Masa Üstü Pc ile Kablosuz ağa erişim

gece_yolcusu09
22-07-2007, 21:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Arkdaşlar masa üstü bir pc im var. Evimde arkdaşın laptop'u ile kablosuz ağlar olduğunu trespit ettik. Şimdi ben masa üstü pcim ile Kablosuz ağ üzerinden nete girmek istiyorum. Bunun için ne gibi bir donanıma ihtiyacım var? Bu donanımın hangi markası ve özellikleri makbuldur?
Şimdiden ilginize teşekkürler.

Recep Baltaş
22-07-2007, 21:51   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

PCI bağlantı arabiriminden veya USB arabiriminden bağlanan ortalama fiyatları 30 ila 70 YTL arasında değişen Wireless PCI card veya Wireless USB Stick alacaksınız.

Fakat başkalarının internetine girmenin ne kadar doğru olduğu tartışılırken bu fiyata bir ADSL bağlantısı almanın mümkün olduğuna da değinmek isteriz.

adeep
22-07-2007, 21:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
177 mesaj

Bence usb stick almalısın çünkü pcı kart alırsan çekmeme ihtimali var ama usb stick ile bir usb ara kabloya bağlayım oda içinde enaz 1metre yarıçapında hareket edebilirsin.
Tabi burada biz sadece bilgilendiriyoruz "recep Baltaş"'ın dediği gibi yaptığını doğru diye niteleyemem..

gece_yolcusu09
22-07-2007, 22:07   |  #4  
OP Taze Üye
15 mesaj

Evet dediğiniz gibi usb stick almam daha doğru olur sanırım. Bide onu en fazla 1 m uzatma imkanım mı var? Bir sorum daha söylediğniz donanımı alırken neye dikkat edeyim? bunların bir çekme gücü felan gibi özelliklei varmıdır?

Diğer konuya geleyim. Evet dediğiniz gibi kişisel bir internet bağlantısını kullanmak belki doğru olmayabilrdi ama biz merkezi bir yerde oturuyoruz hatta en merkezde şehrin bulduğum bağantı burdaki cafelerin,otellerin hatta yatların bağlantısı. Benim kullanacağım yakınımızdaki cafenin zaten umuma açık olan bağlantısı. İlginize teşekkür ederim.

adeep
23-07-2007, 00:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
177 mesaj

Bence usb stick almalısın çünkü pcı kart alırsan çekmeme ihtimali var ama usb stick ile bir usb ara kabloya bağlayım oda içinde enaz 1metre yarıçapında hareket edebilirsin.
Tabi burada biz sadece bilgilendiriyoruz "recep Baltaş"'ın dediği gibi yaptığını doğru diye niteleyemem..

adeep
23-07-2007, 00:20   |  #6  
Yıllanmış Üye
177 mesaj

mesaj iki kere gelmiş pardon...

bu arada 1mt fazla uzatabilirsin 2 metrelik satılıyor ..

gece_yolcusu09
24-07-2007, 23:29   |  #7  
OP Taze Üye
15 mesaj

Evet 2 metre uzatabilmem güzl. Bide marka model önemlimidir onu diyiveren olsa :)

celalcaner
24-07-2007, 23:47   |  #8  
Üye
74 mesaj

öncelikle yaptıgınız işin yasal olmadıgını ve benim inancım olan İslama göre kul hakkına girdigini söylemeliyim. Eger sizin wirelessını kullandıgınız kişi  kotalıysa sizin girdiginizin faturasını ödeyecektir. Bunun bence hırsızlıktan hiç bir farkı yok. Ha evine girip 300 ytllik mal çalmışsınız yada 10 ayda ona 300 ytllik yük olmuşsununz hiç fark yoktur.

Bu arada usb leri hiç önermem. Kasanın arkasına takılan pci kartlar cok daha kuvvetli oluyor. usbden alacagınız volt cok az verimde az tabiki. Ayrıca pci kartlarıda uzatmak  mümkün. sadece anten alıp uzatırsınız metrelerce

Son Düzenleme: celalcaner ~ 24 Temmuz 2007 23:49
gece_yolcusu09
24-07-2007, 23:57   |  #9  
OP Taze Üye
15 mesaj

Celal caner teşekkürler ama bende hem kişisel haklar hem de dinim gereği kul hakkı konusunda çok hassasım. Ama Bulunduğum şehrin en göbeğindeyim. Burda bir sürü kablosuz bağlantı var o kadar çok ki. Kimi kilitli kimi kilitsiz. Yukarıda bağlanacağım yerin bir restoran olduğunu ve bu servisi zaten misafirlerine sınırsız olarak sunduğunu söylemiştim. Hani vardır ya dükkanların camında yazar wireless bağlantımız vardır diye... Sence böyle bir iş yerinin kotalı kullanıcı olma ihtimali varmıdır? Üstelik söz konusu yerin önünde banklarda vatandaşların bazıları onların gözünün önünde girmektedir ve bu hiç sorun değildir çünkü adamlar zaten umuma açmıştır hizmeti ve bilicindedirler bu bağlantıya heryerden girilebildiğinin. Aksi takdirde istemeselerdi kitlerlerdi bağlantıyı. Gerçi onlara da girilebiliyomuş ama şahsen ben hiç uğraşmam çünkü hem kilitsiz hem de umuma açık bi sürü bağlantı var burda..
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Pcı kartı nasıl uzatıcam? Onun da mı kablusu var? Yoksa alacağım kartın antenin mi uzaması gerekiyor? bilgi verirseniz sevirim çünkü hiç bilkmiyorumö bu konuyu... Tekrar teşekkürler ilgilenen tüm arkadaşlara...

gece_yolcusu09
25-07-2007, 00:03   |  #10  
OP Taze Üye
15 mesaj

Ayriyeten netten bir sürü marka da usb stick buldum bunların markası önemlimidir? Mesela arties alsam bunu sadece airties modemlerle mi kullanabilirim?

gece_yolcusu09
13-08-2007, 22:50   |  #11  
OP Taze Üye
15 mesaj

Arkdaşlar lütfen bilgisi olanlar wireless usb stick konusunda bilgi versin. Hangi marka ve model iyidir? ayrıca hangi özelliklerine bakmalıım. Bu arada usb stickin mi yoksa pcı kartın mı daha verimli olduğu konusunda da bi fikir birliği oluşmadı sanırım. Şimdiden ilginize teşekkürler.

dgboy
22-08-2007, 07:14   |  #12  
Taze Üye
15 mesaj

dostum airties wus-300 modeli gayet uygun hem de performanslı almanı tavsiye ederim,bi arkadaşta hak konusuna değinmiş Allah razı olsun,ama şöle bi durum war,bu wireless neticede şifrelenebilio,yani kullanılmasını istemeyen şifreler,demekki herkesin kullanabilmesini istio vatandaş,bence hak ve hukuk söz konusu değil...

gece_yolcusu09
22-08-2007, 10:26   |  #13  
OP Taze Üye
15 mesaj

Teşekkürler dostum modeli ataştırıp alıcam. Hak hukuk meselesinde de beni anlamışsın saol ;) Bağlantı umuma açık bi restoranın.