Mart sayısı sabit disk bölümleme ile ilgili sorun.

Merlin_32
21-05-2007, 10:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Merhaba,
Mart sayınızda sabit disk bölümleme ile ilgili bir makale yayınlanmıştı.Optimum sabit disk kullanımı için neler yapılması gerektiği anlatılıyordu.
Windows'un 10 GB lık bir bölüme tek başına kurulmasının performans ve güvenlik için iyi olacağı, Office gibi uygulamalar için 70-80 GB veya üzeri bir bölüm ayrılabileceği anlatılıyordu.
Ben de yeni sabit diskim için bunu uygulamak istedim, Windows'u C: 'ye kurduktan sonra, uygulamalar için 95 GB gibi bir disk bölümü yarattım, dergide anlatıldığı gibi C:/Program Files default kurulum diski değerini Registry içinden E:/Program Files yaptım ve Office XP (2002)'yi buraya kurdum.Daha sonra disk ayrılmış belleğini değiştirmeyi unuttuğumu hatırlayıp, C: deki belleği, E: 'ye aldım.
Yalnız daha sonra bilgisayarı incelediğimde bazı hatalar gördüm.Başlat menüsünü açtığımda iki ayrı Explorer kısayolu görünüyordu.Uygulamaları tıkladığımda, Outlook ve Movie maker kısayollarının ikonları küçük beyaz pencereler haline gelmişti.Windows bu programları bulamıyordu, E: de arıyordu.Oyunlar kısmında bazı oyunların ve Donatılarda Adres defteri, Hyper Terminal gibi kısayolları da aynı durumdaydı.Kısayollara sağ tuş tıklayıp Özelliklerden, E: pathlerini C: yaptığım zaman durum düzeliyor.
Sorum ise şu:
Problem disk belleğini sonradan değiştirmemden mi kaynaklanıyor?
Windows'un bu kafa karışıklığı ilerde daha  önemli sorunlara yol açar mı? Örneğin Messenger vb. yüklediğimde problemler yaşar mıyım?Hala iki adet Explorer kısayolum olması sinirimi bozuyor..
Ve tabi bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim?

Dergideki yazıda herhangi bir uyarı yoktu bu yönde.
CHIP ilgililerinden yardım rica ediyorum.
Teşekkürler.