arkadaşlar masaüstünde öğeleri istediğim gibi taşıyamıyorum bi ss de anlatayım anlamadınız =)
bu size yardımcı olmuştur umarım
piRe_kardeş çok sağol yaa bu kadar kolay bişeymiş cahillik işte
bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler çok sağol ya
Seninkide cahillikmi? iyi oku
Geçenlerde bir laptopla uğraşıyordum yeni sistem yüklememi istediler. Ama 80gb hdd de sadece 30gb boş yer var ve ikiye bölmem lazım, sırf bir dosyanın boyutu 32gb. İçindeki dosyalar hayati derecede önemli (projeler, çizimler, ihale evrakları vs vs. Haliyle virüs de var. Neyse...
Virüs temizliğini yaptım, silinecekleri silerek alınacakları bir yer topladım. Tam HDD'i bölüyorum son dakikalardayım pc kapandı. Öyle yapıyorum olmuyor, böyle yapıyorum olmuyor daha doğrusu pc açılmıyor tık yok. Telaşlandım laptopu parçaladım donanımda bir sorun yok. Taktım yine yok, kablolar takılı ama elektrik yok deli olmak üzereyim. Üstelik adam yabancı, yani üniversiteden yollamışlar tavsiye üzerine geliyor. Nasıl stresteyim anlatamam pc elimde patladı gel anlat anlatabilirsen.
O ara hanım geldi ne oluyor ne bu telaş falan dedi, anlattım. Bayanlar daha dikkatli olurya, pc nin kablosunu elektriğe takmamışsın dedi.
Ohaa , nasıl yani takılıya işte dedim. Gerçekten takılı, eğildim aşağıya yuhh harbiden takılı değilmiş. Aslında takılı görünüyor ama ilave yaptığım ara kabloyu, ucu masama monteli olan ve prizden gelen girişe takmamışım. O kablonun ucuda masa altına girmiş görünmüyor normalde bakınca kablolar takılı görünüyor.
Yani anlayacağın ben pc yi bataryasında kullanmışım batarya bitincede gümm. Sonra hdd dosya sisteminde arıza çıktı, bir şekilde içindekileri benim diske aldım yumuldum hdd'e. Fazladan dört saat kopyala-yapıştırla uğraştım.
İşte basit bir dikkatsizliğin bedeli. O anı ömrümce unutamam.
piRe_Seninkide cahillikmi? iyi okuhaklısın yafff Ufacık sorun 3 saatimizi alıyorGeçenlerde bir laptopla uğraşıyordum yeni sistem yüklememi istediler. Ama 80gb hdd de sadece 30gb boş yer var ve ikiye bölmem lazım, sırf bir dosyanın boyutu 32gb. İçindeki dosyalar hayati derecede önemli (projeler, çizimler, ihale evrakları vs vs. Haliyle virüs de var. Neyse...
Virüs temizliğini yaptım, silinecekleri silerek alınacakları bir yer topladım. Tam HDD'i bölüyorum son dakikalardayım pc kapandı. Öyle yapıyorum olmuyor, böyle yapıyorum olmuyor daha doğrusu pc açılmıyor tık yok. Telaşlandım laptopu parçaladım donanımda bir sorun yok. Taktım yine yok, kablolar takılı ama elektrik yok deli olmak üzereyim. Üstelik adam yabancı, yani üniversiteden yollamışlar tavsiye üzerine geliyor. Nasıl stresteyim anlatamam pc elimde patladı gel anlat anlatabilirsen.
O ara hanım geldi ne oluyor ne bu telaş falan dedi, anlattım. Bayanlar daha dikkatli olurya, pc nin kablosunu elektriğe takmamışsın dedi.
Ohaa , nasıl yani takılıya işte dedim. Gerçekten takılı, eğildim aşağıya yuhh harbiden takılı değilmiş. Aslında takılı görünüyor ama ilave yaptığım ara kabloyu, ucu masama monteli olan ve prizden gelen girişe takmamışım. O kablonun ucuda masa altına girmiş görünmüyor normalde bakınca kablolar takılı görünüyor.Yani anlayacağın ben pc yi bataryasında kullanmışım batarya bitincede gümm. Sonra hdd dosya sisteminde arıza çıktı, bir şekilde içindekileri benim diske aldım yumuldum hdd'e. Fazladan dört saat kopyala-yapıştırla uğraştım.
İşte basit bir dikkatsizliğin bedeli. O anı ömrümce unutamam.