masa üstü , laptop bağlantısı

jackaldeath13
08-06-2011, 10:55   |  #1  
jackaldeath13 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
183 mesaj

arkadaşlar benim hp pavilion m9130 masa üstü bilgisayarım var başka bilgisayarları algılama özelliği var , evde kız kardeşim laptop aldı ben interneti kablolu modem kullanyorum ama benim  internetten kız kardeşimin notebook nasıl internet bağlantısı yapabilirim detaylı olarak bilmem gerekiyor yardımcı olacak arkadaş var mı

ekran kartı
08-06-2011, 13:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Kardeşiniz laptop aldı bunu anladım. O bilgisayarın internete bağlanmasını mı istiyorsunuz yoksa siz o bilgisayara bağlanmak mı istiyorsunuz? Cümleler biraz karışık olmuş. Diğer bilgisayarları algılama özelliği var derken Wireless bağlantıları bulma özelliğinden bahsettiniz sanırım. 

Evinizde bir kablosuz modem olursa laptop ve sizin bilgisayarınız internete bağlanır. Sizin bilgisayarınız kabloyla, laptop kablosuz olarak bağlanabilir.

jackaldeath13
08-06-2011, 16:50   |  #3  
jackaldeath13 avatarı
OP Yıllanmış Üye
183 mesaj

ben o bilgisayara bağlanmak istemiyorum olay şu :  benim masa üstü bilgisayarım var kablo net le internete giriyorum yani kablolu bir modemim var  benimde  kardeşimin notebook  başka bilgisayarları algılama özelliği  var  : sorun 2  tane

1: normal de  benim pc başka  bilgisayarları algılıyor ama her ne problem varsa artık algılamıyor
2: sorun  şu :  diyelim birbirimizin pc lerini algıladık , benim masa üstünden  o  laptop uzakdan  intenetimden yararlanabilirmi  ,  va  nasıl  yani işin teknik kısmını bilmiyorum hangi yönetmi izlemem lazım sırayla

ekran kartı
08-06-2011, 17:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Başka bilgisayarı algılamak olayını hala anlamadım.

Ancak olayı şöyle yapabilirsiniz:

Kablosuz modem alırsınız. Kablosuz modemde en az 1 adet LAN çıkışı olur. Şu anki modemi koyduğunuz yere onu koyarsınız kabloyla sizin bilgisayarınız kablosuz bağlantıyla da laptop bağlanır. Bunun için kablosuz modemden başka bir şey almanıza gerek yoktur. Laptop modeme kablosuz olarak bağlanmaya yarayan donanıma sahip.

Kablosuz modem almadan bağlantıyı laptopa kablo kullanmadan geçirmek karmaşık olur ve en azından masaüstü bilgisayara bir aygıt alıp takmak gerekir. Bu kesin ama hayatımda böyle bir şey hiç yapmadım. 1. yöntem son derece iyi. Kablosuz modem alın. Rahat rahat kullanın.

jackaldeath13
09-06-2011, 11:45   |  #5  
jackaldeath13 avatarı
OP Yıllanmış Üye
183 mesaj

cevap için  teşekkürler  olayı anladım  o algılama olayı şu  :)  ağ bağlantlarımdan  kablosuz ağ  tıklayınca  başka bilgisayar isimleri görünüyor ya  hani  artık bilgisayar bunu  kızıl ötesi ilemi  wirisless adı sanırım onunla ilgili  işde  o çalışmıyor