerlediğine göre sende fotonu paylaşmazsın sanırdım. ee madem yok niye kaldırdın fotoyu ne güzel duruyordu orada anlaşılan sen hacker olmaya karar verdi bide şöyle sağlam bir link yap mesela h£c4r nasıl olru pampa.
yalnız yeni profil resmin hiç yakışmamış eskisi iyiydi.