Masaüstü Öğeleri Yer Değiştiriyor

HPQ-User
29-07-2008, 23:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Phılıps sormuş:
Masaüstünde bulunan kısayollar bazen kendiliğinden yer değiştiriyor.
Örneğin ben masa üstünü 2 bölüme ayırdım sol tarafa program kısayollarını sağ tarafa internet kısayollarını koydum ama bazen bir bakıyorum bu iki grup kendiliğinden birleşmiş karmakarışık olmuş..

Masa üstünde yaklaşık 65 tane kısayol var ve ben biraz düzen hastasıyım bütün kısaylların istediğim yerde olması gerekiyor bu sorun yüzünden zamanım masaüstünü düzenlemekle geçiyor.

Bu sorunun nedeni ne olabilir ve bu soorunu nasıl çözebilirim...

"Şimdiden Teşekkürler"

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP SP2

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16

soulmy
29-07-2008, 23:06   |  #2  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,935 mesaj

Kardeş sorunun cevabını bilmiyorum. Ama 65 tane kısayol bilgisayarı bir hayli yorar. Sen bunları belli bir düzene koy bence. Mesela program kısayollarını bir klasöre kopyala, internet kısayollarının başka bir klasöre kopyala. Böylelikle hem düzenli olur Hem de performans kaybetmezsin.

GazI_9o9
29-07-2008, 23:09   |  #3  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,126 mesaj

grafik sürücü belleği istemi fazla olan örneğin oyun,3d program gibi yazılımların çalıştırılmasından sonra masaüstü karışabilir.bu gayet normal.bir arada durmaları için sağ tık/simgeleri otomatik düzenle yapabilirsiniz ama anladığım kadarıyla ekranın farklı alanlarına yerleştirmişsiniz.bu yüzden çözümü yok sanırım

phılıps
29-07-2008, 23:12   |  #4  
Taze Üye
9 mesaj
gazi909
grafik sürücü belleği istemi fazla olan örneğin oyun,3d program gibi yazılımların çalıştırılmasından sonra masaüstü karışabilir.bu gayet normal.bir arada durmaları için sağ tık/simgeleri otomatik düzenle yapabilirsiniz ama anladığım kadarıyla ekranın farklı alanlarına yerleştirmişsiniz.bu yüzden çözümü yok sanırı
Ya oyun oynarken yada program çalıştırırken olmuyor bilhassa internette gezindikten sonra masaüstüne bir bakıyorum herşey karışmış...

By_RaPcHE
29-07-2008, 23:27   |  #5  
Yeni Üye
23 mesaj
soulmy
Kardeş sorunun cevabını bilmiyorum. Ama 65 tane kısayol bilgisayarı bir hayli yorar. Sen bunları belli bir düzene koy bence. Mesela program kısayollarını bir klasöre kopyala, internet kısayollarının başka bir klasöre kopyala. Böylelikle hem düzenli olur Hem de performans kaybetmezsin.
Bencede masaüstünde ne kadar az döküman bulunursa o kadar hızlı çalışırsın...

Banned
30-07-2008, 02:51   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Muhtemelen sağ klikteki masaüstü sişmgelerini otomatik düzenle seçeneği seçiliyordur yada ekran çözüğnürlüğünü değiştiriyorsunuzdur. İki önerim var;
1. Bir klasör oluşturup bütün kısayolları bu kjlasöre hatta kısayolların cinsine göre alt klasörler oluşturup oraya taşıyın. Başlat çubuğunda sağ tıklayıp yeni araç çubuğu- gözat seçeneğinden klasörü araç çubuğu olareak seçin, en güzeli olacaktır.
2. Stardock objectdock yazılımı bu iş için çok güzel onu kullanabilirsiniz.

uantakya
30-07-2008, 09:34   |  #7  
Yıllanmış Üye
465 mesaj

sağ tıkla simgeleri yerleştirddde otomatik olan yeri iptal et...

TuncaBozkurt
30-07-2008, 22:35   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Eğer Otomatik Düzenle seçeneği işaretli ise zaten simgeleri masaüstüne dağıtamazsınız. Fakat doğru çözümü bilmediğim için size yardım edemeyeceğim.