arkadaşlar benim hp pavilion m9130 masa üstü bilgisayarım var başka bilgisayarları algılama özelliği var , evde kız kardeşim laptop aldı ben interneti kablolu modem kullanyorum ama benim internetten kız kardeşimin notebook nasıl internet bağlantısı yapabilirim detaylı olarak bilmem gerekiyor yardımcı olacak arkadaş var mı
masa üstü , laptop bağlantısı
Kardeşiniz laptop aldı bunu anladım. O bilgisayarın internete bağlanmasını mı istiyorsunuz yoksa siz o bilgisayara bağlanmak mı istiyorsunuz? Cümleler biraz karışık olmuş. Diğer bilgisayarları algılama özelliği var derken Wireless bağlantıları bulma özelliğinden bahsettiniz sanırım.
Evinizde bir kablosuz modem olursa laptop ve sizin bilgisayarınız internete bağlanır. Sizin bilgisayarınız kabloyla, laptop kablosuz olarak bağlanabilir.
ben o bilgisayara bağlanmak istemiyorum olay şu : benim masa üstü bilgisayarım var kablo net le internete giriyorum yani kablolu bir modemim var benimde kardeşimin notebook başka bilgisayarları algılama özelliği var : sorun 2 tane
1: normal de benim pc başka bilgisayarları algılıyor ama her ne problem varsa artık algılamıyor
2: sorun şu : diyelim birbirimizin pc lerini algıladık , benim masa üstünden o laptop uzakdan intenetimden yararlanabilirmi , va nasıl yani işin teknik kısmını bilmiyorum hangi yönetmi izlemem lazım sırayla
Başka bilgisayarı algılamak olayını hala anlamadım.
Ancak olayı şöyle yapabilirsiniz:
Kablosuz modem alırsınız. Kablosuz modemde en az 1 adet LAN çıkışı olur. Şu anki modemi koyduğunuz yere onu koyarsınız kabloyla sizin bilgisayarınız kablosuz bağlantıyla da laptop bağlanır. Bunun için kablosuz modemden başka bir şey almanıza gerek yoktur. Laptop modeme kablosuz olarak bağlanmaya yarayan donanıma sahip.
Kablosuz modem almadan bağlantıyı laptopa kablo kullanmadan geçirmek karmaşık olur ve en azından masaüstü bilgisayara bir aygıt alıp takmak gerekir. Bu kesin ama hayatımda böyle bir şey hiç yapmadım. 1. yöntem son derece iyi. Kablosuz modem alın. Rahat rahat kullanın.