Merhaba arkadaşlar;
Vatan Bilgisayar'dan kardeşime bilgisayar toplamak istiyorum. 1000 TL civarında. (Monitör hariç ) Güncel oyunları kaldırabilecek F/P oranı yüksek bir bilgisayar tavsiye edebilir misiniz?
İşlemci olarak kesinlikle AMD düşünüyorum, Phenom x4 BE serisi favorim.
Anakart olarak bu işlemciyle uyun sorunu yaşamayacak MSI gibi bir marka olabilir.
HD içinse kesinlikle 7200 olması dışında kapasite yahut marka konusunda bir ısrarım yoktur.
Ekran kartı en cahil kaldığım nokta. Ekran kartıyla aynı marka olması işime gelecektir diye düşünüyorum. ( Ayrıca ATI de, Gigabyte da olabilir )
Ram olarak bilgisizim. 2 GB Ram yeterli olabilir mi?
Kasa olarak Thermaltake ısrarındayım. 500 W'dan az olmaması tercihimdir.
DVD Writer, idare edecek bir marka olsa yeterli.
Toplam optimum fiyatı tutturamadığım, anakart-ekran kartı ilişkisini bilmediğim için sıkıntı yaşıyorum.
Bütçe isteklerime uygun gelmeyebilir, bu nedenle belirttiğim özel konular dışında fiyatı nereden kısmam mümkün olur? Güncel oyunlar için sıkıntı yaratmaması önemli. Tüm kapasiteyle oyunun çalışması gibi bir hırsım yok, ama ne kadar hızlı o kadar iyi. İleride upgrade etme gibi bir hevesim yok. Önümüzdeki 2-3 sene boyunca oyun konusunda aşırı bir sıkıntı yaşamamak amacım.
Bir de KDV indirimi gibi bir şey kulağıma çalındı. Bilgi alabilirsem sevinirim.
Teşekkürler.
Masaüstü Toplamaya Yardım
Ekran kartı tavsiyem bunlar size
9500GT GDDR2 1GB 128BIT EKRAN KARTI95 TLKDV DAHİL
ZOTAC 9800GT ECO GDDR3 1GB 256Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı 170 TL
2 side işini görür 9500 128 bit olanı tavsiye ederim oyunlarda 2 3 sene boyunca akıcı oynatır tabi 82 ekran tvde oynamıyor normal monitörde oynuyorsanız ;)
@ewregungor
tavsiyeler için teşekkürler, peki anakartla uyum hususunda aklım biraz karışık. bir çok yerde aynı marka olması tavsiye ediliyor da.
bir şey daha ekleyeyim;
overclock namına hiçbir şey düşünmüyorum, bilgisayar çöpe gidene kadar oc yapılmadan duracak. yani oc'ye uygun olduğu için kart almak istemiyorum.
anakart-işlemci-ekran kartı üçlüsünde uyum sağlamak için önerilere açığım.
ekran kartları için;
ASUS HD5770 CuCore GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11
ve
MSI
HD5670 GDDR5 1GB 128Bit ATI Radeon DX11 düşünüyorum. ikisinin arasındaki fiyat farkı kadar performans farkı olur mu?
işlemci AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 olacak kaçarı yok :)
GIGABYTE GA-880GM-UD2H
AMD Phenom II X4 925
KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1333MHz CL7
SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit (fazla gelirse 5770al)
SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM
AOPEN NAGAS G6 550W Siyah Oyuncu Kasası
http://www.vatanbilgisayar.com/index.aspx
ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHZ ANAKART
AMD Phenom II X4 925
KINGSTON 4GB (2*2GB) Hyperx DDR3 1600MHz CL9 XMP Çift Kanallı Bellek Kiti
SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit
WD 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 2.0 64MB Cache Harddisk
THERMALTAKE VJ40001W2Z V9 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
toplam: 1297 TL
verdiğin sistemi baz alarak böyle bir şey geliştirdim ancak fiyat olarak kısmam gerek. Ram'den mi, anakarttan mı, yoksa kasadan mı kısmalıyım sence? Sistemde 550w ve 600w kasa psuları arasında büyük fark var mıdır? 2gb ram ile 4 gb ram arasında yeterince fark var mıdır? anakart konusunda gigabyte yükselişte olsa da asusun bu kartı övülüyor 100-150 TL'lik bir damping yapabilir miyiz bu sisteme? Yoksa direkt önerdiğin anakartı ve kasayı seçmeyi düşünüyorum.
teşekkür ederim alakan için.