Masaüstü | Bilgisayar Üzerinde 2 Adet HDD

StyleALP
17-06-2010, 17:49   |  #1  
StyleALP avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj

Selamlar;

Bugüne kadar kullandığım Samsung 80 GB 'lık HDD 'ıma ek olarak arkadaşımdan 160 GB 'lık bir HDD takacağım. Internette araştırdım ancak pek derine inmedim. CHİP 'de güzel cevaplar bulacağıma eminim.

Master - Slave olayı varmış...

İki adet HDD 'ı nasıl bağlar, nasıl çalıştırırım ?

* Teşekkürler...

SüRmenaJ KaOSs
17-06-2010, 18:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,907 mesaj

ana hdd yani kullandğn harddiski master yapcaksn diğeri slave kalcak kullandğn hdd bağlantı yerinde 8 pinli bi çıkış var
. . . .
. . . .
şu şekilde ama braz daha yaknlar birbrlerin dikey olarak en baştaki 2 pini yani altlı üstü 2 pini birbirine temas ettrceksin jumper takarak tabi jumper çok küçüktür tersi düzü yoktr sadece temas ettrsn yeter diğer kullanmak istediğn hdd slave olcak ona jumper falan takmana gerek yok üzerinde varsa çkart

Son Düzenleme: SüRmenaJ KaOSs ~ 17 Haziran 2010 18:32
Roadrunnner
17-06-2010, 18:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj

HDD'ler SATA ise master-slave ayarlarını BİOS üzerinden yaparsın.Ancak HDD'ler İDE arabirimini kullanıyorsa arkadaşın yukarıda yazdığı gibi jumper kullanarak bu ayarı yapabilirsin.Jumper İDE kablosu ile güç kablosu bağlantı noktaları arasındaki 8 pinli bir bölüme takılır.Her HDD'nin jumper ayarı farklıdır ve üzerinde yazar.Orada yazıldığı şekilde yapman lazım.Bu arada tehlikeli bir durum değildir.Yanlış bağlantı yaparsan sadece PC kararsız kalır ve sende durumu anlamış ve çözüm için işe koyulmuş olursun.Yanlış bağlantı kötü bir duruma yol açmaz.Kolay gelsin ve hayırlı olsun...

StyleALP
18-06-2010, 12:25   |  #4  
StyleALP avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj

Teşekkür Ederim Yorumlarınız için...

Bağlantım Sata. Kısa ve öz bir şekilde neler yapabileceklerimi anlatabilir misiniz...

* Teşekkürler...

şafak89
19-06-2010, 02:03   |  #5  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

satada bildiğm kadarıyla sadece sata 1-2 için jumper olayı var gerisi otomatik oluyor biostan :)