Slmlar Masaüstü Bilgisayarla, Notebookla ağ oluşturmak istiyorum(klasörleri yazıcıları paylaştırmak) İki bilgisayarda da aynı interneti(modem: Airties RT-205) kullanıom Notebook (Kablosuz- Windows Vista), Masaüstü (Ethernet-Windows Xp) ben bu iki bilgisayarda yazıcı ve dosya paylaşımı yapabilirmiyim.YArdımlarınızı Bekliorum...
Masaüstü - Notebook (Klasör Paylaşımı)
Bjk55Slmlar Masaüstü Bilgisayarla, Notebookla ağ oluşturmak istiyorum(klasörleri yazıcıları paylaştırmak) İki bilgisayarda da aynı interneti(modem: Airties RT-205) kullanıom Notebook (Kablosuz- Windows Vista), Masaüstü (Ethernet-Windows Xp) ben bu iki bilgisayarda yazıcı ve dosya paylaşımı yapabilirmiyim.YArdımlarınızı Bekliorum...Sizin yapmak istediğinizin aynısını ben de yaptım. Bu konuda ben de araştırarak bilgi sahibi oldum. Yaptıklarımı size aynen anlatayım.-Öncelikle 2 bilgsayarın da çalışma grubu aynı olacak(Genelde bu ilk olarak ''WORKGROUP'' dur.
-Sonra vista da ağ ve paylaşım merkezinden Ortak klasör paylaşımını açmalısınız.-Yazıcı paylaşımı zaten açık duruyordu bildiğim kadarıyla. klasör paylaşımını açmak için paylaştırmak istediğiniz klasöre sağ tıklayıp paylaşım sekmesinden paylaşımı açabilirsiniz.
-Bu anlattıklarım vistada yapılması gerekenlerdi. Xp kısmını tam hatırlayamıyorum. Arkadşalar eksikleri gididerirler kısa sürede.Son Düzenleme: E.D. ~ 06 Nisan 2008 00:46
Aynısı XP ıcınde geçerli hıcbır fark yok.. Paylaşım klasoru olustur veya varolan klasoru paylaştırmak ıcın ustune sag tus>özellikler>paylaşım sekmesınden paylaşımını aç.
Bu kadar basit. Prınter zaten otomatık paylaşımlı acılıyor
Öncelikle yardımınızdan dolayı tşkkür ederim Ancak dediğiniz gibi yaptım ama şu şekilde oluyor benim pcde ilkin hangisi önce açıksa o öbür bilgisayarı görüor ama içine girilmeye çalışıldığında Ağ bulunamadı diyor Bu neden kaynaklanıyor olabilir Birde modemin ayarlarından değişiklik yapmaya gerek varmı?